Всичко за гел лаковете - тема 58

• 50 057
  • 763
  •   1
Отговори
# 270
  • Варна
Здравейте! Ако имам алергия към гел лак (определена съставка), може ли да бъде изразено  в следното - ситни пъпичици пълни с вода по ръцете, напукване до кръв, силен сърбеж като цяло и мрежду пръстите? Прави ми впечатление, че само на ръцете се получава, но не и на краката. Та затова питам на някой случвало ли му се е, или да търся другаде причината? Благодаря!

Здравей! Това си е чиста алергия към съставка/и в продуктите. Като човек, който също има алергия, бих посъветвала да си направиш тест, за да определиш към коя/и съставки имаш непоносимост, за да знаеш да ги избягваш.

# 271
При мен положението е същото - малки ситни пъпчици/мехурчета, но само около 2 пръста. Появяват се няколко часа след като се лакирам и минават след ден-два. Какво трябва да се направи в случая, да се спре напълно гел лак или да се премине към hema free  продукти. И при поява на тази алергична реакция трябва ли да се свали гел лака?

# 272
  • Варна
При мен положението е същото - малки ситни пъпчици/мехурчета, но само около 2 пръста. Появяват се няколко часа след като се лакирам и минават след ден-два. Какво трябва да се направи в случая, да се спре напълно гел лак или да се премине към hema free  продукти. И при поява на тази алергична реакция трябва ли да се свали гел лака?

Най-добрия вариант е да се свали целия материал, и след това да се направи изследване, за да се разбере точно към кое е реакцията.
Относно т.нар. Hema Free продукти - това, че са сложили този надпис, не означава, че са хипоалергенни. В повечето гелове в състава може да няма HEMA, но има производни - HPMA, di-HEMA и подобни, както и различни метакрилати, които сами по себе си също са алергени. За това е най-добре да се тестваш, за да разбереш накъде да се насочиш при избор на продукти.

# 273
А знаете ли какъв тест се прави?

# 274
  • Варна
Не съм сигурна дали е кръвен или с проби, но дерматоложката, при която бях ходила, каза, че е нужно да се занесат всички използвани към момента на реакция продукти, за да се направи изследването.
 Аз така и не си направих, и  по сложен начин открих към кои съставки съм алергична, но това е друга тема.

# 275
Здравейте, отдавна не съм се влючвала, но нямам нищо за показване. Последните два пъти реших да отида на маникюр, понеже имам много работа, нерви нямам, та реших да се доверя на маникюристка. Качвам последните два маникюра, като двата са правени при различни момичета. Белият се отслои на показалеца и палеца още след няколко дни. С розовия съм още, доста е пресен, тук техниката повече ми допадна, но в салона хигиената беше 0. Момичето държеше всички ножици в една кутия, целите покрити с прах - поряза ме, я после я прибра при другите, откъдето взе и нея... Потресена съм просто, да не говорим, че не прави с някакъв гел в бутилка, който ми изгори ноктите, присвивах се от от болка на всяко пъхане в лампата, дори не ме предупреди, че гелът бил такъв... Накрая я попитах дали може да се повреди нокътят, беше много учудена от въпроса ми. Не знам къде да ходя, все нещо не ми харесва - при белият лак всеки нокът е с различен апекс, всичко точно, ама и се отлепи на всичкото отгоре - добре че имам материали вкъщи, че да оправям. Еми това е от мен 😂

А има ли някоя от вас идея как мога да махна това цвете - оформи го от нещо като твърд гел и после пекох, не съм ползвала досега.

# 276
  • Бургас
Mini Me, поне изглеждат доста добре ноктите.
Там, където подих аз, хигиената беше на ниво, нямам никакви оплаквания. Формата..., ни апекс, ни нищо. Издръжливостта -мина седмица и започна да се отслоява от свободния край. Ще видя до кога ще ги изтърпя.
Цветето предполагам,че с пилене се маха.

