Всичко за гел лаковете - тема 58

• 29 850
  • 472
  •   1
Отговори
# 450
  • Пловдив
И аз вчера купих Антимико бета химакс фарма, от едно капване под нокътната плочка има подобрение на кожата на възглавничките ми /не виждам под ноктите, че още не съм свалила лака. Четох че може да се ползва до 14 дена, след това ще започна да нанасям и чаено дърво + на евелин заздравителя. Ще им дам пак почивка и ще ги скъся до дъно.

# 451
И аз вчера купих Антимико бета химакс фарма, от едно капване под нокътната плочка има подобрение на кожата на възглавничките ми /не виждам под ноктите, че още не съм свалила лака. Четох че може да се ползва до 14 дена, след това ще започна да нанасям и чаено дърво + на евелин заздравителя. Ще им дам пак почивка и ще ги скъся до дъно.

Аз съм скептично настроена към повечето заздравители и тн, защото преди известно време говорих с една маникюристка, която ми обясни, че повечето заздравители съдържат Formaldehid, който е вреден за ноктите. На пръв поглед правят ноктите по-твърди, но на практика това е стресова реакция и ноктите се втвърдяват, за да се защитят. Знам, че заздравителя на Евелин ги съдържа със сигурност.

Аз погледнах Антимико-то и ми изглеждаше окей, но сега след като казваш, че може да се ползва само 14 дни това ме навява на мисълта, че може би и там има нещо, трябва да разуча повече.

# 452
  • Пловдив
Всичко, което се ползва за гъбички, не може да се ползва до безкрай.
Иначе знам за формалдехида и въпреки това по-добро от Евелина не съм открила на пазара за повече от 15 години, при все че съм купувала и по-висок клас заздравители.

# 453
При мен метилакрилата,който е в гел лаковете ми направи алергия,установена от дерматолог.

# 454
В Антимико бета, като активни съставки се съдържат салицилова киселина и бета-нафтол. Бета-нафтолът има паразитициден ефект. По спомен слагаха и ацетон. За гъбички по ноктите и кожата е много ефективно, наистина.
Аз да благодаря на HoneyBee33, за препоръчаната пила. Поръчах я, както и накрайници, да видим какво ще пристигне.

# 455
Няколко пъти се спомена, че Антимико е за гъбички, а аз писах, че съм с онихолиза. Аз ли се бъркам нещо, да не би да съм си дала грешна диагноза. Това е снимка на нокътя, на който се вижда най-добре, но това не му е естествената "извивка", може ясно да се види как е отлепено от двете страни. В моя случай подходящо ли е Антимико или да взема просто чаено дърво.

Скрит текст:

# 456
  • Пловдив
Онихолизата може да се случи от травма и от гъбички. Всяко отлепяне е добре да се третира и с нещо противогъбично, защото задържа влага и се превръща в страхотна среда за поява на гъбички.

Последна редакция: пн, 15 сеп 2025, 12:39 от Десиссслава

# 457
Онихолизата при мен доведе до гъбичките много бързо и неусетно.
Иначе при мен има видимо подобрение от Канестена, като приключа с него ще правя профилактика с чаено дърво. И вече ако продължи проблема ще отида на дерматолог. Яд ме е че не включих докато си бях в България ама като не ми се е случвало да сега...

# 458
Онихолизата може да се случи от травма и от гъбички. Всяко отлепяне е добре да се третира и с нещо противогъбично, защото задържа влага и се превръща в страхотна среда за поява на гъбички.

Ахаааа, разбрах! Благодаря за пояснението, звучи логично, но не се бях замислила.

Твърде много време му отделихме, но друг въпрос ми се появява. В случая Антимикото ще помогне за предотвратяването на гъбички, но самата онихолиза не се лекува и я чакаме просто да мине ли?

# 459
  • Пловдив
Като цяло трябва да се премахне цялата отлепена част. На единия нокът при мен е дълбоко и просто ще скъся до живец, и постепенно ще премахвам. При дълбоко отлепване почти няма вероятност да се "залепи" от самосебе си.

# 460
Anselma,
Аз го използвам и за двете ,понеже имах и странично отлепяне и в средата на някои нокти и гъбичка ,която яде нокътя и живеца ми става на жълта каша ,ако се започне навреме с лечение може отделения нокът да не се зарази.За антимоко пише ,че е помощно средство,но пък ефекта е бърз.Аз не съм прочела за 14 дни да се ползва при мен стана 1 месец и за толкова се възстановиха ноктите ,може би ще спра вече.Така че ,ако искаш ползвай само чаено дърво и ако няма подобрение пробвай и други.

# 461
Anselma, това твоето е много далеч от онихолиза, не ти трябва този препарат. Мажи обикновено масло за нокти и кожички, напълно достатъчно е.

# 462
Здравейте, някой да си е поръчвал Клареса лакове наскоро от beautymall? Питам защото си харесах една есенна колекция, но никъде не пише дали са с ТРО и предполагам продължават да си продават въпреки забраната. И ми стана интересно дали някой е купувал нещо и може да потвърди.
Това е колекцията:

# 463
  • София
Здравейте! Какви са вашите препоръки за най-удобен и лесен вариант за направата на омбре маникюр. Става въпрос за преливка между млечно бяло и розово, не нещо сложно.

# 464
  • Mostly in my mind
Момичета, подарявам тези гел типсове на Елена Арт. Много малко от тях са ползвани. Така и не се научих добре да боравя с тях. На някой може да са му полезни. Simple Smile Пишете тук, ако някой иска и ще се разберем на лично.

Общи условия

Активация на акаунт