Хеликобактер пилори - трета тема

• 4 881
  • 163
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте, искам да пусна самостоятелно на дъщеря ми изследване за хеликобактер на фецес, понеже чух, че било най- сигурно като резултат. Какво трябва да кажа в лабораторията. Тя е на 11 години, постоянно се оригва.

# 16
Първо посетете гастроентеролог.

# 17
Здравейте, искам да пусна самостоятелно на дъщеря ми изследване за хеликобактер на фецес, понеже чух, че било най- сигурно като резултат. Какво трябва да кажа в лабораторията. Тя е на 11 години, постоянно се оригва.

сгрешили сте
дихателен е най-точен. Фецес показва ефективност на проведено лечение. Има много по-голяма грешка от дихателния. Дихателния е втори по точно след гастроскопията, но тя е силно инвазивен за хора с изявени оплаквания.

Оригването е симптом на рефлукс

# 18
  • In the land of Never Never
Здравейте, имам бактерия хеликобактер на фекален тест излезе положителна. Може ли тя да е причината за кашави изхождания/ежедневни/ понякога 2 и 3 на ден. Според лекарите не е тя причината, а синдром на раздразненото черво. Не препоръчват да я лекувам за момента, защото антибиотиците биха ми предизвикали още по сериозно разстройство от това, с което съм всеки ден. Отчаяна съм е меко казано Sad. Правих колоноскопия - ок е! Пих с месеци саменто, клеева тинктура, капки мента...пробиотици изпробвах различни, нищо не помогна, еспумизан, трибутин, спазмомен. Нямам болки, само тези чести кашави изхождания - вече ме е страх да изляза от вкъщи да не ме напъне някъде, отвратително е! Ще съм благодарна на всякакви съвети!
Пуснете си пълно изследване за хранителни непоносимости, аз направих за 267 вида храни, резултатът става за дни. Ако имате такива чувствителности, както имах и аз, спирате ги, и диарията минава веднага. Аз бях осем месеца с диария, направо отчайващо.
Обаче при мен впоследствие се оказа, че хранителните непоносимости не са проблема, те бяха едно от проявленията му. С генетично изследване излезе, че имам хистаминова непоносимост, и тук вече с храненето стана по-сложно. Но моят случай не е масов, така че най-вероятно имате просто реакция към някаква храна.
Ако ядете някои неща всеки ден, просто спрете по едно от тях за две седмици, и ще разберете
При мен беше бразилския орех, макадамия. И киви. Общо взето, екзотиките. И яйцата се оказа, че не ми понасят.
Допълнително, имам непоносимост към лактоза. От млечните ми се запушва носа, а и също се разхлабвам. Но млечните ги бях спряла още преди няколко години.
С глутена обаче, всичко ми е наред.
После като престане диарията, лекувате хеликобактера, с каквито антибиотици и други лекарства ви предпишат лекарите. Ако ви понесат, поне ще се отървете за десетина дни.
Ако решите да продължавате опитите с естествени средства, ПроВиотик Хеликобактер е много добър пробиотик, поне по две таблетки за месец, после може да намалите дозата, по една, и после през ден, поне 5-6 месеца. Не на всички минава, но при доста хора работи.
С природните средства трябва постоянство и по-дълго прилагане.

# 19
Здравейте, някой пил ли е тройчатка и какво мисли за нея? Сега се сетих, че имам тази и я извадих, но не съм пила още.
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000030000476

# 20
Здравейте,
Мъжа ми е от две години с големи афти в устата който ту изчезват, ту се появяват и никакви други оплаквания.
Пуснахме едне камара изследвания кръвни при който няма отклонения, глутенова непоносимост, желязо, вит Б.12, цинк, дори Херпес симплекс 1, феритинин, , Ебщайн Бар вирус- който излезе в стойностите като прекаран вече такъв, вкл. За хеликобактер- излезе положителен. 5.10 при референтни до 0.90.
Според вас възможно ли е това да е причината за тях? Все пак ще посети гастроентеролог, но бих искала да попитам и тук. Благодаря ви предварително.

