Как приехте промяната ?

• 3 629
  • 28
  •   1
Отговори
. От малка бях с изключително криви зъби ,просто грозна усмивка , поддържана ,но не красива усмивка , апарати , железа , операции през какво ли не минах . На 36 оправих положението -получи се супер ,холивудска усмивка . Имам щастливо семейство и две прекрасни деца . Имам доходоносна работа  , закупих си личен автомобил,понеже ми е нужен за децата , позволявам неща ,за които преди само съм си мечтала (не ме линчувайте всичко е със собствен труд и много нерви ). Винаги съм била скромна ,но добре поддържана жена ,никога не съм парадирала. И понеже съм супер емоционален човек, се чувствам адски неприятно, постоянно да съм обект на погледи , подсвирквания . Започвам да получавам паник атаки ,как ще излезна кой ще срещна  ,кой как ще ме възприеме,кой какво ще си помисли . Моля за съвет как да се отърва от това чувство

Последна редакция: чт, 03 апр 2025, 10:55 от Dobriana32

# 1
Съвет: ако имате възможност се обърнете към специалист - психолог, психотерапевт. Те съвети не дават, но могат да ви помогнат в търсенето на вашите отговори. Така ще можете да му споделите всички ваши мисли, действия, реакции, които ви вълнуват, ако решите. Успех.🍀

# 2
  • Down south
За коя от всички промени става дума и защо се чувстваш по този начин. Има ли някоя драстична, с която още не си свикнала?
От написаното става явно, си красива и успешна жена.
Зъби не се изправят от днес за утре, кариера на се прави бързо, майка още повевече.
Постигнала си много във всички отношения.
Раменете изправени, главата горе, слънчеви очила и си повтаряй, че си успешна и красива. В огледалото и в собствените си очи, останалото няма значение.

# 3
Щом освен ежедневната несигурност сте стигнали и до паник атаки, по-добре помислете за специалист. Моят съвет е за психиатър, който след това да ви насочи към допълнителен вид терапия.

# 4
  • Банско
Задължително поговорете с психолог. В България се гледа на това да отидеш на психолог, като на нещо лошо, но е много здравословно да се направят няколко такива срещи.
Също така някои неща са ни заложени от гените - "
Гени и темперамент

Част от това, което оформя нашето самочувствие, е закодирано в мозъка ни. Резултатите от редица проучвания показват нагледно как гените оказват влияние върху производството на определени вещества, свързани с подобряването на увереността. Серотонинът – невротрансмитер, свързан с щастието – и окситоцинът, известен като "хормона на прегръдките", се повлияват значително от определени генетични вариации.

Смята се, че между 25% до 50% от личностните характеристики, определящи самочувствието, се наследяват от родителите."

# 5
Ти сигурна ли си, че наистина те оглеждат и подсвиркват, и то заради едни зъби? На 36 си, още 4-5 години непознати ще те отразяват като сексуален обект, после няма.

# 6
Каква промяна, защото така поставена темата се разбира за промяна, която важи за всички в определен етап. Описаното от теб обаче не следва темата. Аз примерно нямам шеметна кариера, поне аз не я имам за такава и невероятни зъби, изглеждам като лелка и никой не ми подсвирква и заглежда. Много отдавна минах 30-те години. Но няма драма с тези неща. Съвпаденията ми с твоето положение е, че имам  две деца и кола, която съм си купила сама и изплащам. Та не става ясно за коя промяна говориш.
Психолог е добро решение според мен за твоите проблеми.

# 7
Каква промяна, защото така поставена темата се разбира за промяна, която важи за всички в определен етап. Описаното от теб обаче не следва темата. Аз примерно нямам шеметна кариера, поне аз не я имам за такава и невероятни зъби, изглеждам като лелка и никой не ми подсвирква и заглежда. Много отдавна минах 30-те години. Но няма драма с тези неща. Съвпаденията ми с твоето положение е, че имам  две деца и кола, която съм си купила сама и изплащам. Та не става ясно за коя промяна говориш.
Имах предвид ,че съм превъзмогнала един мой много голям комплекс. Животът ми някак се нареди ,но понякога много хубаво не е на хубаво . Вероятно,когато човек няма проблем подсъзнателно търси такъв

# 8
Когато наистина нямате никакви проблеми...

# 9
Имах предвид ,че съм превъзмогнала един мой много голям комплекс. Животът ми някак се нареди ,но понякога много хубаво не е на хубаво . Вероятно,когато човек няма проблем подсъзнателно търси такъв
С други думи казано, се страхуваш да се радваш на успехите  и хубавите моменти в живота, защото смяташ, че по някаква съдбовна причина, всичко това ще ти бъде отнето. Малко си черногледа, това е състояние на духа и част от характера. Аз също съм малко такава, но не изпадам в подобни състояния, просто не обичам да бъда безкрайно еуфорична. Но да живееш нормално без да се притесняваш за неясното бъдеще, особено когато нямаш истински повод е задължително, за съжаление не винаги е възможно. Има такива хора, които са винаги тревожни, тип "Меланхолик" Донякъде ви разбирам. Но ако стигате да паник атаки, трябва да потърсите специализирана помощ.

Последна редакция: чт, 03 апр 2025, 21:28 от wiwala75

# 10
Като бях млада редовно ми подсвикваха. Ама никога не съм мислила, че е подигравка. Сега никой не ми подсвирква. Не ти разбрах страданието, ще прощаваш.

# 11
С други думи казано, се страхуваш да се радваш на успехите  и хубавите моменти в живота, защото смяташ, че по някаква съдбовна причина, всичко това ще ти бъде отнето. Малко си черногледа, това е състояние на духа и част от характера. Аз също съм малко такава, но не изпадам в подобни състояния, просто не обичам да бъда безкрайно еуфорична. Но да живееш нормално без да се притесняваш за неясното бъдеще, особено когато нямаш истински повод е задължително, за съжаление не винаги е възможно. Има такива хор, които са винаги тревожни, тип "Меланхолик" Донякъде ви разбирам. Но ако стигате да паник атаки, трябва да потърсите специализирана помощ.
точно така

# 12
Всичко е в главата ви
Явно комплексите ви от миналото още не са ви напуснали.Опитайте се да не мислите какво ще кажат хората.Всеки си живее в неговия си свят , с неговите си проблеми.
Подсвиркват много ниско интелигентни хора или малцинствата , а те изобщо не бива да ви интересуват.

# 13
Постигнали сте толкова неща в живота си. Успели сте да оправите захапката си, имате красиви зъби сега, имате добра работа и доходи, имате добър съпруг и деца. Какво не ви стига? Не сте се сблъскали още със смъртта. Когато загубите най-близките си, не ви го пожелавам изобщо, тогава ще разберете колко жекток е животът. Съжалявам, че съм малко рязка.

# 14
Искаш да се похвалиш, че имаш работа и кола и си обект на мъжко внимание ли? Каква ти е драмата не мога да разбера? Има стотици хиляди симпатични жени с работа, семейства и коли, не си единствена. Тук където живея мъжете не подвикват и не подсвиркват, не е прието, но и сега привличам мъжко внимание, просто го показват по други начини. Като живеех в БГ пък ден не минаваше да не ми обясни някой колко съм хубава и редовно са ме спирали на улицата. Някои са били джентълмени, някои не толкова, всеки се изразява според капацитета си, но няма как комплимент да ми е неприятен и да ме докара до паник атака.

Може би е добре наистина да поговориш със специалист, защото реагираш неадекватно  и пресилено в съвсем банални ситуации.

Общи условия

Активация на акаунт