Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 91

• 28 382
  • 743
  •   1
Отговори
# 690
*някои противогъбични не са проблем при бременност. Щом са изписани от лекар, би трябвало лекарството да е ок.

# 691
Ние не знаем и каква гъбичка е, какво се очаква да познаем по снимка на противогъбично. Не разбирам какво може да кажем.

# 692
  • Бургас
Аз съм много доволна от д-р Николай Стайков в Света София (но преглежда и на други места: https://superdoc.bg/lekar/nikolay-staykov). Не съм сигурна за съответния апарат, но ми беше казал към 6ти месец да отида да ме види, за да каже дали може нормално да раждам, така че предполагам го има. Аз съм с 5.5 и 6 диоптър.

И аз съм много доволна от д-р. Стайков. Обяснява всичко и прегледа беше доста обстоен

# 693
Здравейте!
Ще съм благодарна от помощ в разчитането на резултатите от изследването за прееклампсия. Правих ги когато бях в 17г.с, в лаборатория Рамус.
Струва ми се че последното е завишено;?
Благодаря Ви!

# 694
  • София
Здравейте!
Ще съм благодарна от помощ в разчитането на резултатите от изследването за прееклампсия. Правих ги когато бях в 17г.с, в лаборатория Рамус.
Благодаря Ви!
Това май се тълкува заедно с други параметри, не самостоятелно.
Аз бях с висок риск от прееклампсия (знаех си го и от преди да направя изследването).
Това, което правят лекарите е да изпишат Аспирин Протект.Това, което трябва да направиш ти е да си проследяваш кръвното (сутрин и вечер като за начало) и ако видиш че отива нагоре, да направиш консултация с кардиолог.
Но само един висок показател при теб мисля че не говори за абсолютно нищо.Глед Асе съвкупност от показатели и фактори.

# 695
Здравейте!
Бременна съм в 8г.с., на два пъти имах краткотрайно кървене, при което посетих и спешен кабинет, и сегашната си АГ. Изписан ми е Утрогестан вагинално, желязо поради много ниски стойности на желязо и хемоглобин, както и но шпа при нужда. Следящата ме в момента АГ ще бъде в отпуска до около 10 юли. Аз съм с хематом и леко отлепяне и съм в голяма чуденка да си запазвам ли час за друго място докато лекарката ми е в отпуска или да чакам да се върне? Иска ми се да отида до Щерев при д-р Таня Босева, но в стари мнения тук във форума четох, че при състояние като моето трябвало да се лежи по цял ден и да се става само за тоалетна, което ми се струва екстремно, а и Щерев ми е далече, което предполага пътуване до там, през което няма да лежа със сигурност. Буквално до преди няколко дни ходех по 10 хиляди крачки на ден, тренирах и си бях активна както през последните поне 10 години. Четох западни статии и проучвания, където се казва, че лежането при хематом и леко отлепяне не е 100% доказано ефективно и не се препоръчва поради риск от тромби и самоизолация. Някой от вас минал ли е през такова нещо и как сте процедирали? Лекарката не ми каза нищо за плътно лежане, само да почивам повече, даде ми болничен, наплаши ме, че съм със заплашващ аборт и ме прати да си ходя.

# 696
Има голямо значение къде е хематома и колко е голям. При някои жени наистина е наложително да не се движат, но при по-малки хематоми, които не са на притеснително място няма нужда от постоянно лежане. Със сигурност трябва да се намали физическата активност обаче. Миналата седмица и на мен ми откриха малък хематом и ми казаха да почивам повече, но не и да не мърдам. Важно е АГ-то какво ви е посъветвала.

# 697
Здравейте!
Благодаря Ви!

БХС дали има правен? Мисля че е хубаво, ако не ги е погледнал лекар тези изследвания, било то АГ или специалист по ФМ, то е хубаво да ги покажете. На мен на БХС ми излезе завишен риск от прееклампсия и след това ми назначиха терапия с аспирин. В последствие започнах да вдигам и кръвно и ходих на кардиолог няколко пъти. На доста жени им откриват висок риск за прееклампсия, който по-нататък през бременността изчезва. Следете си кръвното, както каза Bubble и задължително покажете резултатите на лекар. Не започвайте лечение с каквото и да било без да Ви е казвано. Знам, че аспирина е позволен по време на бременност, но все пак е редно първо лекар да Ви каже има ли нужда въобще или няма.

# 698
здравейте, по принцип използвам 2 пъти на ден циклогест и съм в средата на 9та седмица. Днес пуснах прогестерон и е доста висок 421 нмол/л което е 132 нг/мл. Това не е ли преалено високо. В понеделник ще питам лекаря си но днес се притесних малко

# 699
Може ли са се пие чай от липа при бременост. Аз съм в 20г.с

# 700
23 седмица може ли да се ходи на море ?

# 701
Това се обсъжда също с АГ. На мен ми позволи до 33-34, в чисто море - например Гърция. Но както казах, аз усложнения нямах до момента. Трябва да обсъдите пътуването, можеш ли или не и по какъв начин.
Аз лично не тръгвам на повече от два часа път вече, често спираме за почивка и раздвижване. Самолет също до 30-32 мисля, че ми каза.

# 702
Най-добре обсъди с лекар. Аз лично не бих отишла нито на басейн, нито на море, задади риск от инфекции.
При кой АГ се следиш?

# 703
Най-добре обсъди с лекар. Аз лично не бих отишла нито на басейн, нито на море, задади риск от инфекции.
При кой АГ се следиш?
Даниела Велева

# 704
  • Благоевград
При кой АГ се следиш?
Даниела Велева

Тя не ти ли отговаря на въпросите? Всички твои притеснения трябва да обсъждаш с наблюдаващия АГ. Ние тук няма как да знаем дали ти имаш противопоказания за море. Например на мен ми е забранено, но други приятелки вече бяха на море и за тях няма проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт