🌹 Ергенът 🌹 сезон 4, тема #8: от вторник до четвъртък, 20:00

• 127 480
  • 2 495
  •   1
Отговори
# 1 770
Много искам да й чуя чуждите езици на Косара. Тя български не говори добре, но може би компенсира с гръцки и руски? 🤔😜

По наратива на сезона може би има предвид езиците на любовта.

# 1 771
Нямам идея защо евтиното театралничене на Силвия вече ми пречи. По едно време просто не й обръщах внимание. Обаче тя е адската клюкарница. Диана й липсва и вече е трудно да се въртят клюки, нервите й не издържат. Тя е страхотен лицемер и чуден актьор. Масово й се вързаха. "Играчът" Мартин също й се върза. И ето! О, чудо! Тя плаче. Егати драмите.
Мили дами - евтино е да опитвате да излизате с крокодилски сълзи от ситуация, в която сте с изцапано дупе.

Последна редакция: пт, 04 апр 2025, 19:27 от КремонаЛиза

# 1 772
Виктор докато говореше със седналата на стълбите Ферай, беше заел такава заплашителна поза, че имах чувството, че ще ѝ фрасне един. Езикът на тялото му много го издава, че има агресия в него.
Със Силвия също. Изобщо, много го влече интригата. Но лошото е, че завлича и чувствителния Виктор по тоя път и откровено се гаврят с момичетата. Хиленето, когато говори Ферай. Басът за Анета. Ето това не е никак джентълменско.

# 1 773
Много си приличат визуално и освен това и двете са с много хубави тела и дългокраки. Васил има набито око 👁️ 👌

Ама това беше ирония Grinning Не си приличат особено... Даже хич, ама айде..
Ами напротив, аз виждам прилика и очевидно не само аз 😏 Колко тъжно за Елитните герои в сериала Смийгъл, Костенурката Нинджа, Маската, сестрите на Пепеляшка Анастасия и Дризела, Житената /втасака/ Питка и т. н. Еххх 😏

# 1 774
Изгледах пак разговора на масата (с въпросите) - струва ми се, че Виктор беше решил да задълбочи дискусията, и да изобличи фалша у Даниела и Ферай (очакването за любов с условности не е истинска любов/готовност за такава). И Даниела, и Васил, ми се струва, че се засегнаха лично на начина му на разсъждение - според мен, защото ги уцели по слабото място - може би и двамата не търсят безусловна любов, и разсъжденията на Виктор по темата на синхрон бяха много добри. Почувствах личното засягане на Васил и Даниела по начина, по който отговаряха - съдържание, тон. Хипотезирам, че Васил се ръководи от много ограничена представа за това какво е да си мъж, а-ла "момченцата не плачат", казано от баща на момченце на 5г. - нещо, което е токсично. Няма значение мъж ли си, жена ли си, за тези неща - това са социални роли, но всички ние сме преди всичко хора, и като такива имаме едни и същи потребности да изразяваме чувствата си, да бъдем приети такива, каквито сме, да бъдат приети чувствата ни. Тази линия на разсъждение какво ТРЯБВА жената да дава, пък какво мъжа - и че то си било определено, пък и биологично предопределено - е адски ограничаваща и най-вече - повърхностна. Тя не задълбава в истинските емоции и причината за тях, в уязвимостта и нуждите на всеки от нас като ОТДЕЛЕН индивид, а оставя разсъжденията на едно повърхностно ниво на роли - нивото на маските, нивото на фалша. Разсъждения от тип коя зодия с коя си подхожда, ни повече, ни по-малко.

Усети се агресивността от страна на Васил спрямо Виктор, защото според мен Васил се засега лично от тези разсъждения (различни от неговите) на Виктор. Виктор беше нападнат. Не им се получи. Мартин с право усети агресията на Васил, но това, което после му каза, не кореспондираше на ситуацията - целта на Васил не беше да дискредитира Виктор, той просто беше лично жегнат. Проблемът не е в това, че той го е прекъснал, пък Васил му бил казал по-сепнато "може ли да се доизкажа" - а в реакциите на Васил като цяло в тази ситуация при тези конкретни въпроси и коментари. Явно човекът се гордее с това, че е "силен" мъж, и се дразни от това, че някой може да мисли, че това не е единственото или най-важното качество на мъжа. Този постоянен наратив за силния и слабия мъж, подхванат от Даниела, и нападките от момичетата спрямо Виктор този сезон по тази линия (подигравателни коментарчета, провокации) са това, което дразни Виктор, и с право. Хубаво им го каза. Мартин разду ситуацията с Васил - като така дискредитира отново Виктор - все едно той не може да мисли и да се защитава сам. А той няма нужда да се защитава от Васил или когото и да е там - те въобще не мислят по неговия начин и не са "неговите" хора, явно е, че най-устатите жени там (Даниела, Косара, Ферай, Анна-Мария) имат съвсем различна ценностна система и начин на комуникация.

