Всичко за гел лаковете - тема 58

• 29 880
  • 472
  •   1
Отговори
# 390
  • Пловдив
Можеш.

# 391
Клареса с ТПО са предполагам ?
Питах за моите любими weex, върху шишето е състава, нямат хема и тпо и си напоръчах още цветове като се върна в Бг ще си взема още.

# 392
На Коди млечната база Milky е доста плътна, наситена и покривна.
Имам я и ми идва много прозрачна, а не така наситено бяло, както искам.

# 393
На Коди млечната база Milky е доста плътна, наситена и покривна.
Имам я и ми идва много прозрачна, а не така наситено бяло, както искам.
За мен е плътна и непрозрачна, но явно е въпрос на възприятие и начин на нанасяне. Ето нагледно, да се ориентира визуално потребителката:

# 394
Здравейте, вчера ми падна единият нокът на цяло парче и отдолу моят нокът изглежда така. Това нормално ли е или е увреден и е хубаво да спра и да си почине. Ходя на гел лак от май месец с идеята чупливите ми нокти да се заздравят , а не обратното.
Скрит текст:

# 395
Моите изглеждат по подобен начин, когато помогна на “падането”. Ако е отлюспен насилствено, се наранява и плочката.

# 396
Той не е паднал, а направо е откъртен. Част от нокътя е останал по покритието. Сега трудно ще се задържи каквото и да ви сложат на нокътя. Ако може си починете и мажете със заздравител, но ще отнеме поне 6 месеца.

# 397
Ами стиснах опаковката да отворя едно сирене и то се пукна и отвори и остана да се държи само на горния ляв ъгъл. Изрязах го с нокторезачка. Реално нищо не съм му правила по-странно и грубо. На две седмици.

# 398
Ами стиснах опаковката да отворя едно сирене и то се пукна и отвори и остана да се държи само на горния ляв ъгъл. Изрязах го с нокторезачка. Реално нищо не съм му правила по-странно и грубо. На две седмици.
Случвало ми се е и на мен точно с тези опаковки, от тогава само с нож за масло отварям…аз все перипетии имам и за почти всичко съм измислила алтернатива 😬Дори за кенче с кола или бира…😬😬

# 399
След няколко дни нокътят ще се самозаглади до някъде и ще изглежда видимо по-добре, дори без механична намеса. Част от това, което се вижда са и частици от материала. Ако чаках по 6м след всяко изчопляне, трябваше да се лакирам два пъти годишно. Вредно е за ноктите, спор няма, но после с леко заглаждане, нямам проблем с трайността. На добър маникюрист пък хептен няма да се опре. Въпреки че такова отлюспване на цял нокът от раз на мен ми се вижда странно. За да махна цял нокът, ако след 10-ина дни имам навдигнато крайче, ми коства някакво усилие. Ужасен навик.

# 400
Здравейте! Интересно ми е кой е най-подходящия начин за направата на френски маникюр за начинаещ, който сте изпробвали. Бих искала да чуя няколко мнения, тъй като се чудя между няколко варианта, които да изпробвам за следващия ми маникюр. Снабдила съм се с лепенки, със силиконов печат, който гледах, че може да се ползва и в направата на френски, имам достатъчно четки за рисуване, дали с точки, които да свързвам или пък да направя криви ивици около нокътя и после да изтривам до получаването на желаната "усмивка", наистина бих искала да чуя съвети за вече минали през вас техники.

Извинявам се за късното включване, но като голям фен на френския, бих могла да дам няколко съвета. Както беше споменато, лепенки/печати и т.н. не са полезни и не можеш да направиш хубав френски с тях. Бих препоръчала да се рисува с четка, а не да се изтрива после със спирт, поне на мен не ми е удобно, ако четката няма достатъчно спирт не се изтрива от първия път, замазва се, пък ако има много спирт се разлива, сложна работа поне за мен.

За един хубав френски, може би най-важното е хубаво, плътно и не много течно бяло. Преди съм се измъчвала, не съм и предполагала, че може да е толкова лесно с правилното бяло. Мога да препоръчам бялото на LUNA, аз съм най-доволна от него. За четка, не мога да препоръчам конкретка, но няма нужда се е някоя скъпа, от китайските сайтове можеш да вземеш 2-3 и да усетиш коя ти е най-удобна. Да не е много къса, за да може да се "движи" по-лесно, но да не е и твърде дълга. Като взимаш от цвета, взимай по цялата дължина на четката и ако е нужно рисувай две-три линийки на лист или плочка, абе на нещо, за да махнеш излишния материал. След това, как аз правя самия френски - започвам с права черта, докато преценя колко дебел искам да бъде, след това рисувам двете усмивчици, като обикновено не успявам да ги направя еднакви от първия път, но ги правя тънички и постепенно удебелявам, за да може, ако има разлика, да имам "място" да ги изравня, а не да стане прекалено дебело. Не знам до колко стана ясно, трудно е да се обясни с думи, но се надявам да е било поне малко полезно.

