За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 15

• 18 665
  • 745
  •   1
Отговори
# 15
И този е слаба работа.....Абе  тези сценаристи толкова ли нямат идеи......Worried
Heo's Diner

# 16
  • София
Цяло денонощие съм изпуснала от новата тема. Ама съм се вглъбила в The Glory - харесва ми сериалът, не ми е муден, не ми e скучен. Не ми е и много тежък, но адски ме дразнят роднините и постоянните интриги. Направо ми иде да ги удуша. И не знам защо е - дали са си свършили добре работата сценаристи и актьори или ми е дразнещо на подсъзнателно ниво.

Също така началото много, ама много, ми прилича на The Double. Историята направо ми е като копи/пейст.

Но пък се радвам на Chen Du Ling - хареса ми как играе още в Till The End Of The Moon, тук ролята ѝ също не е само “бяла”, а мисля, че е силна в такива роли. Във Fangs Of Fortune ми липсваше злата нотка в героинята ѝ.

Последна редакция: ср, 02 апр 2025, 09:22 от ElzaFB

# 17
  • пак на Рив Гош
Ама съм се вглъбила в The Glory - харесва ми сериалът, не ми е муден, не ми в скучен.
Чета го и си мисля, че си започнала корейския The Glory и се зачудих как така си сменила регистъра на гледане... но после продължението някак не ми се върза Joy. След това видях, че имало и китайски The Glory.

Prinx, същият е. Младежът се води като идеален красавец, според корейските естетически критерии. Освен певец и актьор, той е и рекламно лице на доста от известните луксозни марки, наскоро имаше кампания на бижутата на Chaumet, заедно с IU.
Аз съм гледала първите му 3-4 сериала, където беше по-скоро едно красиво дръвце Wink . От тях, най-много ми допадна True Beauty.
Сред последните му сериали са A Good Day to Be a Dog, който е ромком, но аз не го гледах и Wonderful World, за който има много добри отзиви, но сюжетът е по-тежък (и затова не съм го гледала).

Danifin, благодаря за предупреждението, няма да започвам Heo's Diner Grinning

# 18
  • София
Ама съм се вглъбила в The Glory - харесва ми сериалът, не ми е муден, не ми в скучен.

Чета го и си мисля, че си започнала корейския The Glory и се зачудих как така си сменила регистъра на гледане... но после продължението някак не ми се върза Joy. След това видях, че имало и китайски The Glory.

Grinning Реша ли да тръгна за Корея, ще сменя и регистъра на гледане, защото така уча езици. Например - всички около мен си мислят, че съм тръгнала да пътувам за Китай заради сериалите, а то беше обратното - започнах сериалите заради пътуването, за да понауча езика малко.

Вчера излязоха всички епизоди, краят се очертава добър (като изключа една теория на конспирацията в Weibo, на която предпочитам да не обръщам внимание).

Последна редакция: ср, 02 апр 2025, 08:58 от ElzaFB

# 19
Цяло денонощие съм изпуснала от новата тема. Ама съм се вглъбила в The Glory - харесва ми сериалът, не ми е муден, не ми в скучен. Не ми е и много тежък, но адски ме дразнят роднините и постоянните интриги. Направо ми иде да ги удуша. И не знам защо е - дали са си свършили добре работата сценаристи и актьори или ми е дразнещо на подсъзнателно ниво.

Също така началото много, ама много, ми прилича на The Double. Историята направо ми е като копи/пейст.

Но пък се радвам на Chen Du Ling - хареса ми как играе още в Till The End Of The Moon, тук ролята ѝ също не е само “бяла”, а мисля, че е силна в такива роли. Във Fangs Of Fortune ми липсваше злата нотка в героинята ѝ.
Elza, и аз съм се вглъбила в The Glory, зарязах другите 2 корейски заради него и нещо не мога да се откъсна да ги довърша Simple Smile Снощи пробвах да погледам пак Undercover High School, ама се отказах и пак се върнах на Glory-то. Бащата на главната ми е много странно човече, един такъв лукав, като говори с нея и върти едни очи, много странен, чак се чудя дали наистина й е баща... Роднините са кошмарни наистина, страшни интриганти, и постоянно въртят номера, и то доста опасни. Нашто момиче обаче много умерено, правят й някакъв гаден номер, тя съвсем спокойно отива при виновника и му казва - ами аз знам какво направи, няма да те издам, ама си имай едно наум и не прави повече така, че следващия път няма да ти се размине...
Страхотно самообладание има Simple Smile

