Всичко за гел лаковете - тема 58

• 49 830
  • 760
  •   1
Отговори
# 750
20 минути не са супер много за сваляне на старо покритие. По-скоро ще се хвана за думите ви, че "минавате по страшно много пъти", което ме навежда на мисълта, че не натискате достатъчно и/или не контролирате достатъчно добре ръкохватката, което потенциално може да доведе до наранявания.
Гел лак се сваля на 30 000 и нагоре оборота. По-малко просто е неефективно.
Свалянето трябва да е с дълги, плавни движения, а не "насечено" и да ви "бяга" пилата.

# 751
Аз свалям на 35К оборота (това е максимума на моята) на майка ми на ноктите ми отнема 10 мин, на мен си 20...

# 752
  • София
Здравейте. Любопитно ми е по колко време си сваляте гел лаковете. Имам пила 45 000 оборота от тему, препоръчвана е и тук в темата. Използвам и керамични и твърдосплавни накрайници и на колкото и оборота да сложа пилата се налага да минавам по страшно много пъти, за да сваля лака. Да не говорим когато свалям на дясната ръка с лява колко още по-бавно се случват нещата. Не съм сигурна в техниката ми ли е проблема, не натискам ли достатъчно или просто материалите ми не са достатъчно добри. А може би просто в домашни условия е напълно нормално да свалям лака по 20 минути, а понякога и повече.

Само да допълня, че имам предвид по 20 минути на ръка, като добавим и кожички и оформяне си става едно час и половина два само подготовка за нов лак Weary

# 753
Аз говоря общо за двете ръце. Дали пилата върти в правилната посока? Някой се беше оплакал, че на F се върти наобратно...

# 754
Само да допълня, че имам предвид по 20 минути на ръка, като добавим и кожички и оформяне си става едно час и половина два само подготовка за нов лак Weary
20 минути за 5 нокътя вече си е доста. Минута-минута и половина отнема пълно сваляне на материал от един пръст, от-до, плюс скъсяване, ако сте непрофесионалист, но със сравнително добре обиграна техника. 20 минути на ръка вероятно е доста изнервящо. Пробвайте да смените накрайниците.
Каква точно е пилата и с какъв накрайник сваляте? Качете снимка да видим дали проблема е в оборудването или във вашата техника.

# 755
  • София

Това е самата електрическа пила

Това са накрайниците, които използвам като тези конусовидните сякаш са ми най-удобни и последните пъти поне на лявата ръка успях горе долу в рамките на 10 минути да сваля стария гел лак. На дясната ръка обаче просто е мъка, уж обръщам посоката на въртене, но все едно гела само се стърже леко отгоре. Най-вероятно в ръцете ми е проблема. Grinning

# 756
Не, не се обръща посоката на въртене!
Не ти ли. Чупи връхчетата така?
Накрайника пили добре само в едната посока, а ти обръщаш и самата пила.

Последна редакция: сб, 07 фев 2026, 11:42 от Prime

# 757
Здравейте, момичета! Разглеждах в nailmaster, за да си направя поръчка и забелязах, че лаковете без ТPO са обозначени. Аз бях решила да си взимам build it up гела на Коди и според сайта на nailmaster той съдържа ТРО, обаче в mynails.bg за същия гел пише, че е без TPO. Какво е вашето мнение? Аз съм доста скептична и не ми се вярва на едното място да са нови реформулирани без ТРО.
Здравейте. nailmastershop предлага гел лакове директно от Украйна. За да проверите дали не съдържат TPO, трябва да прочетете етикета на гърба на бутилката или да поискате снимка на този етикет. Ако продуктът е с дата на производство след юли или септември 2025 г., в този случай продуктът може да не съдържа TPO.

# 758
Отнема ми по около 20 мин свалянето на двете ръце, но аз имам винаги и укрепване с гел или изравняване с база под гел лака. И с лявата ръка се бавя повече, отколкото с дясната. Общо взето сваляне, оформяне и кожички ми отнема около 30-40 мин за двете ръце. Но аз имам доста опит и все пак работя бавно и прецизно. За човек с малко опит е нормално да отнема повече време.

# 759
  • София
Ако продуктът е с дата на производство след юли или септември 2025 г., в този случай продуктът може да не съдържа TPO.
Какво означава "може" и да не съдържа TPO? Не е ли забранено да се произвеждат вече такива продукти?

# 760
  • София
ТРО е забрана за европейския пазар. Ако си купите продукт от страна, извън ЕС, може и да има ТРО

Общи условия

Активация на акаунт