За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 15

• 18 722
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
Тя Роца май имаше предвид какво се вижда в облечената част, според статистиката на victoria.
Ами….☺️
Честно казано повече ме интересува модния избор, а не какво се крие под този избор.

# 616
  • София
За Китай ще е много изкривена статистиката, дори да я има. С толкова народности, които са там. Монголците ще вземат да вдигнат очакванията и после ще се чуди човек защо е срещнал някой от южната част на страната и няма нищо общо със средното.

Аз нали още съм си в културен шок колко са високи и едри като структура китайците на север. Докато в южната част са каквито ги срещаме обикновено на запад.

И за униформите, това дали някой го беше пускал вече : https://www.instagram.com/reel/DIbq6OzzXhR/?igsh=MWx5eHd0ZGg2eWRhdg==

# 617
  • България
И добре облечен, браво!

Fangs of Fortune (2024) вървеше поносимо до към 25 епизод, оттам май предимно гледам картинки.
Скучно, вяло, актрисата хич не ми е от любимите.
Но пък както писах картинките си струват.

# 618
  • София
Моарейн, точно, за съжаление. Оттам нататък на двойна скорост, с прескачане и до края. Историята иначе си е интересна, но е много разтегната и снимана бавно, което ѝ пречи и става скучна. И освен това май някъде там започнаха едни повторения на сюжетите и се загуби инерцията от първите епизоди. Но няма спор, че кастът е много приятен за окото.

Актрисата аз много я харесвам как играе "сиви" роли. Тук ролята ѝ е изцяло откъм добрата страна и не ѝ се получава. Не знам дали тя не се справя или самата героиня е описана така, но първо, че не видях никакво развитие в нея, второ, че повечето време стои прикрепена към историята само колкото да я има.

# 619
  • Русе
Исках да гледам нещо реално, без фентъзи елемент, историческо, и, по възможност, с  Ли Сиян. До тук добре, дочаках републиканска история и...5 минути го гледам в ступор със зяпнала уста...

Как можаха да ми окепазят хубавото момче?!

# 620
  • София
win, тъкмо си харесах дрехите в сериали от републиканската ера и ти сега всичко ми развали. И без това от историческите избягвам тези, в които героите са с голи глави, сега това извращение какво е. Joy

# 621
Ох, не мога Joy Joy Joy

https://images.app.goo.gl/ujoFU

След Абдул можете да си сложите който ви харесва Joy

# 622
Гледаме, Уин,  гледаме....Е, опитваме се от баластрата да намерим зрънце читаво нещо.
Днес никой не е писал...Значи всички гледат...
Чета ви и направо шокираща тая инфо за незаконните деца в Китай.  Роца беше писала - 13 милиона души.  Повече от 2 Българии.   Различен свят е това.  Тоя въобще идея едно дете да е незаконно - ако пък няма нещо общо в произхода си с обществото на наложниците - е, толкова китайски сериали изгледах все около това - тая дъщеря законна, оная - родена от наложницата - незаконна.   И все незаконната - лошата.

Друго, дето ви писах за сериала с виртуалната реалност, (дето бил жанр мистика 2019 когато е правен пък сега ?),   сред търсенето сред баластрата - попаднах на един за AI. Fall in Love 2019 Още не знам как ще се развият нещата с мистиката в тоя сериал, обаче е много забавен за гледане.   Не знам дали и тука каквото 2019 г. е било мистика, днес няма да е реалност - което ще  е отново шок и ужас - ама ща гледаме, ще видим.
Имам питане към всички вас - защото копието е старо - драмата е от 2019 г.  - Fall in Love 2019 има ли го някъде това с по-добро качество и превод на български?   или англ. или руски, в крайна сметка.
https://mydramalist.com/31142-fall-in-love

Забавен, то кофти качество в youtube.  Ето пример - около 20-та мин - сцената в асансьора.  Иначе сигурно са търсили сбирщайн на красавци - AI специалисти.
https://www.youtube.com/watch?v=do0ZgGDjk_I&list=PLfqyNifXoc1EIj … l=YOUKU-GetAPPnow

Уин, правилни са ти подозренията за "'чичото".  В The Long Ballad имаше много епизоди и много драми - и тая с чичото се разплита дали не беше в последния епизод.  Гледай си го наред - дано си го намерила в добро качество, че тоя е епичен - и има голям и добър каст, в т.ч. бих рекла и актьора в ролята на чичото.  Една от най-добрите продукции - не знам ще намеря ли време да го гледам отново. 

Уин и Елза, да ви питам нещо, свързано с униформи, републ. епоха и т.н.  Покрай търсенето на добър превод на сериал Влюбване от 2019 г. (тоя за изкуствения интелект) -  попаднах на други със същото заглавие. Fall in Love 2021.  - униформен - И почти го изгледах.   Там, между другото, главните играят много добре, обаче искам да ви питам тоя ли е от поръчковите и политически сериали, за които е ставало ? по-рано в темите.  https://mydramalist.com/53549-fall-in-love
Този го има преведен на БГ без последните 2 серии - обаче, докато го разкрих, че го има на БГ - изгледах бая хаотично каквото намирах - така че развитието на осн. любовна линия още не ми е покрита - затова пък епизодите с военните действия, гадостите на военния (бащата на 2-ия главен) и адютанта му -  ужасяващи.   
Имам въпрос към тези, които са гледали "The long ballad" и ще го сложа в спойлер.

