Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 91

• 28 367
  • 743
  •   1
Отговори
# 720
Само това ли се изследва на първия биохимичен скрининг? Не трябва ли да има и за синдромите?

Вследствие на стойностите на тези граници, се изчислява рискът от синдроми. Трябва да ви го разчете АГ или генетик, ако няма съотношение.

# 721
  • Бургас
Само това ли се изследва на първия биохимичен скрининг? Не трябва ли да има и за синдромите?

Вследствие на стойностите на тези граници, се изчислява рискът от синдроми. Трябва да ви го разчете АГ или генетик, ако няма съотношение.

Тоест са ми изследвали правилните неща и няма нужда от допълнителни изследвания докато не излязат тези?

# 722

Синдромите са част от пренаталната диагностика. Това което сте писала е биохимичния скрининг (БХС). То също дава индикации дали има вероятност за някой от синдромите. Но в рамките на БХС това са изследванията.

# 723
  • Бургас
Моля за мнение

# 724
Мм, на мен след ФМ ми взеха кръв за БХС в МЦ Марковс и изглеждаше така резултатът.

# 725
  • Бургас
Мм, на мен след ФМ ми взеха кръв за БХС в МЦ Марковс и изглеждаше така резултатът.

Имахте ли някакви отклонения или съмнения за някой от синдромите?

# 726
Момичета, прощавайте за сигурно глупавия въпрос. В 16 г.с. и имам едни стягания в корема, ниско долу, няма болка, на се втърдява доста. Предполагам е нормално, но все пак нямам кого да попитам. АГ е отпуск и чак следващата седмица съм на преглед.

# 727
Това би трябвало да са контракции. Взимате ли магнезий?

# 728

Имахте ли някакви отклонения или съмнения за някой от синдромите?

Ще сложа и аз моите резултати от БХС, също правени в Марковс.

Още на самия преглед ФМ ми каза, че ще ми звънне когато излязат резултатите, за да ми каже има или не нещо съмнително, защото сама няма как да ги разчета. Когато ми звънна каза, че всичко е наред и че имам само риск от развиване на прееклампсия. За синдромите мисля че гледат и за някакви маркери по време на прегледа и ако забележат нещо се взема предвид и то, но не съм компетентна и ще Ви излъжа. Според мен специалист по ФМ ще може да Ви разчете резултатите и да Ви каже най-добре.

# 729
Това би трябвало да са контракции. Взимате ли магнезий?

Магнерот 2х2 приемам.

# 730
Аз контракции имах  и аз горе долу тогава, но не можех да преценя, че са такива, но бяха силни болки в корема. Започнах Магнерот 3х2.

За БХС всичко ми беше наред. Показвам резултатите, защото питахте какво се изследва и дали не включва синдромите - включва се в моето БХС.

# 731
Момичета БХС е комплексно изследване. Правят се кръвни изследвания и заедно с тях и замерванията от прегледа (фетална морфология), годините на майкатата и т.н. Когато специалиста, който прави прегледа вкара в компютърна програма всички данни, Ви излиза изчисления риск.

Кръвните изследвания не се разчитат самостоятелно.

# 732
Първо БХС ли се прави или след феталната морфология лекаря го назначава? Или отиваш в лабораторията и казваш "бременна съм, искам биохимичен скрининг"?

# 733
  • 🌊
От това, което пише в болницата където смятам да си правя БХС
Цитат
Преди изследването трябва да са направени скорошни ултразвукови замервания - фетална морфология, не по-стари от 3 дни преди идването при нас за ранен, и 7 – за късен скрининг.

# 734
Обикновено след първата фетална морфология се взима кръв в съответния медицински център. Поне при мен веднага след ФМ ми взеха кръв и я пратиха към Майчин дом. Общо взето ехографското изследване, кръвните резултати, както и информацията за вас вървят ръка за ръка, както Vertex е обяснила.
Преди да ми вземат кръв за БХС попълних един огромен въпросник, въвеждайки данни за мен - години, ръст, тегло, вредни навици, история на някакви заболявания в семейството. Много неща бяха, не си спомням всичко.

Общи условия

Активация на акаунт