Азиатска козметика и грим - тема 31

• 67 623
  • 756
  •   1
Отговори
# 555
Reedle Shot или Medicube Exosome Shot e по-добро?

# 556
  • Germany
И аз не съм купувала машинката, няма да я ползвам и ще отлежава, няма смисъл просто. Абе по-хубава терапия от почивката няма, изглаждат ми се всички бръчки, все едно на процедури някакви съм ходила😉
А този Reedle shot само на мен ли ми е толкова неприятен? Не мога да свикна с него и това е, добре че скоро ми свършва. Все едно стъклена вата мажа по лицето си, ужасно ми боцка.

# 557
  • Бургас/Пз
Реа, и на мен много ми боцка , с 300 съм. Обаче пък точно това ми харесва. И като нанасям продукти отгоре пак ми боцка. Дори на сутринта като си мия лицето пак усещам леко боцкане.
Някой ползвал ли е от другите продукти и дали пак ще са с такъв боцкащ ефект. Например това
https://www.stylevana.com/de_DE/vt-black-truffle-reedle-shot-100-50ml99199.html
Или това
https://www.stylevana.com/de_DE/vt-collagen-reedle-shot-100-50ml80273.html

# 558
Medicube Exosome Shot пък изобщо не ми боцкат на мен и така си стоят неизползвани. Но пък имам друг крем, от който усещам леко и приятно боцкане. Интересното е, че не го усещам по цялото лице.

# 559
Medicube Exosome Shot пък изобщо не ми боцкат на мен и така си стоят неизползвани.
А забелязвате ли някакъв ефект или въобще не сте го ползвали?
Аз съм в чуденка кое от двете да си взема. Четох, че са направени по сходна технология, но с различни активни съставки. Пък екзозомите били най-новият хит.. та съм в чуденка.
Основно искам да боря петна след бременност. Бръчки почти нямам.

# 560
  • Beyond the Frontiers
Аз съм доволна от Medicube. Втора опаковка използвам. VT не ми действа въобще.

# 561
  • Prismatica Aerie
Пък екзозомите били най-новият хит.. та съм в чуденка.
Вижте това, както и коментарите.

За борба с петната са по-важни активните съставки, а спикулите и екзозомите са механизми за доставка/поддръжка, които могат да повишат активността им(т.е. действат индиректно).
С други думи - VT Vita-Light Reedle Shot би бил най-подходящ. Дали ще е 100, 300 или 700 е въпрос на личен избор.

# 562
  • софия
И аз не съм купувала машинката, няма да я ползвам и ще отлежава, няма смисъл просто. Абе по-хубава терапия от почивката няма, изглаждат ми се всички бръчки, все едно на процедури някакви съм ходила😉
А този Reedle shot само на мен ли ми е толкова неприятен? Не мога да свикна с него и това е, добре че скоро ми свършва. Все едно стъклена вата мажа по лицето си, ужасно ми боцка.
Може да се съберем 10 - ина безмашинести и 3-4, които не харесват Rееdle. Аз по начало не харесвам такива бодящи, щипещи, силно дразнещи продукти. Сърцето ми отказва да повярва, че нещо, което е неприятно на кожата ми, може да и е полезно Blush
Пробвах reedle shot 100-в момента не усетих кой знае какво, но после кожата ми пламна,часове ми беше дискомфортно.

Последна редакция: чт, 14 авг 2025, 19:24 от swetulka

# 563
  • София
Реа, и на мен много ми боцка , с 300 съм. Обаче пък точно това ми харесва. И като нанасям продукти отгоре пак ми боцка. Дори на сутринта като си мия лицето пак усещам леко боцкане.
Някой ползвал ли е от другите продукти и дали пак ще са с такъв боцкащ ефект. Например това
https://www.stylevana.com/de_DE/vt-black-truffle-reedle-shot-100-50ml99199.html
Или това
https://www.stylevana.com/de_DE/vt-collagen-reedle-shot-100-50ml80273.html
Аз ползвам това, боцка си и на мен също ми харесва Grinning Също ми боцка и като нанасям отгоре други неща. На сутринта вече не усещам нищо. Аз нямам раздразнения и реакции никакви. Но съм свикнала с ретинал, използвам постоянно от години много високи концентрации, така че това е слабичко и нямам проблеми въпреки технологията на доставяне в този продукт. Като го изразходя, ще взема 300 вероятно.

# 564
  • Prismatica Aerie
Чета си тук, че Centellian24 пуска на пазара 8-ма версия на легендарния Madeca cream, но всъщност не бил Season 8, а допълнение към Season 7, а именно - по-лека и хидратираща формула: Madeca Cream Time Reverse Zero.

Съдържа нова съставка, наречена Blue Active -TECA* 30,000 ppm, формулирана с тристепенна липозомна технология, което осигурява постепенно освобождаване на активните съставки дълбоко в кожата. Съставката комбинира ключовият за марката титриран екстракт от центела (TECA) с хиалуронова киселина. Кремът е лек, въздушен, охлаждащ, специално формулиран за горещ климат, млада и/или мазна към комбинирана кожа и за всички, които не харесват тежки кремове.