# 277
  • Варна
Здравейте, отдавна не съм се влючвала, но нямам нищо за показване. Последните два пъти реших да отида на маникюр, понеже имам много работа, нерви нямам, та реших да се доверя на маникюристка. Качвам последните два маникюра, като двата са правени при различни момичета. Белият се отслои на показалеца и палеца още след няколко дни. С розовия съм още, доста е пресен, тук техниката повече ми допадна, но в салона хигиената беше 0. Момичето държеше всички ножици в една кутия, целите покрити с прах - поряза ме, я после я прибра при другите, откъдето взе и нея... Потресена съм просто, да не говорим, че не прави с някакъв гел в бутилка, който ми изгори ноктите, присвивах се от от болка на всяко пъхане в лампата, дори не ме предупреди, че гелът бил такъв... Накрая я попитах дали може да се повреди нокътят, беше много учудена от въпроса ми. Не знам къде да ходя, все нещо не ми харесва - при белият лак всеки нокът е с различен апекс, всичко точно, ама и се отлепи на всичкото отгоре - добре че имам материали вкъщи, че да оправям. Еми това е от мен 😂

А има ли някоя от вас идея как мога да махна това цвете - оформи го от нещо като твърд гел и после пекох, не съм ползвала досега.

На снимката изглеждат много добре, жалко че хубавото свършва до тук.
Относно цветето - с ел пила най-бързо ще се махне, но ако ползваш такава, преди това “изчопли” металните топченца, че иначе ще прецакат накрайника.

# 278
Това,което нагоре описвате с пъпчиците, ако е като моето ,се нарича дисхидроза. От миналия юли ту се появява,ту изчезва. Ходих на дерматолог - нищо не направи. Ии чааак преди месец започна да ми се върти в главата дали не е от гел лака. В някаква тема във Фейсбук го бяха обсъждали и други момичета. Сега съвпадение - намирам тази тема- и вие говорите за обрив по пръстите 😆 Таа,май ще се откажа за няколко месеца от гел лака да видим дали ще изчезнат за постоянно.

# 279
  • Варна
Ще си позволя да не се съглася за това с дисхидрозата. На пръв поглед обривите си приличат, както и някои от начините на лечение, но приликите са до тук. Причинителя на дисхидрозата не е строго изяснен (стрес, хормонален дисбаланс, прекомерно изпотяване на длани и ходила, или нито едно от изброените), докато при гел лака е конкретна/и съставка/а.
Също така при първия случай обривите са дълбоки, и се появяват и по дланите, а при алергията мехурчетата са повърхностни и се разполагат около нокътя, понякога и по дължината на пръстите на ръцете.
Основното лечение на дисхидроза е чрез кортикостероиди, което е продължително и често рецидивира, а алергията отшумява при прекратяване контакта с дразнителите.

# 280
Тестът за алергия е кожен и се прави на гърба. Една позната си го прави в алергологията на Александровска приди 2-3 години, излезе й алергия към "метакрилати". Да, само че те са много видове. Нямат проби за всеки един по отделно, тъй че общо взето каза сбогом на гел лаковете по съвет а алерголожката си. При нея реакцията беше и доста по-силна, имаше обрив не само по пръстите, но и по гърдите.

# 281
Аз имам дисхидроза и тя е само на двата показалеца. Появяват ми се 5-6 пъпчици, почват да сърбят, пукат се и след това се белят. Имам ги отпреди да почна да слагам гел лак, та затова не е от него. Изписан ми е елоком крем, минават от него, но спра ли го, се появяват пак. Сега съм на морето и - О, чудо! Тук нямам нищо на ръцете Grinning

# 282
Аз се включвам и с моят маникюр,макар и на седмица вече.Не е морски,просто беличко отново.

# 283
  • Пловдив
И аз имам дисхидроза от преди гел лаковете. И пре стрес ми се е появявала и в други моменти, така че не мога да кажа конкретно от какво. Ако е много обострено побожението мажа кортикостероид, но факт, че морската вода оправя всичко /имам проблем на единия крак и по време на отпуските, кожата ми става невероятна/.

# 284
На мен ми се случва, предпоследния път като се правих имах чувстото че ще пукна. И ме е страх вече. Започва сърбеж по ръцете най вече- ситни пъпчици и почеша ли се накъде и там сърбеж страшен. И цялото тяло започва да ме сърби общо взето. Последния път използвах ръкавици и внимавах супер много да не хващам въобще каквото и да е с голи ръце хаха и бях добре нищо не стана. Но явно наистина много трябва да внимавам и също работя и с маска вече

Общи условия

Активация на акаунт