Всичко за гел лаковете - тема 58

• 48 813
  • 745
  •   3
Отговори
# 135
Здравейте,
Някой купувал ли си е гел лакове от Temu. Как са като качество и от коя марка сте доволни?
Купувала съм си LilyCute. Преди това купувах същите плюс UrSugar от Алиекспрес. Китайски, но издържливи. Цветовете почти никога не са това, което е на снимка. Винаги чета коментарите.

# 136
То почти стана време да го махам, нооо все пак, една морска снимка от Анталия ви пращам с маникюра ми за почивката☺

Базата е на DNKa - Campari
Имам я от миналото лято и ми е любима за сезона, на живо цвета е корал, аз го обожавам и за дрехи.
Бялото е с базата на Коди - Milky

# 137
  • Бургас
Помощ.
Нова съм в домашно направения маникюр. Купих се лакове, както и топ и база на Клареса. Но на втория ден се отлепи на всички нокти, направо базата с всичкото отгоре се отлепи изцяло. На какво може да се дължи това?
Забелязах, че като си правих маникюра, след изпичане базата и лака бяха лепкави, а не твърди. Чак като сложих топ се запечатаха. Така ли трябва да бъде?

# 138
Помощ.
Нова съм в домашно направения маникюр. Купих се лакове, както и топ и база на Клареса. Но на втория ден се отлепи на всички нокти, направо базата с всичкото отгоре се отлепи изцяло. На какво може да се дължи това?
Забелязах, че като си правих маникюра, след изпичане базата и лака бяха лепкави, а не твърди. Чак като сложих топ се запечатаха. Така ли трябва да бъде?
Прочетохте ли заглавния пост?

Ако не ви се чете - така трябва да бъде, да. Наблегнете на подготовката на нокътя - матиране, почистване, обезмасляване.

В заглавния пост ще намерите всичката необходима информация.

# 139
  • Бургас
Прочетох го да. Уж го обезмаслих със спирт.
Като съм ходила на моникюрист не са ми се отлепвали на втория ден, а и базата едвам се е отделяла. Та си мислех да не би марката да е някоя некачествена или пък лампата не бива, след като е ЛЕД, а не УВ.

# 140
Прочетете от първия пост за праймър/бондър. Тази стъпка ви липсва.

Лепкавият слой е нормален, сваля се със спирт само на топ лака (ако не е no sticky).

За марката не мога да кажа нищо от лични впечатления.

# 141
  • Пловдив
Аз също съм нова, ползвам база и топ на Клареса, но без лепкав слой. А лаковете дори от Тему съм слагала два пъти. Досега не ми се е отлепяло нищо, стои си 3 седмици, след което го махам с ел. пила.
Може би липсва подготовката на нокътната плочка. Аз изпилвам с пила леко нокътя да стане грапаво леко, после обезмаслявам и слагам праймър. После база, лак и топ и няма грешка досега, вече 4 пъти съм го сменяла. 

# 142
Аз от месеци използвам Клареса и нямам никакви проблеми, слагам и праймер, но и преди него не ми се е отлепял лака.

# 143
Помощ.
Кажете стъпка по стъпка какво правите, за да може да открием грешките.

# 144
  • Бургас
За праймър не може ли да се ползва някакъв спирт или лакочистител? Или това е различно. Базата ми и такава. Това не означава ли че има там всичките му подготовки.
https://makeup.bg/product/729937/

До сега като съм ходила на маникюр не са ми слагали бондъри, праймъри и т.н.

Последна редакция: вт, 03 юни 2025, 18:29 от Irene Adler

# 145
Зависи от нокътя, но като цяло спиртът не може да го замести напълно. Особено с по-мазна нокътна плоча.

# 146
За праймър не може ли да се ползва някакъв спирт или лакочистител? Или това е различно. Базата ми и такава. Това не означава ли че има там всичките му подготовки.
https://makeup.bg/product/729937/

До сега като съм ходила на маникюр не са ми слагали бондъри, праймъри и т.н.

Личи си, че не сте прочели заглавния пост. Там пише всичко, за което питате.
Тази база не е достатъчна за дълготраен маникюр.

# 147
Спирта е обезмаслител, не праймер. Праймера, за разлика от обезмаслителя, не е задължителен, но ако вашите нокти не държат и ви трябва праймер си купете праймер.

# 148
В допълнение на това, което момичетата вече са писали - недобра лампа или недостатъчно време за полимеризиране също могат да са причина за нетрайност на маникюра.
Ще повторя вече казаното, но наистина прочетете внимателно и то няколко пъти заглавния пост. Гел лакът не е шега работа и лесно може да си докарате алергия, ако не го нанасяте правилно.

# 149
  • Бургас
Тези от вас, които са имали алергия, в какво се е изразявала?

Общи условия

Активация на акаунт