# 21
  • In the land of Never Never
Здравейте,
Мъжа ми е от две години с големи афти в устата който ту изчезват, ту се появяват и никакви други оплаквания.
Пуснахме едне камара изследвания кръвни при който няма отклонения, глутенова непоносимост, желязо, вит Б.12, цинк, дори Херпес симплекс 1, феритинин, , Ебщайн Бар вирус- който излезе в стойностите като прекаран вече такъв, вкл. За хеликобактер- излезе положителен. 5.10 при референтни до 0.90.
Според вас възможно ли е това да е причината за тях? Все пак ще посети гастроентеролог, но бих искала да попитам и тук. Благодаря ви предварително.
В предишната тема една от потребителките беше споделила снимка на нещо в устата, което изглеждаше доста страшно, и също питаше дали може да има връзка. Мисля, че нямаше някой да сподели, че е имал такъв симптом от бактерията. Гледам, че тази жена има само 5 поста, така че едва ли посещава сайта, иначе можеше да я питате как е решила своя случай. Вижте за какво ставаше дума и мненията за това: https://bg-mam.ma/p/1275411/43006277

Не знам херпесът в устата има нещо общо с афтите, но за херпеса помага добавката L-лизин.

Във всеки случай, трябва да лекувате хеликобактера задължително, защото е опасен, нанася поражения върху стомаха, води до язва и даже може да доведе до рак. Така ще може да видите дали ще се махнат и афтите.

Здравейте, някой пил ли е тройчатка и какво мисли за нея? Сега се сетих, че имам тази и я извадих, но не съм пила още.
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000030000476
Не съм пила още, но племенникът ми ми я препоръча, той я ползва. След антибиотици, и изобщо за детоксикация.
Аз в момента съм на антибиотици, заради ухапване от кърлеж.

# 22
Здравейте, от месец и половина съм с подуване на корема, киселини, газове и същевременно разстройство.  Пуснах си Хеликобактер и Кампилобактер и двете са положителни. Изписаха ми 2 антибиотика и ИПП. Аз си поръчах и няква хранителна добавка, моля кажете ми какво още да правя и какво да не правя, за да де махне тази гадост. Постоянно имам дискомфорт в стомаха. Ако е от значение ще кача снимка на резултатите... Минава ли това нещо с антибиотика?

# 23
Минава, минава.
Трябва време.
Каква добавка си купила?

# 24
Минава, минава.
Трябва време.
Каква добавка си купила?

Ето тази.

# 25
Да, това го пиех, но след аб.
По време на лечението е хубаво да дъвчеш мастикс.
В аптеката на поп богомил е хубава.
Няколко зрънца вечер, оставяш да се намокрят, дъвчеш с предни зъби 20 минути и плюеш.

# 26
Да, това го пиех, но след аб.
По време на лечението е хубаво да дъвчеш мастикс.
В аптеката на поп богомил е хубава.
Няколко зрънца вечер, оставяш да се намокрят, дъвчеш с предни зъби 20 минути и плюеш.
Много благодаря ще проверя и него, аз днес почнах антибиотика.
Имам още един въпрос, преди да разбера за бактерията, гушках и целувам децата дали можа да ги заразя, да ги изследвам ли?

# 27
Принципно тая бактерия я имат почти всички хора.
Просто при някои имунитета спада и тя взема превес. Наличието и се увеличава и прави драми.
Хеликото е правило драми много преди да получите коремни проблеми.
Хубаво е да си изследвате и домочадието.
Но ако те имат силна имунна система, може да нямат проблем.

# 28
Здравейте, имам бактерия хеликобактер на фекален тест излезе положителна. Може ли тя да е причината за кашави изхождания/ежедневни/ понякога 2 и 3 на ден. Според лекарите не е тя причината, а синдром на раздразненото черво. Не препоръчват да я лекувам за момента, защото антибиотиците биха ми предизвикали още по сериозно разстройство от това, с което съм всеки ден. Отчаяна съм е меко казано Sad. Правих колоноскопия - ок е! Пих с месеци саменто, клеева тинктура, капки мента...пробиотици изпробвах различни, нищо не помогна, еспумизан, трибутин, спазмомен. Нямам болки, само тези чести кашави изхождания - вече ме е страх да изляза от вкъщи да не ме напъне някъде, отвратително е! Ще съм благодарна на всякакви съвети!
Тази седмица пуснах пак изследване в Синево. Хеликобактер 10.5 при горна 1.1.
Посетих нов гастро - не можело да имам проблем с кашаво изхождане и чести позиви от Хеликобактера...Нямам други симптоми . не ми назначи антибиотик. Отчаяна съм

# 29
  • гр.София
Елора,на каква цена купуваш мастикса от Поп Богомил?
Че аз взимам от Зоя. Като дъвка е , парченца  в неправилна форма- същото ли е? Да знам дали не е по- изгодно в билковата аптека.

Общи условия

Активация на акаунт