Всичко за гел лаковете - тема 58

• 29 840
  • 472
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте, от мен нещо семпло. Използвала съм база на DNKA и на Milano светлоотразяващ.

# 436
Момичета, ще ви помоля за помощ в избора на ел. пила. и накрайници от Али или Тему.
Имам всичко необходимо на Коди и лампа от препоръчаните, но рядко си правя маникюр в домашни условия, поради липса на време и търпение. В салон не съм стъпвала от години. Последно ми подариха ваучер за маникюр в салон и еми, не съм доволна. Ноктите станаха супер дебели, а аз ги държа къси и се получи грозно. Побързах да сваля гел-лака с пила, ацетон, киснене и т.н. Много трудно стана и не искам повече да си го причинявам. Търся си ел. пила, с която да свалям гел-лака, нещо от типа на Yokefellow. Прегледах и пилите от 1-ва страница. Наистина ли са станали по 80 лв. или при мен така ги показва Али-то? Последно като гледах бяха по 40 лв...
А относно накрайниците - хубаво царевица за сваляне на гел-лака, но има със синя, зелена, жълта, червена лента. Кой да избера като за начинаещ?

# 437
Ето добра пила за 45 лева:
https://a.aliexpress.com/_EJIdF2a

За начинаещ избери по-фин накрайник - червен например. Може и жълт, ако съвсем се притесняваш и ти е нестабилна ръката.

# 438
  • Варна
Здравейте! Към тези, които търсеха бюджетни прахоуловители (за домашна употреба): моля, споделете мнение, ако вече имате впечатления. Аз също търся нов и ще ми е много полезно да разбера от първо лице    как се справят. Благодаря предварително!

# 439
Здравейте момичета, не съм писала до сега при вас.Blush  Използвах доста време обикновен лак за нокти, но на моят влажен и тънък нокът не държи дълго.
За това минах на предварително приготвени гел-стрипове. Много съм доволна и резултатът е приличен. Но от близо 2 месеца се появи проблем и не мога да разбера какво е това. Не ми прилича на алергия, на гъбички също. Но може и да греша разбира се.
Надявам се тук сред вас да има някой, който да знае решение на този досаден проблем и от какво се получава.
Слагам снимки, в скрит текст понеже не е приятна гледка.
Скрит текст:
[spoiler/]
Скрит текст:
[spoiler/]
Стриповете не съдържат нито хема, нито тро. За тро проверявах преди малко.
Извинявам се, че нахлуват така тук но знам, че тук има много знаещи и опитни момичета с гел лакът. 😊😊😊

# 440
  • Варна
Здравейте момичета, не съм писала до сега при вас.Blush  Използвах доста време обикновен лак за нокти, но на моят влажен и тънък нокът не държи дълго.
За това минах на предварително приготвени гел-стрипове. Много съм доволна и резултатът е приличен. Но от близо 2 месеца се появи проблем и не мога да разбера какво е това. Не ми прилича на алергия, на гъбички също. Но може и да греша разбира се.
Надявам се тук сред вас да има някой, който да знае решение на този досаден проблем и от какво се получава.
Скрит текст:
[spoiler/]
Скрит текст:
[spoiler/]
Извинявам се, че нахлуват така тук но знам, че тук има много знаещи и опитни момичета с гел лакът. 😊😊😊
Според мен си е точно гъбички, ако не се лъжа - онихомикоза. Хубавото е, че е лечимо, а не като при алергиите. Лекар ще изпише най-подходящото лечение.

# 441
Сега се зачетох по- подробно, и на мен все пак на гъбички си ми прилича това.
Абсолютно на всички белези отговаря без миризмата. Довечера ще взема антимикотичен лак и ще правя почивка от стриповете докато израстне здрав нокът. Ще се опитам бързо да се добера до дерматолог, но в Германия е малко тегаво.
Благодаря много за бързия отговор.🤗🤗🤗

Последна редакция: чт, 11 сеп 2025, 16:02 от Cinnamon Cookie

# 442
Това са гъбички. Посетете дерматолог и прекратете използването на каквото и да е покритие върху ноктите.

# 443
Сега се зачетох по- подробно, и на мен все пак на гъбички си ми прилича това.
Абсолютно на всички белези отговаря без миризмата. Довечера ще взема антимикотичен лак и ще правя почивка от стриповете докато израстне здрав нокът. Ще се опитам бързо да се добера до дерматолог, но в Германия е малко тегаво.
Благодаря много за бързия отговор.🤗🤗🤗
От много години имам такива проблеми независимо дали слагам лак или не и масла от чаено дърво много помага ,малко е силно и след него мажа с нещо мазно .Но от няколко седмици ползвам Антимико бета химакс и имам голямо подобрение още един месец ще мажа до пълно израстване ,само 1 нокът се закучи ,но ще продължа.