И да питам нещо странично - реших да спра с гел лака за известно време. Искам да мажа ноктите с нещо, но се чудя какво. Не съм най-големия фен на заздравители и подобни, но ако имате нещо изпитано и доказано, съм отворена за предложения. Аз мисля да ги мажа с лимон.

# 401
  • София
Ето го моя първи опит с френския маникюр. Реших да рискувам с лепенки като за начало, тъй като ми си стори най-сигурния начин да се получи що годе нормално. Като за първи опит съм доволна. Blush

# 402
Здравейте Hands Wave, включвам се в темата с молба за съвет, тъй като за пръв път ще си правя гел лака в домашни условия.
Засега съм си закупила само инструменти и лед лампа LED X5 max.
Първоначално се бях спряла на лаковете на Manucurist като по-безопасна алтернатива, но поради преобладаващите негативни отзиви се отказах от този вариант.
Колебая се между Gelish, DNKa, KODI Proffesional - доколкото виждам това са най-използваните и харесвани марки.. пропускам ли някоя? Искам маникюра ми да издържа две седмици и да не се изтрива или лющи отпред, защото съм с дълги нокти форма бадем.
Тъй като не зная каква е реалната пазарна цена на Gelish лаковете не мога да преценя дали това което съм открила с доставка от Англия е добър вариант.
База и топ лак (Gelish Top It Off & Foundation Dynamic Duo Set - Top & Base Set (2 x 15ml),  Gelish Foundation Flex Soak-Off Rubber Base и един цвят гел лак излизат около 160 лв. .. струва ми се доста скъпичко.
Предполагам, че инвестицията при  DNKa или KODI е по-малка.
Не търся разнообразие от цветове, така че принципно бих инвестирала в добра основа и топ лак за сметка на голяма цветна палитра.
Nude цветовете са ми любими, затова ми хвана окото Gelish Foundation Flex Light Nude, но не открих нищо в темата за него  - дали някой тук го е ползвал да сподели мнение?

# 403
Здравейте! Обмислям да започна отново да се лакирам у дома. Имам си и лакове и лампа, но проблем ми е свалянето на лака. С електрическа пила ми е малко рисково да свалям и съм загледала едно разтвори в shein, с които се маже върху нокътя и после се сваля лака. Пробвали ли сте ги и доволни ли сте?

# 404
Здравейте Hands Wave, включвам се в темата с молба за съвет, тъй като за пръв път ще си правя гел лака в домашни условия.
Засега съм си закупила само инструменти и лед лампа LED X5 max.
Първоначално се бях спряла на лаковете на Manucurist като по-безопасна алтернатива, но поради преобладаващите негативни отзиви се отказах от този вариант.
Колебая се между Gelish, DNKa, KODI Proffesional - доколкото виждам това са най-използваните и харесвани марки.. пропускам ли някоя? Искам маникюра ми да издържа две седмици и да не се изтрива или лющи отпред, защото съм с дълги нокти форма бадем.
Тъй като не зная каква е реалната пазарна цена на Gelish лаковете не мога да преценя дали това което съм открила с доставка от Англия е добър вариант.
База и топ лак (Gelish Top It Off & Foundation Dynamic Duo Set - Top & Base Set (2 x 15ml),  Gelish Foundation Flex Soak-Off Rubber Base и един цвят гел лак излизат около 160 лв. .. струва ми се доста скъпичко.
Предполагам, че инвестицията при  DNKa или KODI е по-малка.
Не търся разнообразие от цветове, така че принципно бих инвестирала в добра основа и топ лак за сметка на голяма цветна палитра.
Nude цветовете са ми любими, затова ми хвана окото Gelish Foundation Flex Light Nude, но не открих нищо в темата за него  - дали някой тук го е ползвал да сподели мнение?
160лв за 4 лака на Гелиш е около или малко повече от стандартната цена. Вероятно по-скъпа доставка са ви начислили. С топ лака на Гелиш категорично няма да сбъркате. Ползвам гел продукти от над 15 години и като него не съм намирала досега - блясък, издръжливост, всичко. Базата им също е хубава, но стандартната (Foundation) не е предназначена за изравняване - имайте го предвид, ако търсите гъста, изравняваща база. Foundation flex са сравнително нови бази, имам една и съм доволна. Нямате нужда и от Foundation, и от Foundation flex по принцип.
Базите на Коди са добри и са по около 25 лева. Може да вземете 2-3 бази от Коди за по-бюджетно + топ лака на Гелиш, ако не ви се инвестира изцяло в Гелиш, тъй като марката има много ментета и е малко тото откъде поръчвате. Още едно напомняне - Англия не е в ЕС и продуктите трябва да минат митница. Проверете добре в тази цена влиза ли мито и ДДС, или ще доплащате отделно.

Последна редакция: нд, 31 авг 2025, 22:42 от HoneyBee33

Общи условия

Активация на акаунт