# 20
  • София
Elza, и аз съм се вглъбила в The Glory, зарязах другите 2 корейски заради него и нещо не мога да се откъсна да ги довърша Simple Smile Снощи пробвах да погледам пак Undercover High School, ама се отказах и пак се върнах на Glory-то. Бащата на главната ми е много странно човече, един такъв лукав, като говори с нея и върти едни очи, много странен, чак се чудя дали наистина й е баща... Роднините са кошмарни наистина, страшни интриганти, и постоянно въртят номера, и то доста опасни. Нашто момиче обаче много умерено, правят й някакъв гаден номер, тя съвсем спокойно отива при виновника и му казва - ами аз знам какво направи, няма да те издам, ама си имай едно наум и не прави повече така, че следващия път няма да ти се размине...
Страхотно самообладание има Simple Smile

Ей, виж, само за бащата не си го помислих това, че е лукав. Иначе всички останали милички ми бяха ясни, но него съм го пропуснала - по-скоро го слагам в графа "мекотело". А тя се справя доста добре с интригите и даже бих казала - доста реалистично. Както казах - на моменти ми прилича много на историята на The Double, но там някак каквото и да направят, героинята вече го беше предвидила и имаше решение, измислено отпреди 1 месец. Тук ми допада, че не винаги е предвидила всичко, понякога я хващат, понякога се налага да реагира на момента, не винаги нещата ѝ се получават според плана - изглежда много по-реално.

До кой епизод си? Аз днес съм си поставила цел да го преполовя.

# 21
Здравейте, чета ви редовно, но като новобранец не пиша често. The Glory го изгледах преди месеци, хареса ми, но тормозът в училище и всичко, което премина ГГ в тази възраст ми дойде в повече. Хареса ми, определено предпочитам нещо такова, отколкото лековати уж комедии на които се чудиш да се смееш или да ревеш. Някой питаше за  Ако животът ти поднесе мандарини  - тежък и много хубав за мен. Ужасните нрави на обществото, които не са се променили особено за 3 поколения,  красива любов устояваща на всичко, препоръчвам. Довършвам и Добре дошли в Самдал ра, ако правилно са превели заглавието руснаците. Нищо особено, главната е грозновата за мен, като цяло е губи време. Следя и бесния скандал с онзи красавец, сигурно и него ще го добутат до нещо страшно, изумена съм от лицемерието на корейското общество. Да ми препоръчате нещо по Нетфликс, което става за гледане? Без много фантастика и кървища. И превод на руски, разбира се. Благодаря предварително!

# 22
Ениса, има много руски сайтове, които предлагат филми с превод на руски език
https://doramy.club/akter/yun-da-yon
https://dorama.land/goblin-1-seriya-e

Не знам защо държиш непременно на Нетфликс. Когато започнах да гледам следях влогърите, които правят прегледи на корейски сериали в ЮТюб и оттам си избирах. Другият начин е по рейтинг или с любим актьор. Няма да ти е трудно да се ориентираш.

# 23
Ей, виж, само за бащата не си го помислих това, че е лукав. Иначе всички останали милички ми бяха ясни, но него съм го пропуснала - по-скоро го слагам в графа "мекотело". А тя се справя доста добре с интригите и даже бих казала - доста реалистично. Както казах - на моменти ми прилича много на историята на The Double, но там някак каквото и да направят, героинята вече го беше предвидила и имаше решение, измислено отпреди 1 месец. Тук ми допада, че не винаги е предвидила всичко, понякога я хващат, понякога се налага да реагира на момента, не винаги нещата ѝ се получават според плана - изглежда много по-реално.

До кой епизод си? Аз днес съм си поставила цел да го преполовя.
Бащата и на мен ми се виждаше мекотело до средата, обаче после почнах да подозирам, че нарочно си е изградил тоя имидж и "совите не са това, което са" Grinning
Аз съм до 18-ти епизод, а ти?
Иначе за главната - аз не съм гледала The Double и не мога да сравнявам, но на мен хич не ми е реалистична Grinning
Толкова интелигентна, че чак плаши. Предвижда ходовете на лошите отдалече, подготвя се с контра схема срещу тяхната, някой път я изненадват наистина, но дори и като я поставят на тясно тя пак успява да се измъкне суха от водата, направо да те хване яд, че се е родила жена в тая епоха, ако беше мъж щеше да е мега успешен политик в Двореца Simple Smile

# 24
Гледам и там, но качеството не е особено добро.  Понякога съм попадала и на сериали непреведени до края. Но ще гледам и там, разбира се, много благодаря!

# 25
  • пак на Рив Гош
Enisa, щом ти харесват "Мандарините", в Нетфликс може да погледнеш и Our Blues, той също е от типа "нещата от живота" на остров Чеджу, но по-съвременен.