Аз страшно харесах обикновената версия, Madeca Cream Time Reverse (добра цена и да, доставката е дълга, но и без това не му е сега сезона), тя е и по-подходяща за суха кожа. Признавам, че ми трябваше време да преодолея ненавистта си към етеричните масла (а те тук са 15! Head Band ), но се прежалих, тъй като са в ниски концентрации и с изненада (и удоволствие) установих, че ароматерапевтичната оргия не претоварва обонянието.
Кремът съдържа и ретинол, но съдейки по мястото му в състава е под 0.05%, което го прави слабо потентен, да не кажа друго. T.e. не го възприемайте като ретинолов продукт.
Още съдържащи се съставки - ТЕCA, ниацинамид, пантенол, хиалуронова киселина, колаген, серамиди, гликолипиди, фитосфингозин, алантоин, аденозин, ектоин, ресвератрол, токоферол, вит.Б12, аминокиселини - т.е. хидратира, подхранва, успокоява, поддържа кожната бариера, има антиоксиднтни функции. А формулата е страхотна - съвършено гладка, богата, но не плътна, копринена консистенция.

Centellian24 е марка, създадена от Dongkook Pharmaceutical - корейска фармацевтична компания, която популяризира медицинската употреба на центелата през 70-те години. Първоначално внасят мехлем за рани от Франция, наречен "Madecassol", разработка на Laroche-Navarron. Продуктът съдържа TECА - (Titrated Extract of Centella asiatica) - прахообразен, патентован, високо пречистен екстракт (> 95%), съдържа 40% asiaticoside, 30% madecassic acid, 30% asiatic acid.    
През 80-те години компанията започва да произвежда със собствена технология - същата, използвана в Centellian24. Всички продукти на бранда са формулирани с TECA.

Centella Asiatica (Cica, Tiger Grass, Gotu Kola) e пълзящо многогодишно растение от семейството на магданоза, родом от Азия, но култивирано из целия свят. Има заоблени, зелени листа във формата на вентилатор и деликатни розово-бели цветчета. В традиционната азиатска медицина се използва като "тоник за мозъка" и като билка за задравяване на рани.

В съвременната дерматология и козметика Centella Asiatica е ценена за своите лечебни, успокояващи кожата свойства. Известно е, че екстрактите, богати на тритерпен сапонини (азиатикозид, мадекасозид, азиатика ), стимулират синтеза на колаген и намаляват възпаленията в кожата. Клиничната употреба на центела в грижата за кожата включва лечение на леки изгаряния, обриви, акне и белези. Козметичните формулировки, съдържащи центела ускоряват затварянето на рани и укрепват кожната бариера, намалявайки зачервяването и чувствителността. Компонентите на центелата насърчават заздравяването, засилват синтеза на колаген, ангиогенезата и ре-епителизацията. Има силни противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Подобрява задържането на влага в кожата и поправя липидната бариера, като поддържа кожата еластична и предотвратява сухотата.
Центелата в козметиката е в няколко форми:
- Centella Asiatica Extract - прах или течен екстракт от растението;
- Centella Asiatica Leaf Water - силно разреден екстракт, получен от накисването на листа от центела във вода;
-Тriterpenoids (фитохимикали, които са най-ценни в центелата)- madecassoside, asiaticoside, madecassic acid,  asiatic acid;
- Патентована комбинация от някои от по-горните.

Най-потентни са формули с TECA, но има и един по-нов течен екстракт, Supercentella - (madecassoside, madecassic acid, asiaticoside, asiatic acid). Разтваря се във вода и бутилен гликол.
Supercentella e по-скоро маркетингов термин, използван за описване на продукти, съдържащи високи концентрации от четирите тритерпеноида. Не винаги е стандартизиран екстракт като TECA .

Функции на отделните компоненти:
1. Madecassoside
Помага за подобряване текстурата на кожата, за предотвратяване на хиперпигментация и белези.

2. Madecassic acid
Намалява раздразнения, потиска възпаления, помага за успокояване и намаляване на зачервявания.

3. Asiaticoside
Антиоксиаднтно действие.
 Има значително ниво на антибактериална и фунгицидна активност,  потушава обриви и предпазва кожата от раздразнение и стрес.