Скрит текст:
На 32-и епизод съм, но ме гризе, че нещо съм изтървала или не разбрала още в началото: за бащата на Чанге. Ако не се лъжа , той излезе от града/ вратите на крепостта се затвориха. Видях, че майката на Чанге изпитва страх от мъжа си, през цялото време се държеше като обречена, умишлено изпрати Чанге в друг град, тя чу и някакъв разговор, после беше убита. За бащата само се споменава, че е убит и брат му взема властта, не донесоха тяло, глава, нищо. И после: ако човек е убил най-близките си, дори и заради власт, не би ли имал поне малко някакви угризения? А чичото не се държи подобаващо...Има вина - да, беше потресен - да, но...Оставам с едно подозрение, че има уговорка между двамата братя - единият поема властта, другият - при друго семейство - град и т.н.
Въпроса ми е: в правилна посока ли вървя или много крими чета?

# 623
Аз си мислех, че нищо свързано с Китай не може да ме изненада след като забраниха прераждането, но миналата година четох за т.н. Menstrual Police и вече съм решила, че ще бъда по-отворена за всякакви изненади от там.
Тук за повече инфо  и тук на бг.

# 624
  • вятърничава
Ау, какво сте се разпасали, т.е. разписали,нямате изчитане в петък.
 Menstrual Police Scream
Понеже нямам нищо кой знае колко петъчно - как сериалите развалят връзките: https://www.instagram.com/reel/DI3z8iBABo-/?igsh=MWo4c3h1OHpkd2p4aw==
Роца, разбрах защо ММ не иска да гледа с мен корейски сериали JoyJoy той поне морски тюлен да беше,че да има претенции ... Frowning1
Да разбирам ,че Heavenly Ever After си продължава все така и с чиста съвест го зарязвам. Натоварва ме.
Аз от сега си страдам за Resident Playbook ,който приключва. Утешавам се с мисълта,че скоро идва Can This Love Be Translated?

Хареса ми KimWoo Bin, при това двойна доза. Отива му този стил.
https://www.instagram.com/kr_malemodel/p/DIzBOUPyMHB/?img_index=19
Скрит текст:

# 625
Prinx, Fall in Love (2019) на руски.

# 626
  • пустинен пъпеш
попаднах на други със същото заглавие. Fall in Love 2021.  - униформен - И почти го изгледах.   Там, между другото, главните играят много добре, обаче искам да ви питам тоя ли е от поръчковите и политически сериали, за които е ставало ? по-рано в темите.  https://mydramalist.com/53549-fall-in-love
Т
Сигурно е поръчков,след като на финала всичките  красавци млади маршалчета се строиха под знамената на ПМ.

# 627
2в1 - Мерси Flowers Hibiscus - сега да се пробвам да видя колко ще разбирам, че тия youtube просто си бяха мъка.
Rududu - и на мен така ми изглеждат.  Аз последните серии ги изгледах, че и бая обучителен/исторически.   Знаете ли случайно, (ако имате общо с медицината) през 30-те години на миналия век извършвали ли са кръвопреливания при операции.  За БГ това ми звучи невероятно -за Шанхай не знам.  Това във връзка с изпълнението на гл. герой - в епизода, дето дарява кръв за втория ГГ - значително по-бледeн и слаб - чак толкова реалистичност да докарва в образа?  Същия актьор го гледах в Goodbuy my princess, но там преиграва, във Влюбване (2021)  се справя по-добре.  Но той ако е поръчков, сигурно им е задължително да дават най-доброто от себе си.

Приятна петъчна вечер, момичета!

# 628
  • София
Prinx, много преди това даже са извършвани кръвопреливания, още през 19ти век, дори преди да открият кръвните групи. След тях вече е по-успешно. През Първата световна война се е разпространило. В България се прави от 30-те години. Оттогава има и кръводаряване у нас. Шанхай, като се има предвид, че е бил под европейско влияние, съвсем пък си има логика да е нещо нормално по това време. (Не съм медицинско лице, но работя в сектора и покрай един проект ми се наложи доста да изчета за историята и развитието на кръвопреливането).

Почти всички военни и партийни сериали са поръчкови. Бях чела някъде, че платформите имат квота за това колко патриотични сериали на година да пускат. Ако участват от най-известните млади актьори - тогава си е 100% гаранция, че е поръчков. Ако е за прехода към комунизъм - там също няма никакво съмнение. Ако е подкрепен от националната телевизия - 200% поръчков. Joy

Последна редакция: пт, 16 май 2025, 17:18 от ElzaFB

# 629
 Знаете ли случайно, (ако имате общо с медицината) през 30-те години на миналия век извършвали ли са кръвопреливания при операции.  За БГ това ми звучи невероятно -
В началото на 20-ти век България си е средно развита европейска страна. Как може да не ви се вярва?
    Първите опити за кръвопреливане в България датират от 20-те години на 20 век.

През 1935 г. в София се извършва едно от първите документирани успешно кръвопреливания.

През 1950 г. е създадена Националната служба по трансфузионна хематология, което бележи началото на организираното и централно координирано кръводаряване и кръвопреливане в страната.

В следващите десетилетия започва изграждането на кръвни центрове в по-големите градове на страната.

Общи условия

Активация на акаунт