Ей, ще ме подкокоросате и аз да започна китайския The Glory, че и без това съм на път да зарежа текущия ми китайски Joy

Сутринта, като си скролвах социалните мрежи, без да обърна внимание на датата на публикацията, видях, че щяло да има нов сериал с Li Xian и Yang Zi, възрадвах се, зачетох се и накрая пишеше, че името на сериала ще е "Честит първи април" Joy.
Някой да им каже, че така не се прави! Sob

# 26
  • София
Бащата и на мен ми се виждаше мекотело до средата, обаче после почнах да подозирам, че нарочно си е изградил тоя имидж и "совите не са това, което са" Grinning
Аз съм до 18-ти епизод, а ти?
Иначе за главната - аз не съм гледала The Double и не мога да сравнявам, но на мен хич не ми е реалистична Grinning
Толкова интелигентна, че чак плаши. Предвижда ходовете на лошите отдалече, подготвя се с контра схема срещу тяхната, някой път я изненадват наистина, но дори и като я поставят на тясно тя пак успява да се измъкне суха от водата, направо да те хване яд, че се е родила жена в тая епоха, ако беше мъж щеше да е мега успешен политик в Двореца Simple Smile

До 8-ми съм аз, наваксах два епизода в обедната, надявам се днес да стигна поне до 15-ти. Отдавна не ме е държал сериал в такова напрежение още от началото. Съдейки по рейтингите и гледаемостта, се надявам до края да поддържат историята интересна. Вече виждам и аз бащата какъв е.
Вярно, че е умна, но пак са го направили без ГГ да не може винаги да се справи. Grinning Иначе нямаше да е интересно ако той не помагаше.
Наложницата обаче много добре са я подбрали!

Роца, ти кой китайски гледаше в момента? Пробвай The Glory, още повече, че е само 30 епизода и май не е с китайски край. Което вече са си два плюса напред. Joy

Enisa, корейски или китайски търсиш в Нетфликс? Съвременни или исторически? За съжаление новите попълнения там не ги субтитрират на руски, но можеш да погледнеш за неща на български - Роца е сложила в първи пост линк към сайт.

Последна редакция: ср, 02 апр 2025, 13:06 от ElzaFB

# 27
  • пустинен пъпеш
Prinx,сериалът Island (2022) с хубавия Ча по отзиви е с добро негово актьорско присъствие,но не съм го гледала, определян е като трилър с мистика и ужаси и хубавецът е свещеник екзорсист,който се бори с призраци и демони.

# 28
Enisa60, по НФ, можеш да пробваш Misty, Nice Guy, Dr.Romantic, Healer, Descendant of the sun, Misaeng Incomplete life, Prison playbook, Coffee Prince, Signal, Pinocchio, Doctor stranger, Pasta, W, That winter the wind blows, I hear your voice, Mr.Sunshine, Empress Ki, Moon embracing the sun, Mr.Queen, She was pretty, My Mister, Hospital playlist, Marriage contract, Hyena, Hot stove league, It's OK to not to be OK, SKY castle, My love from the star, IRIS, You are my destiny, When the phone rings, Suspicious partner, Doctor Cha, Beauty inside....
Дано си избереш нещо, което не си гледала Hands V. Въпреки, че всичките ги им преведени на български, но трябва или да ги гледаш онлайн по платформите на преводачите, или да ги сваляш.

Wonderful World с Ча Ън У е добра мелодрама.  Най-добрата му роля за момента.

# 29
  • вятърничава
Първо да пожелаем на рождениците днес:
Kim Jae-Wook  № 28,от Гофретката в Coffee Prince до баткото на Choi Woo-Sik в Melo Movie всичко много му харесвам.

Shin Jae-Ha красиво лице и невероятна гад в Welcome 2 Life.
Son Sang-Yeon най-скоро гледан,като брата на Flowers Strawberry в My Dearest Nemesis.
Винаги им желаем да са здрави и да си плащат данъците редовно, да не се забъркват с непълнолетни, с незаконни субстанции и чатове Wink Birthday
bb6, Hug
Ти изгледа ли вече началото на новия сериал на номер 31?
Снощи гледах първи епизод, след като Danifin сподели разочарованието си. Трябва да се съглася с нея,не ме грабна. Разчитат на каста,но мен  прекаляване с изражение тип емотикони и тоалетен хумор са на път да ме откажат. Ще дам шанс още 1-2 епизода, само заради Lee Da Hee.
Жалко тогава и за Heo's Diner (2025), мислех да го гледам,но май няма да си губя времето.

Общи условия

Активация на акаунт