# 444
Задължително ще изпробвам и чаено дърво. Иначе в аптеката ми дадоха Канестен крем като за начало. Човека искаше да ми даде лак, но му показах че е по-скоро под самия нокът, по кожата и крема е по- удачен. Сега 3 седмици ще се мажа с него.
Иначе като се върна назад мисля, че не директно с гел лака  свързано. Точно преди да се появи проблема отстраних стриповете не много внимателно и се получи леко отлепване на нокътната плочка от кожата. От там са и белите петна, все си мисля че от там попаднаха гъбичките по кожата. Вече съм по-внимателна и онихолузата зараства доста добре, но гъбичките са резултатът.
Пак добре че не е алергия. Това поне се лекува. 🙂🙂🙂

# 445
  • Пловдив
Не е от гел лака, мислех, че дисхидрозата ми може да се влияе от ТПО, най-ми се обостри от новите формули и направен маникюр в салон. Пъпчиците ми се появяваха по възглавничките на пръстите, там ми е трудно пукане/чесане и станаха като кръвонасядания, от там започна отлепяне на плочката.
Мажа се кортикостероидите, мазнотиите след това, другата седмица ще свалям гела и пак ще правя почивка. 4-5 месеца правих почивка, края на юни сложих гел и средата на август изби дисхидрозата. Иначе капя и аз чаено дърво /хубаво е да се смеси с базово масло, че гори по принцип/, сребърната вода много ме облекчава та и нея ползвам, в най-тежката фаза над препоръчаното на листовката. И на подолог ходя заради единия крак /там и гъба се появи на палеца/, лазер, антимикотична тинктура и още не може да се оправи.

# 446
  • На плажа
Скрит текст:
[spoiler/]
Скрит текст:
[spoiler/]
Според мен това е химично изгаряне,не е възможно толкова бързо и на всички нокти да се появят гъбички.Посети някой,който прави медицински маникюр.Ако е това-маже се със специални масла,които подхранват кожата.
И най-лесно се разбира дали е гъбичка,като се посети лаборатория и се даде материал за изследване.

# 447
Здравейте момичета, от около година някъде започнах да си правя лака вкъщи. Експериментирам с различни марки продукти. Най-много ми допадат цветните каучукови бази, защото става бързо, лесно, не се разтичат и изравняването се получава почти от самосебе си. Пробвах на ДНКА, Блускай и Коди. Всички след около седмица и половина се отлепват и изкарват максимум 2 седмици. Под базата слагам праймер на Canni. В началото започнах с Canni - праймер, база, гел в бутилка и цвят. Това нещо издържаше и по 3, 4 седмици без проблем. Свалянето обаче после ми беше много трудно, защото не ползвам ел. пила (заради това спрях да ходя в салони, много ми е трудно да издържам на това пилене). Каучуковите бази се свалят супер лесно и това е още едно предимство в тяхна полза. Не знам обаче какво да направя за да издържат повече и да не подпухват така.

Показвам последния маникюр с бази на ДНКА:
Скрит текст:

А ето същия преди време как се е отлепил в края:
Скрит текст:

# 448
Здравейте, от 10тина дни съм без гел лак и ноктите ми бяха по-добре в началото, но с всеки следващ ден стават по-зле. На два от ноктите ми се получи отлепяне на нокътната плочка, прочетох, че това е онихолиза. В началото беше по-малко, но стана повече. Не е толкова зле колкото на снимките, които видях, но определено не е здрав нокът. Какво мога да мажа, което мога да намеря лесно? Четох за нещо, което се взима от салон, но нямам възможност да ходя до салони и да търся от маникюристка.

# 449
Здравейте, от 10тина дни съм без гел лак и ноктите ми бяха по-добре в началото, но с всеки следващ ден стават по-зле. На два от ноктите ми се получи отлепяне на нокътната плочка, прочетох, че това е онихолиза. В началото беше по-малко, но стана повече. Не е толкова зле колкото на снимките, които видях, но определено не е здрав нокът. Какво мога да мажа, което мога да намеря лесно? Четох за нещо, което се взима от салон, но нямам възможност да ходя до салони и да търся от маникюристка.
По -нагоре написах ,че използвам масло от чаено дърво ( от Дм на тяхната марка Миволис 30 мл 6 лв) ,много ми помага,но още повече ми помогна нещо ново за мен Антимико бета химакс от аптеката за 1,50лв даже по- малко.Направо ноктите ми ,които нямаха точки на растеж и изобщо плочки нямах по едно време пораснаха с това антимико.И за да разберете колко беше трагично,някои от ноктите ми правеха жълто петно гъбичка в средата на нокътя и към свободния край бърках да почистя и отрежа иначе е куко.За 1 месец имам нови нокти с лосиона анимикобета и ме е страх да не се отлепят пак.

Общи условия

Активация на акаунт