# 1 775
"Да захапИте"? Ама тя както говори, така и пише. Вярно е много специална. Joy
Всяка начална учителка ще каже, че децата, както говорят - така и пишат. Затова е важно да се говори правилно. С всеки следващ епизод обаче си мисля, че на Козара това и е най-малкия проблем.

Като цяло, Антоанета каза истината за всички влезли в това предаване в едно изречение - човек ако е много стока няма да влезе баш в Ергенът. Вероятно и тя затова си тръгна бързо, бързо - едва ли пращи от умствен капацитет, но е осъзнала колко е безумна цялата ситуация.

# 1 776
Бре, ще върна сцената с въпросите на масата, явно аз нещо друго съм гледала. Започнаха с първия въпрос и май Синтия беше първа (без значение), се смути и запъна, чудеше се какво да отговори. Васил ловко и джентълменски я измъкна от ситуацията и каза - "Нека аз съм първи, за да се отпуснете. Моите страхове..."
Така. В този момент - Виктор, който от ревност разчете ситуацията, че Васил отново се пъне да е най-отпред, целият се изчерви и започна да се подхилква подигравателно. Играта продължи и при всяко включване на Васил - Виктор демонстрираше пренебрежение, като клатеше глава и се подсмихваше, доста явно.
Моментът, в който Васил му е казал, че би било добре да се изслушват съм го пропуснала, но ако е само това - малко му е!

Последна редакция: пт, 04 апр 2025, 10:24 от Tess d`Urberville

# 1 777
Васил с неговите "виждания" ми е като излязъл от мъжки лайф коуч семинар "как да бъдем алфа и да сваляме мацки". Колкото има жени като Даниела, разправящи за женски и мъжки енергии, толкова са и мъжете, които учат други как да бъдат "алфа" и никога да не падат по гръб.
Не съм предполагала, че Виктор в случая ще има по-адекватното мнение.
Ферай пък беше адски смешно как се сети да декламира каквото е слушала от леля си Даниела. Но понеже не се е обиграла да го рецитира гладко и подмолно като менторката звучеше сякаш е на изпит и е назубрила набързо 2-3 изречения колкото да върже 3-ка.

# 1 778
Алекса нали се обясняваше половин час как не може да има нищо общо с Мартин и как ли едва ли не той бил п…Фил , но взе розата от него. Що така бе, маце??!

# 1 779
Алекса нали се обясняваше половин час как не може да има нищо общо с Мартин и как ли едва ли не той бил п…Фил , но взе розата от него. Що така бе, маце??!
Няма да си прекъсне курорта на втория ден. 😁 Тя ще изкара максимум до другата церемония, според мен. Васил видимо не я харесва и то грам.

# 1 780
Мартин има малки, изящни, женски ръце особено за неговата височина.
Не е на добро….

# 1 781
Не са му изобщо малки ръцете на Мартин. Загледах се вчера точно в тях. Има голяма, но тясна длан с дълги и изящни като на пианист пръсти. Просто има фина костна структура. Това е различно от малки дамски ръце.

# 1 782
Мартин има малки, изящни, женски ръце особено за неговата височина.
Не е на добро….
моля пояснете, какво означава това. Нещо свързано с подизпълнителя ли е?

# 1 783
Несъразмерни са и то много. Да дланите са тесни, но и самата длан е малка и тези пръстчета…Като се има впредвид, че по тв всичко изглежда по-едро. Мъж над 1.90 с такива ръце….не. Аз имам база за сравнение.

Не са му изобщо малки ръцете на Мартин. Загледах се вчера точно в тях. Има голяма, но тясна длан с дълги и изящни като на пианист пръсти. Просто има фина костна структура. Това е различно от малки дамски ръце.

# 1 784
Това за теб са малки ръце?!

То и огромни лапи с кебапчести пръсти също не е много красиво.

Общи условия

Активация на акаунт