4. Asiatic acid
Антиейдж действие, помага за заздравяване на рани, насърчава генерирането на нови кожни клетки.

Няколко продукта, съдържащи всички компоненти:

Centellian24 - почти всичко на марката.
Sioris A Calming Day Ampoule
Skin&Lab Medicica line
ABIB Heartleaf TECA Capsule Serum Calming Drop
mixsoon - Premium Centella Asiatica Serum
ONE THING  Centella Asiatica Serum
Dr.oracle Centella Biome Ampoule
Cosrx Pure Fit Cica Serum - CICA-7 Complex
SKIN 1004 - Madagascar Centella Probio-Cica Intensive Ampoule
NACIFIC Fresh Cica Plus Clear Serum
ongredients - Cera Calming Serum
medicube - Exosome Cica Ampoule
Purito SEOUL - Wonder Releaf Centella Serum
beplain - Cicaterol Ampoule
Dr Ceuracle Cica 95 Gel  
Benton - Centella Cica Gel
Dr G RED Blemish Spot Balm and Cica-S Cream
Alive:Lab Centella Dressing Powder
TIAM Centella Blending Powder
BONAJOUR  Extreme Cica Cream
COSRX - Pure Fit Cica Cream
numbuzin - No.2 Cica Ceramide Repair Cream
beplain - Cicaterol Moisturizer
SWANICOCO - Centella Asiatica Ointment
papa recipe - Madecare Oint.

*ТЕСА - стандартизиран и силно пречистен екстракт от растението Centella asiatica, който изолира най -мощните биоактивни молекули от центелата - Madecassic acid, Asiatic acid, Asiaticoside.

PS Сетих се, че имам един материал, който обработвах доста отдавна, но така и не публикувах, защото загуби актуалност - по повод прословутата "ампула центела" (Skin1004 Madagascar Centella Ampoule). Ампулата имах честта да пробвам във вид на тестери, но не само не правеше нищо за мен, а и ме озадачаваше с претенциите си за "100% екстракт от центела", което...ами  просто няма как да бъде така. Е, корейските регулации за щастие се промениха и това вече го няма на етикета. Както и да е, пускам го в скрит текст, ако на някой му е интересно:
Скрит текст:
Центелата може да варира много в зависимост от климата и местоположението, където се отглежда, съответно може да произведе различни количества от всеки от тези четири компонента. Изолирането на компонентите улеснява извличането на ползите от тях и дава на формулаторите и производителите малко повече контрол върху съдържанието в даден продукт.
===
 Когато има обявен процент на опаковката на продукт, трябва да имаме предвид, че той е невъзможен за тълкуване и не означава нищо, освен ако не е стандартизиран растителен екстракт. Растителните екстракти са комбинация от много видове молекули. Например, както вече писах, екстрактът от центела съдържа няколко молекули, някои от които биологично по-активни от други. Основните активни молекули в него са asiaticoside, madecassoside, asiatic acid, madecassic acid.
Но освен ако една компания не закупи и използва екстракт от Centella Asiatica, който е стандартизиран към тези активни съединения, т.е. производителят гарантира, че екстрактът от техния продукт винаги съдържа най-малко 70% от тях - наличието на Centella Asiatica Extract в списъка със съставки не означава много.
Например, ако видите на етикета "80% Centella Asiatica Extract", това означава вода, в която е киснало растение центела за няколко дни и кой знае има ли някакви активни съставки или не. Винаги е за предпочитане продукт с 0.1% madecassoside пред продукт с "80% Centella Asiatica Extract".
От списъка със съставки не може да се разбере качеството на растителния екстракт. Не, че е безполезен, но 80% от който и да е растителен екстракт не означава кой знае какво и това не е същата информация която дават процентите на добре познати синтетични молекули(като ретинол, ниацинамид, киселини и т.н.).
Накратко, "растителен екстракт" е добавянето на сух растителен екстракт към неговия разредител (който обикновено е вода). Това означава, че може да се състои например от 90% вода и 10% сух екстракт/активна съставка. На практика, когато прочетете на опаковката, че даден козметичен продукт съдържа 80% екстракт от Centella Asiatica, не можете наистина да знаете как е обработен този екстракт и колко активна съставка всъщност получавате (и колко вода/разредител има).

PS
YS --> BTSGO15

Последна редакция: пт, 15 авг 2025, 17:31 от Catalano

# 565
Medicube Exosome Shot пък изобщо не ми боцкат на мен и така си стоят неизползвани.
А забелязвате ли някакъв ефект или въобще не сте го ползвали?
Аз съм в чуденка кое от двете да си взема. Четох, че са направени по сходна технология, но с различни активни съставки. Пък екзозомите били най-новият хит.. та съм в чуденка.
Основно искам да боря петна след бременност. Бръчки почти нямам.

Не мога да коментирам, защото нанесох няколко пъти и ги прибрах. Аз закупих дозички по 5 мл, имаше брутална промоция в беър кеър и излизаха по евтино от стандартния продукт. Използвах едната дозичка, не се впечатлих и прибрах останалите.  Мисля сега на есен да им дам втори шанс.

# 566
Каталано, изчерпателна и полезна информация,  както винаги. Благодаря.

# 567
Catalono, удоволствие е да те чета.

# 568
  • Чукарландия
Catalano, иска ми се да те разцелувам! 🤗

# 569
Здравейте! Аз съм от имащите машинката на Medicube и имам няколко въпроса към ползващите я. В интернет намирам информация за всеки от режимите, но не откривам точна колко често и по колко минути се ползва всеки от режимите. Мога ли да ползвам всеки режим по два пъти на ден и всеки ден? И как почиствате уреда след употреба?

Общи условия

Активация на акаунт