За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 15

• 18 756
  • 745
  •   1
Отговори
# 360
Ох, как ги приютявате като бежанци - Cry:joy:joy:JoyJoy друг е въпроса, че може и наистина да идват с тирове дрехи.
Взех решение, все пак мога да приютя един-двама.
Joy
Ако е за герой от сериал - вземам Ri Jeong Hyeok - непретенциозен, може всичко, готви, пазарува, прави всичко - видяхме, че и прав спи. И щото са създали перфектния герой в тоя сериал - ще го давам за пример на ММ.
Понеже е военен, ми се ще да може да изкомандори ММ за разходки по пресечени местности около София.   
Само трява да пазим компютрите от него.  Ще ни организира физзарядки, ще ни вкара малко на ред и дисциплина
в ежедневието.  Хем на него ще му е добре - колко ще му е по-близо от нас да прескача до Швейцария, отколкото от неговата си д-ва.

# 361
  • София
Аз като гледам - повечето си мислим за някой, който да ни готви. Grinning

# 362
Ох, не знам...не знам...Твоят мъж сигурно е Innocent
Аз съм ангел. Опитвам се  да го уредя с готвач, който е готвил за император 😱Innocent

Аз като гледам - повечето си мислим за някой, който да ни готви. Grinning
Не съм благотворителна организация.
Няма да взимам никой в къщи безплатно и по цял ден да се излежава на дивана. Ако искам някой на дивана ще си взема котка 😍

Ако ще приютявам някой с дрехи аз взимам главната от Hotel del Luna и после я пращам при Роца.

# 363
# 364
  • Русе
https://www.facebook.com/reel/918712950275263
Започва с малко петъчно...другото е съботно, но поне е хубаво. И крачето също...Flushed

# 365
  • София
Tuon, много си права! Трябва да си оправдае приютяването.

Моето петъчно не съм сигурна колко е петъчно:

https://www.instagram.com/reel/DIYeQmRpCns/?igsh=MTFzaTM5b3B5d2R6dQ==

# 366
Нали е петък. Изтърпете ме с новата песен на Джеф.

Ако условието с приютяването не беше актьор щях да прибера него и то с всичките му котки.

# 367
  • България
Моят петъчен е от текущия ми сериал.

Jerome Deng
Сериалът е Les Belles (2025).
В главната мъжка роля е Alen Fang, май имаше почитатели тук.
Така и не го харесах, в сериала харесвам всички останали, а горния на снимката е в ролята на много лошия.
Добре си я играе, виждам че ще има главни роли в интересни за мен сериали.
А и сериалчето добре ми върви, не е фентъзи, но бива, 10 епизода минаха леко и приятно.

# 368
  • пак на Рив Гош
Взех решение, все пак мога да приютя един-двама. Първи избор е Нам Джу Хьок,първо защото гледах еп.1 на Twenty-Five Twenty-One и пак се сетих, колко го харесвам. Второ защото е плувец, хубавец и сладурец.
------------------------------------------------
Роца, върнах са на стр.1 и пак се забляхосах по колажа с чадърите. Направо ме вкара в беля, взех да търся от кой сериал са някой от снимките и си харесах : Tomorrow With You , Love Rain , The Secret Life of My Secretary. Не честно така, знаеш колко съм лабилна Wink
Хмммм, а не щеше Роуон понеже бил 2 метра! Щото Нам Джу Хьок е кинта и педесе с вдигнати ръце, нали? Joy Joy Joy
Ще се разберем и за Ду Шик (героя на Kim Seon Ho от Ча-Ча-Ча-то), нали си ми дружка Grinning
И с Tuon ще се разберем за роклите на Ай Ю от Hotel del Luna Grinning
Tomorrow With You малко трудно го следях, защото пътуването във времето беше малко оплетено. Но пък Главните компенсираха Wink . The Secret Life of My Secretary не е нещо, което не сме гледали за чебол с прозопагнозия, който може да различава само секретарката си. Но ставаше за едно гледане.

Вики, Уин, благодаря за петъчния Роуон Heart Eyes
И аз си го бях боднала за петък, в друг ракурс -
https://www.instagram.com/p/DI1IiFdu5FE/?utm_source=ig_web_copy_ … =MzRlODBiNWFlZA==
https://www.instagram.com/reel/DI1JWJJuNOP/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==
И Mingyu - https://www.instagram.com/reel/DGifvSAuCsR/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==

Elza, тази девойка ми напомни на теб Joy - https://www.instagram.com/reel/DIpQeHrTwkK/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==

Да пишем ли вече актриси?
Китайски или корейски?
Ако ще пишем, по какъв критерий?
Аз предлагам да изчакаме до около 40та страница, че иначе ще трябва да се връщам много назад, като започна да подготвям анкетата Joy.
Но може да започвате да си мислите кого да номинирате - китайски и корейски актриси, по критерий за красота.

