Всичко за гел лаковете - тема 58

• 38 994
  • 608
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна
Здравейте,

преди две седмици си направих изграждане на изгризаните нокти. Изградената част не мръдна, но отдолу към кожичките на места беше лакирано извън нокътя и при израстването лакът почна да се надига до степен че ми се закачаха нещя да повдигнатото. Затова без да мисля много си записах час за поддръжка.
Свалиха ми старото покритие с ел. пила, там където беше олющено допълнително го изпили за да се изравни към нокътя с ръчна пила, но после продължи да пили с ръчната пила преди да нанесе някакво ново покритие. Не съм наясно със стъпките, но мисля че нанесе нещо, което не трябваше да се пече, после пак ме изпили с ръчна пила. В някакъв момент усетих някакъв дискомфорт в основата на плочките но не обърнах внимание. Преди да започна да наняся гела, забелязах обаче че ноктите ми в основата си (там където няма от старото покритие са доста порозовели), а след това след поставяне в лампата на един нокът усетих доста силна болка и си извадих ръката. Както и да е. Пиленето беше доста и имам подозрението че ноктите ми са препилни, защото от вчера вечерта имам чувствителност в основата на ноктите на два пръста и това дооста ме дразни. Ще мине ли това или трябвя дя се направи нещо. Изтръпвам при мисълта да ходя да ми махат пак покритието и да ме пилят.

Така като чета, на твое място щях да бягам с 300 от този "про" - бая пилене е паднало, а за начина на нанасяне на цвета няма да коментирам... Още при първия сигнал за дискомфорт е трябвало да възразиш. Принципно усещането за препиляване отминава, но си зависи и от степента на изтъняване. Все пак, ако не можеш да изтърпиш или болката не намалява, а точно обратното - се усилва, се консултирай с друг маникюрист (разбира се тук има и елемент на внимателно проучване техниката на работата на въпросния специалист).

# 601
  • Бургас
Идвам да споделя впечатления от гела на Деларо, който взех миналия месец.
Не мога да кажа, че се работи по-лесно , отколкото с база, може би защото съм свикнала да изравнявам с база. С гела като че ли трябва да оформям допълнително, не е точно да се саморазлива. И определено ви трябва практика. Това за нанасянето. Иначе ефекта е супер -- по-тънко покритие, но по-здраво, много хубав блясък... Харесва ми!
А на средния пръст изграждах с полигел предния път, затова стои по-плътен цвета.
Благодаря на Butterfly за препоръката

# 602
Здравейте момичета!
Не съм писала скоро, тъй като вече не работя вкъщи и няма време.
Намерих си добра маникюристка, рускиня. Последният път така се случи, че 5 седмици не можах да отида и ноктите си бяха идеални, като се изключи израстването.
Тя ми сложи някакъв украински топ, за който каза, че е единствето украинско с което работи и че блясъка му е най-добрият, който е използвала досега.
Иначе тя рабати с Акцент и Луксио.
Наистина топа е супер. Този на Джелиш е как да кажа - като се свали лепкавия слои стои накак си като гума, а този е абсолютно гладък като стъкло и има много функционална бутилка. Октагон или някакъв полигон,  не успях да ги преброя точно страните. Смисълът е, като остане малко количество на дъното да се постави бутилката на тази стена, че да може да се използва цялото останало количество. Продавали се и пълнители по 120 грама. Тя ми отсипа, да си имам за педикюр.
Вижте, ако има начин за доставка до България може да пробвате.

# 603
  • София
Здравей, Melany99,
От известно време съм в търсене на хубав топ лак, на който блясъка стои по-дълго време.
Бих искала да те попитам възможно ли да се купи от твоята маникюристка, че с поръчки от Украйна не ми се занимава.

# 604
  • Бургас
Продукти на марката се продават в Лукс нейлс. Ето топ, не знам дали е абсолютно същия https://luxnails.bg/produkt/top-super-shine-v-avdeeva/

# 605
Здравей, Melany99,
От известно време съм в търсене на хубав топ лак, на който блясъка стои по-дълго време.
Бих искала да те попитам възможно ли да се купи от твоята маникюристка, че с поръчки от Украйна не ми се занимава.
Аз не съм в България, но мисля, че този използва моята маникюристка:

https://luxnails.bg/produkt/top-super-shine-v-avdeeva/?rlv_rid=8 … =51957&rlv_rpos=3

# 606
Какво мислите за Flash серията на Manucurist? Имам обикновен и е ок, но се чудя за по-трайните и доколко са по-безвредни от други гел лакове...

# 607
Здравейте, минавам да споделя последния си маникюр, който ми отне заветните 4 часа...

Идеята ми беше да постигна омбре ефект, като за целта в края сложих гел в млечнобял цвят, после броката за "потънал ефект" и накрая розовата база с частици.

# 608
Mini Me, страхотен маникюр 😍
Ей го и моя, отне ми горе долу 3-4 часа…заговорихме се с една приятелка по телефона и времето отлетя в смях и клюки.

Гела е на DE LA RO от серия Candy, номер 12
https://luxnails.bg/produkt/de-la-ro-modeling-gel-15-gr-candy-12/
Кода за отстъпка го знаете вече - Mery10
На живо е малиново червено, разкош!
Този път разпределях гела с четка за омбре, видях го в тик ток този трик, ами - работи! Не очаквах, но наистина е много удобно, защото реално с една четка правя всичко, макар че аз все пак си помогнах и с малката детайлна четка 11 мм, за всеки случай.
Все забравям да ви похваля едни безвлакнести тампони от Тему, топ попадение. Идеални са, а и опаковката е супер удобна.

https://share.temu.com/GD1MosuraZB
Освен това се престраших да пробвам ножици за кутикулите. Много се гордея със себе си, на лявата се справих завидно добре, ама на дясната ще има да се уча още.

Супер удобно е с този асиметричен захват, точно като за мен с кашкавалените ми пръсти😁
Заслужават си всяка една стотинка, прилягат перфектно, остри са. Идеални!
Ноктите ми не са изграждани, гела го ползвам като укрепващ материал. Ъглите съм коригирала с гел желе, според възможностите ми, има какво да се желае, но без горни форми, това ми е максимума на форма, която мога да постигна…😬

Последна редакция: нд, 23 ное 2025, 01:15 от Butterfly_🦋

Общи условия

Активация на акаунт