Съфорумки с намален слух -2

• 4 000
  • 115
  •   1
Отговори
# 75
В момента съм в пробен период между два апарата , мога да кажа че изкуствения интелект е по-добър от Найда Лимити със сигурност. Вие с какъв слухов апарат сте
b][/b]
Здравейте, някой случайно да е закупил най новият слухов апарат на Фонак с изкуствен интелект.
И аз се интересувам от този модел. Виждам, че въпросът Ви е от доста време бедз отговор, което ме натъжава. Няма да имаме мнение от ползвател. Жалко.

# 76
Не бях чувала за такива модели и набързо хвърлих око в нета за какво иде реч. Според мен всичко е маркетинг и излишни функции.
Като човек, купил си скъп апарат си мисля, че голямата загуба на слух, не може да се навакса. Блутуута ми е достатъчна екстра.

# 77
Апаратите с IA са сравнително нови и вероятно няма още много пробвали ги. Това, което разбрах, че са малко по-тежки например от Phonak L 50 и L70. Иначе съм съгласна с мнението на CloudyLady.

Последна редакция: ср, 17 сеп 2025, 10:20 от Gigi

# 78
Не бях чувала за такива модели и набързо хвърлих око в нета за какво иде реч. Според мен всичко е маркетинг и излишни функции.
Като човек, купил си скъп апарат си мисля, че голямата загуба на слух, не може да се навакса. Блутуута ми е достатъчна екстра.
Аз пък имам надеждата, че апаратите от най-ново поколение ще са много по-сполучливи и приемливи за хора, които все още работят, работят в динамична среда и са активни в социалния живот. Неприятно ми е постояно да бърникам в приложението myPhonak и да регулирам апаратчетата съобразно моментната ангажираност. Четох, че след определен период изкуствения интелект се самообучава и са отрегулира какви да са показателите в ресторант, в концертна зала, в тиха среда и т.н. Така че аз залагам на прогреса. А времето ще покаже дали съм била права.
Честит празник на четирите Светии и всички които носят техните имена!
Желая на всички успешен ден!

# 79
Здравейте. Писах преди доста време в другата тема и сега имам един въпрос към вас. ☺️ Минах преглед, после ЛКК и получих две съобщения по Вайбър от НЗОК. Второто е НЗОК: ОДОБРЕНО заявление:  ..xxxxxx.. до: 19.03.2026 въпроса ми е този десет цифрен номер ли е кода който взимат в магазина или е номер на заявление и трябва отделно да получа някакъв пин ? Обърках се 🤔🥴

# 80
Здравейте. Писах преди доста време в другата тема и сега имам един въпрос към вас. ☺️ Минах преглед, после ЛКК и получих две съобщения по Вайбър от НЗОК. Второто е НЗОК: ОДОБРЕНО заявление:  ..xxxxxx.. до: 19.03.2026 въпроса ми е този десет цифрен номер ли е кода който взимат в магазина или е номер на заявление и трябва отделно да получа някакъв пин ? Обърках се 🤔🥴

Това е.

# 81
Gigi, сърдечно благодаря! ☺️

Последна редакция: сб, 20 сеп 2025, 16:44 от tatatuni

# 82
Вие с какъв модел сте

# 83
Здравейте, vpp_29
 Signia Insio Charge&Go 7AX, Rechargeable.
Уточнявам, че е купен с онлайн поръчка и взет от Германия. Рискувах да отида там да ми вземат отливка и ми го пратиха по куриер с настройки по аудиограма. Дадох 1990 евро. Далаверата ми беше, че е по-евтин поне с 500 лв спрямо БГ, отделно си намалихме данъчното задължение в Германия, тъй като мъжа ми живее там и ми признаха фактурата за разход. Две години преди това ползвах помощта по нашата здравна каса за другият апарат, който пък ми е модел Signia pure 312.

# 84
Момичета,  взех си апаратче след две години мислене и съм много щастлива. 😁 Вчера за първи път говорих с мъжът ми без да казвам постоянно,, моля " и започнах да говоря по тихо. 🤭☺️  Преди се чудих дали изобщо имам нужда и си казвах, че мога и така, но сега виждам колко е различно. Апарата е фонак терра. Нищо особенно от към екстри, но предполагам, че това е моят апарат.  Нищо не ме дразни или пречи. За сега се чувствам идеално. ☺️ Служителката в Ототон ми определи глухотата като класическа за хора които са изложени в шумна среда . Аз не съм била но... Това е. Сега се чувствам прекрасно . 😀

# 85
Супер! Едно апаратче ли сложихте? Каква е цената на модела?

# 86
Alia1, да, само едно сложих. Апаратчето е 1250 лв. но  след помощта от НЗОК плащам 250лв. Не ми стана ясно обаче какво е това плащане за гаранционен срок. Всеки продукт трябва да има задължително гаранционен срок по закон. Служителката така ми го каза, че все едно няма и е задължително а аз не мисля, да удължавам. Гаранцията се поема когато има ,,фабрична повреда" иначе не. Със сигурност ако има такава ще се разбере първата година . 🤷 За мен лично това е безмислено. 🤔 Ако се повреди след две години от носене... заради мен така или иначе ще си плащам. Това си е лично мнение де. Мъжът ми работи като техник в една голяма фирма точно на продукти в гаранция и много се смя,  че предлагат да се плаща за пет години гаранционен срок.

# 87
Апарата си има две години гаранция и вие допълнително чрез доплащане удължаване гаранцията. Аз не го направих и не съжалявам
Alia1, да, само едно сложих. Апаратчето е 1250 лв. но  след помощта от НЗОК плащам 250лв. Не ми стана ясно обаче какво е това плащане за гаранционен срок. Всеки продукт трябва да има задължително гаранционен срок по закон. Служителката така ми го каза, че все едно няма и е задължително а аз не мисля, да удължавам. Гаранцията се поема когато има ,,фабрична повреда" иначе не. Със сигурност ако има такава ще се разбере първата година . 🤷 За мен лично това е безмислено. 🤔 Ако се повреди след две години от носене... заради мен така или иначе ще си плащам. Това си е лично мнение де. Мъжът ми работи като техник в една голяма фирма точно на продукти в гаранция и много се смя,  че предлагат да се плаща за пет години гаранционен срок.

# 88
Здравейте,

бихте ли ме посъветвали, при загуба на слух,  как е най-добре да се процедира. Ходила съм веднъж преди 15 години сигурно, после може би преди 8, казаха ми че е необратимо и да се пазя, концерти например че не са препоръчителни и много шумна обстановка. При мен е генетично най-вероятно, защото проблемът е от ученическите ми години и имам близки роднини със същия проблем. Не помня поставена ли ми е диагноза и каква, на тези години тогава си казах ок, изглежда е неизбежно, донякъде игнорирах нещата.
Сега не ми се занимава много с УНГ лекари отново, имам усещането, че има влошаване и ми се иска да се опитам с апаратчета дали ще се получи. Ако разбирам правилно аудиограми правят и по "магазините" за слухопротезиране. Мога ли направо да посетя такъв без да минавам през УНГ?

# 89
  • Карлово
Ако разбирам правилно аудиограми правят и по "магазините" за слухопротезиране. Мога ли направо да посетя такъв без да минавам през УНГ?
Да, можеш. Те са търговци и ще те тестват и ти ще тестваш от апаратите им. Все пак е добре лекарско мнение, възможно е да ти предложат терапия, която е подходяща за твоето състояние.

Общи условия

Активация на акаунт