Днес бях в заслужена отпуска и бях на изложба, наречена "Златната нишка" - посветена на използването на златото в облеклото от Античността до наши дни и от Европа, през Магреба, Мала Азия и Индия, та до Далечния Изток. Представяха и една китайска дизайнерка на висша мода, Guo Pei с няколко "златни рокли".
Пускам ви малко снимки от китайско-японската част и роклите на Гуо Пей:
Скрит текст:

Тези са вдъхновени от традиционните китайски сватбени костюми. Имаше и обяснение за значението на мотивите по тях. Ако ви е интересно, ще ги напиша:

Три чифта обувки със златни бродерии - японски джапанки (горе), китайски с компенсирани подметки (долу), а по средата са обувки за жените с "лотосови крака" (на които са им деформирани стъпалата от малки, за да спрат да растат):

Последна редакция: пт, 25 апр 2025, 19:04 от Роца

# 369
  • София
Така и не го харесах, в сериала харесвам всички останали, а горния на снимката е в ролята на много лошия.
Добре си я играе, виждам че ще има главни роли в интересни за мен сериали.
А и сериалчето добре ми върви, не е фентъзи, но бива, 10 епизода минаха леко и приятно.

Оооо, аз съм, аз съм на Алън Фанг!

Абсолютно аз, с тази разлика, че мен малко ме е срам да снимам явно и все кривя телефона скришом и ги снимам криво и размазано. (Освен когато застанах до табелката със снимка на Сия Джан в Чунцин и накарах друга фенка да ме снима - тогава бях с всичките си 25 зъба и коронки. )

Роца, май не излизат снимките на роклите...или при мен не се зареждат?

# 370
  • пак на Рив Гош
Елза, вече трябва да се виждат. Отне ми време, за да ги кача, понеже писах поста от компютъра, а снимките ми са на телефона.

# 371
  • София
Роца, невероятни експонати! Като имаш време, напиши за орнаментите.

Още едно петъчно, сега ми попадна: https://www.instagram.com/reel/DIokYgCT3Rh/?utm_source=ig_web_copy_link

Последна редакция: пт, 25 апр 2025, 22:42 от ElzaFB

# 372
О, тоя беше много смешен - имаше някакви китайски изпълнения по към края след средата.  За актьора в гл. м. роля - добре си беше.   Антагониста, честно казано, вече го бях и забравила.

Роца, хареса ми малиновата рокля/мантия с божурите - предпоследна преди златните рокли и чепиците.  За нея имаше ли нещо по- интересно?

и нещо, дето трябва да е смешно
https://www.facebook.com/reel/1666337707603315

Относно номинирането на актриси - искам да номинирам актриса, която определено се отличава, от всичко китайско дето изгледах.  Завършила магистратура по актьорско майсторство в Лондон ( Screen Acting at the Central School of Speech and Drama University of London).   От Тайван, преди това учила Корейска филология, над 40 г.   Ariel Lin (с други имена Lin Yi Chen, Lin Yichen, Lin Ichen).

# 373
  • вятърничава
Хмммм, а не щеше Роуон понеже бил 2 метра! Щото Нам Джу Хьок е кинта и педесе с вдигнати ръце, нали? Joy Joy Joy
Ще се разберем и за Ду Шик (героя на Kim Seon Ho от Ча-Ча-Ча-то), нали си ми дружка :grinning
На Роуон много му порасна работата, а Нам Джу Хьок е в немилост, няма реклами, няма кинти. Ще го осиновя, това е социален проект Wink Прибирам изпаднали типове, нали и Ду Шик имаше проблеми, а е такава душичка.
На The Secret Life of My Secretary видях вчера последния епизод с превъртане, разхвърчаха се Animal UnicornAnimal Unicorn, пиша го изгледан!
Tomorrow With You двамата главни са толкова любими и сладки, знаеш. И като им чух гласовете как си пасват, освен всичко друго...
 Love Rain е от по-старите, но бих го пробвала. Може да ги оставя за горещото лято.

# 374
  • Русе
И аз, рано-рано в събота, рапортувам: "Love like galaxy" изгледан! Simple Smile Ей, ще ме уморят тези дълги сериали!!! Grinning Но за сметка на това финалът не беше китайски ( Главните оцеляха), всеки лош си получи заслуженото, имаше дълги чувствени диалози, монолози ...и рози с еднорози. Даже и целувки?! Имаше комични ситуации (особено в началото), където клишето " да припадна " де - успя, де - не. Simple Smile Имаше всичко! Добре, че ми подсказахте за кърпички, защото влязоха в действие, а по принцип съм много трудна в това реване.
Извод: Сценария ме грабна,  не съм ползвала мишка, не съм скучала, каста ми покри очакванията. Някой спомена, че Лео май е много фин за тази роля (Роци, ти ли беше? Rolling Eyes ). Според мен той се справи изключително добре с тази роля! От мъжествените Шон Доу, Лин Генсин или Джони Хуанг нещо не мога да си ги представя ...не, че няма да се справят, но Лео ми е достатъчен. Heart Eyes За ЛуСи и професионализма й няма да пиша. С една дума, аз съм доволна!!!
Преминавам към "Безмятежная переправа"/The Demon Hunter's Romance с Алан Рен и два корейски текущи.
Хубави почивни дни на цялата група!

Общи условия

Активация на акаунт