Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 91

• 28 390
  • 743
  •   1
Отговори
# 705
Може ли са се пие чай от липа при бременост. Аз съм в 20г.с

Няма проблем чай от липа да се пие. 😊

23 седмица може ли да се ходи на море ?

Съгласна с другите момичета, че е най-хубаво АГ да ти каже, за да прецени спрямо проблемите, които имаш, дали е подходящо или не. Ти наскоро мисля писа, че са ти открили гъбички и ги лекуваш в момента?
Аз за море и басейни не съм питала моето АГ, тъй като не планирам да посещавам такива това лято.

# 706
На мен един от най-добрите АГ в страната от самото начало ми забрани басейн, защото го забранява на всички бременни, не че имам конкретно аз проблем. С море не бих рискувала, независимо Гърция или тук, започва пика на летните вируси, слънцето е жестоко силно, дори 20 мин да стоя ми става лошо.
А особено при скоро лекувани гъбички не е изобщо оферта. Дори да не влезеш във водата, потният бански от жегата е достатъчно "добра " среда да се размножават вредна микрофлора. А и да го сменяш по обществени тоалетни и като цяло честото ползване на не моя тоалетна, независимо дали ще е по заведения, хотели... не е за препоръчване.

Последна редакция: нд, 22 юни 2025, 00:46 от MayGodBless

# 707
23 седмица може ли да се ходи на море ?
Най-добре обсъди с лекар. Аз лично не бих отишла нито на басейн, нито на море, задади риск от инфекции.
При кой АГ се следиш?
Даниела Велева

Тя не ти ли отговаря на въпросите? Всички твои притеснения трябва да обсъждаш с наблюдаващия АГ. Ние тук няма как да знаем дали ти имаш противопоказания за море. Например на мен ми е забранено, но други приятелки вече бяха на море и за тях няма проблеми

Разбира се че ще я питам след 1 седмица съм на преглед ? Просто исках мнение по принцип ходи ли се

# 708
По принцип на мен ми препоръчват да не се "топя" никъде. Включително домашни вани. Но това са моите лекари.

Аз мисля внимателно да карам лятото. Даже по заведения избягвам да ходя и особено да ям.

# 709
Аз си ходя често по заведения и си хапвам, избвгвам салати и месо там. Ще ходим и на море, но няма да влизам в него.

# 710
Здравейте! Нали схващания моментни без продължителност в седалищния нерв не са контракции? Глупаво звучи, но вече мн го чакам това бебе и да не закъснея за болнциата😅 термина ми е за сряда,тапата не е паднала, усещам напрежение в кръста, но не е нищо кой знае колко болезнено.. просто тези пронизващи схващания, но за секунда минава. Предното ми раждане нямаше какд а ги сбъркам контракциите, а и имаше малко кръвесто течение и тогава тръгнахме за болницата 4 дни преди термин и с паднала тапа от няколко дена. Просто съм малко филмирана , защото майка ми е родила без никакви болки, била е 20 дена преди термин за преглед и там и казали, че е с разкритие да тръгва напр за родилно, ама наистина без никакви болки и се чудя да не се случва често този сценарии?

# 711
Здравейте мами нормално ли е в 15 г с 3 дни да има. Леко боли в корема и кръста ?

# 712
Да, острата болка в корема може да означава проблем, тъпата болка по принцип не - все пак матката се разширява. Иначе при много жени болката в кръста се усилва и в третия триместър може да е ужас. Препоръчвам фитнес топка /топка за бременни. Много помага за кръста

# 713
Здравейте колежки по коремче 🍀🌞
Бременна съм към края вече, но през бременността имах няколко случая, в които се чувствах безпомощна. Различни ситуации, свързани със здравословното ми състояние (например влошена алергия, възпаление на венеца ), в които от генеколога не получавах отговор, от близки също, тъй като всяка бременност е различна и не мога да очаквам майка ми например да знае всичко....та в такива ситуации докато намеря решение света обръщах и просто от жалост, че няма кой да ми даде съвет ме избиваше на плач...Вие имате ли такива ситуации?

# 714
Един по-необичаен въпрос 😜 ще правим фотосесия за бременни но понеже от миналото лято не ме е виждал нито плаж нито солариум, сещате ли се за безвреден тониращ лосион, подходящ за бременни? Имам автобронзант, но май не е подходящ..
🤔
Едит:
Към горния въпрос, най редовно си ме избива на плач, особено с напредването и ръста на хормоните🤗🤗🤗 нормално е

# 715
  • София
Плуването е един от най-препоръчваните спортове по време на бременност. Не знам какъв е този страх от море или басейн, ако се спазва нормална хигиена, сменяне на банските и избягване на места със съмнителна чистота. Разбира се, само лекар може да каже спрямо състоянието на бременната, но всеобщият страх ме учудва.

Katrinn13, нормално е да си плачеш. Хормоните и емоциите около промяната ни правят много чувствителни.

# 716
Бъдещи мами, имам въпрос
Тапата като количество колко е според вас?

# 717
По-скоро да опишеш как изглежда, ако имаш съмнение, че ти е паднала тапата. Защото като количество, аз лично не мога да кажа колко е, при мен изтичаше кажи речи постоянно, някой път беше повече като количество, друг път по-малко. Но като цяло си имаше доста слуз в продължение на няколко дни

# 718
По-скоро да опишеш как изглежда, ако имаш съмнение, че ти е паднала тапата. Защото като количество, аз лично не мога да кажа колко е, при мен изтичаше кажи речи постоянно, някой път беше повече като количество, друг път по-малко. Но като цяло си имаше доста слуз в продължение на няколко дни
Като желе е. На два пъти по едно грахово зърно, но аз през нощта имах и болки и вече съм в болницата. Благодаря все пак.

# 719
  • Бургас
Само това ли се изследва на първия биохимичен скрининг? Не трябва ли да има и за синдромите?

Общи условия

Активация на акаунт