Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 91

• 28 456
  • 743
  •   1
Отговори
# 525
Момичета, при изследване на урина ми откриха кръв, еритроцити и кетони. В 11 г.с. съм, на какво може да се дължи, нямам симптоми. На някого случвало ли се е ?

# 526
Аз само за кетоните мога да ти кажа, като това е моя личен опит, може при други дами от нещо друго да е било. Не достатъчно пиене на вода и понеже съм с ГД спазвам доста нисковъглехидратен режим, та от това. В момента, в който започнах да пия повече вода (3 литра на ден) + вкарване на повечко въглехидрат (здравословен разбира се) кетоните ми се изчистиха за няма и седмица.

# 527
Аз само за кетоните мога да ти кажа, като това е моя личен опит, може при други дами от нещо друго да е било. Не достатъчно пиене на вода и понеже съм с ГД спазвам доста нисковъглехидратен режим, та от това. В момента, в който започнах да пия повече вода (3 литра на ден) + вкарване на повечко въглехидрат (здравословен разбира се) кетоните ми се изчистиха за няма и седмица.

Да, това четох и аз за тях, както че може и при повръщане да са увеличени, което имам.
Повече ме притеснява кръвта и еритроцитите.
Левкоцити иначе има само 2.

# 528
При мен ги имаше на всички изследвания на урина през бременността и малко преди нея - имам песъчинки, които редовно разраняват лигавицата, а с бременността изхвърлянето им доста се увеличи. За кръвта и еритроцитите. Левкоцитите варираха от "няколко на поле" до леко завишени. В случая ми е сигурно, че беше пясък, защото имам цяла кутийка отделени + видимо единият бъбрек беше пълен на ехограф.

# 529
При мен ги имаше на всички изследвания на урина през бременността и малко преди нея - имам песъчинки, които редовно разраняват лигавицата, а с бременността изхвърлянето им доста се увеличи. За кръвта и еритроцитите. Левкоцитите варираха от "няколко на поле" до леко завишени. В случая ми е сигурно, че беше пясък, защото имам цяла кутийка отделени + видимо единият бъбрек беше пълен на ехограф.

Леле,леле. Добре! Дай боже и при мен да е това.
Аз днес пуснах пак нормална и стерилна в друга лаборатория да видим каква е ситуацията!

# 530
Мами коя е най здравословната храна първи триместър ?

# 531
Като начало е важно да се хапва. На много жени им е зле и не се хранят достатъчно. Може да си подбереш ястия съдържащи фолиева киселина и желязо. Бобовите култури са доста полезни, зеленчуците, полодовете. Калция е важен т.е. млечни продукти, яйца... Авокадото също знам, че е много полезно. Няма конкретни храни. Храни се здравословно и разнообразно.

# 532
Твърдо сварени яйца, риба, червено месо, бобови, листни, манджички, плодове и зеленчуци според сезона. Общо взето избягваш fast food. Но това на теория. Аз карах само на айрян и солети първите почти четири месеца. От всичко друго ми ставаше зле, даже само от миризмата, камо ли да го ям.

# 533
Твърдо сварени яйца, риба, червено месо, бобови, листни, манджички, плодове и зеленчуци според сезона. Общо взето избягваш fast food. Но това на теория. Аз карах само на айрян и солети първите почти четири месеца. От всичко друго ми ставаше зле, даже само от миризмата, камо ли да го ям.

Листните не ги ли избягваме заради листерията? Аз поне не ям, освен ако не е спанак сготвен.

# 534
Листни имам предвид спанак, коприва, лапад на манджа. Полезни са за обновяване на кръвта и имат желязо.

# 535
На бобови не бих залагала, и без да си бременна предизвикват газове, подуване и не за всеки стомах са ок. Растителните белтъчини така или иначе не са пълноценни. Най-ценна може би са качествените меса и домашни яйца. Животински мазнини (повишават прогестерона и Д3) и пълнозърнести въглехидрати с нисък и среден гликемичен индекс. Заради повишаващия се пролактин на повечето жени не им се яде месо, а трябва..🤗

# 536
Бобовите са изключително полезни, няма причина да не се ядат. Изобщо не е задължително месото.

Пролактинът се повишава още повече по време на кърмене (все пак е про лактация, нали затова така се казва), но тогава не е отблъскващо месото както по време на бременност за много жени. Аз не можех да погледна месо по едно време по време на бременност, риба пък абсурд, а сега като кърмя ми се ядат и двете

# 537
Бобовите са полезни, особено ако приемате желязо, защото то запича. Последните месеци, аз не можех да живея без бобови изделия. Месото е важно, но чак толкова. Не мисля, че трябва да се набляга на конкретен вид храна. Пак ще кажа, че разнообразието е най-доброто. Не залагайте на готови храни. Аз в един период си хапвах бургери, защото ми беше много зле и това ми понасяше, а пък бебона си се роди здрава, даже над 4 кила😅. Мисълта ми е, че не трябва да се ограничавате видовете храни, мярката е важна.

# 538
На бобови не бих залагала, и без да си бременна предизвикват газове, подуване и не за всеки стомах са ок. Растителните белтъчини така или иначе не са пълноценни. Най-ценна може би са качествените меса и домашни яйца. Животински мазнини (повишават прогестерона и Д3) и пълнозърнести въглехидрати с нисък и среден гликемичен индекс. Заради повишаващия се пролактин на повечето жени не им се яде месо, а трябва..🤗

Аз не ям въобще месо просто не мога проблем ли е ?

# 539
И аз съм така с месото - преди бременността с ММ си ядяхме месо честичко, а сега не мога да го погледна дори, дори като го готвя ми става гадно и само от миризмата на скара или на фурна ми се гади, а знам, че е много важно да се яде, но пък и не мога и не мога....Иначе с плодовете и зеленчуците сме още по-добри приятели и от преди - всеки ден ям свежи и всякакви.

Общи условия

Активация на акаунт