Априлче 2025г./тема 8/

• 36 804
  • 762
  •   1
Отговори
# 645
Мики, защо да не можеш да се оплачеш от детето? Това, че сме ги чакали и сме се борили за тях, не значи че идват с хор ангели, които да ни пее вълшебни песни и да ни отнемат умората, притесненията, хормоналните промени и всичко друго. Нещата са тегави, нещата са прекрасни - едното не изключва другото.

Майка ти да си яде ушите - много ясно, че ще й кажеш какво да прави с твоето дете. Тя нейните си ги е отгледала. Твоето ще си го гледаш както намериш за добре! Моята много съм я строила, защото е супер силен характер и ако не я режа, ще ми се качи на главата. Само на съпругът ми мрънка някакви неща, но и на това ще сложа финал при подходящ момент.

Иначе благодаря на всички, че споделихте. Вчера ми беше някаква критична точка и знам, че не звучи добре, но като не си сам в окопите, помага Simple Smile

Аз без съпруга ми нямаше да се справя. Направо всеки ден се благодаря, че съм направила правилния избор с него Simple Smile

Гери, благодаря за съвета за студените чаршафи, не се бях замисляла, нищо че е елементарно...

# 646
Джос, благодаря за подкрепата. Гледам да не обръщам внимание, но все пак аз отговарям за нея, другите идват за малко и си тръгват.

Луничка, вчера като водихме бебка на преглед и стоеше в столчето си, забелязах, че когато колата е в движение, нейното столче вибрира, точно както столчето на нейната люлка. Засега не я люлеем, но й пуснах вибрацията днес и се надявам да й хареса, както в колата. Поне да я унесе. Като е автоматично не е проблем, ние се уморяваме, но електрониката не. Засега половин час е в столчето и хапва.

# 647
Вие с каква люлка сте ? Иначе още не съм шофирала през нощта за да я успокоявам 😀 Надявам се да не стигаме до там.

Е и сега спа само 40 мин. Забелязвам, че по-дългите интервали на сън са през деня, а през нощта са и по-къси.

# 648
Люлката е на Lorelli. Подарък ми е и не знам откъде е закупена. Засега ползвам само столчето, но по-нататък ще монтирам и самата люлка. Малко е обемна. Столчето има вибрация, а конструкцията, като я добавим има и люлеене. Не помня имаше ли други функции.

# 649
Поръчвам го и аз този сироп Gripe water. На нас педиатърката ни изписа Еспумизан и някакви свещички със семена от Ким. Свещичките ги давам през ден, Еспумизан три, четири пъти на ден. Никакъв ефект почти или минимален.

Освен, че нямат ефект капките запичат аз давах Лефакс и я запекох водих я при педиатъра за клизма… всички капки са със симетикон , а той води до запек. Вече е на почти 2 месеца и още не съм открила нещо действащо срещу колики. Дръжте се момичета , така ще е до към третия месец после почват зъбите. Ще се наспим след абитуриентския им бал😀

# 650
Освен люлката забелязох, че силният шум - аспиратор, прахосмукачка, сешоар много я успокояват. Намерих приложение с имитация на такива шумове и върши работа.
Имах приятели, които си бяха вкарали количката и вечер разкарваха бебето в коридора, а съседи вечер палеха колата и возиха бебета, за да спят... Ние само с приложения с шумове се справяме.

# 651
https://search.app/gYMhA6RJXBv1Kdmi8

Ние взехме този хамак, доста добро попадение
Споделям, в случай че искате хубаво люляща се люлка.

# 652
Поръчвам го и аз този сироп Gripe water. На нас педиатърката ни изписа Еспумизан и някакви свещички със семена от Ким. Свещичките ги давам през ден, Еспумизан три, четири пъти на ден. Никакъв ефект почти или минимален.

Освен, че нямат ефект капките запичат аз давах Лефакс и я запекох водих я при педиатъра за клизма… всички капки са със симетикон , а той води до запек. Вече е на почти 2 месеца и още не съм открила нещо действащо срещу колики. Дръжте се момичета , така ще е до към третия месец после почват зъбите. Ще се наспим след абитуриентския им бал😀

Знам, че е индивидуално, но горе-долу след колко време се запече бенка? Моят ходи по два/три пъти на ден номер 2, ползваме Еспумизана от около 10 дни. Но, преди да се изходи, много се напъва, зачервява и тн. и това трае бая време, чудя се дали Еспумизанът не допринася...

# 653

Знам, че е индивидуално, но горе-долу след колко време се запече бенка? Моят ходи по два/три пъти на ден номер 2, ползваме Еспумизана от около 10 дни. Но, преди да се изходи, много се напъва, зачервява и тн. и това трае бая време, чудя се дали Еспумизанът не допринася...

Тя откакто се е родила си ходи по веднъж , но около 10 ден пропусна четири дни и ги спрях, лекарката каза в такъв случай само чай от копър да давам…

# 654
Момичета моля ви кажете ми по колко пъти и колко мл ядете на точно един месец. Направо с този рефлукс и това повръщане, на всичкото отгоре и как по цока да задоволи нужди 10 мин и заспива не мога да я събудя и за един месец сме качили 600 гр като си мисля, че ги наваксахме в началото като по малко връщаше и сега се побърквам, че не й е достатъчно за да си качва. Изцяло на кърма сме, освен от вчера след ЛЛ която ни каза да даваме първо 30 мл Фризолак Вом, заради рефлукса и искам да ви кажа, че май има ефект като се има в предвид че го давах я със спринцовка, я с лъжичка, с страшно пиене от нейна страна, че не иска така, тъй като ни отказа шишетата на Авент и сутринта ходих да й взема Томи Типи и се преродих.

# 655
Аз й давам 100 мл, на хранене. Но остава по 10-20 мл. Рядко си изяжда всичко. Отдавам го, че сучеше, но е сукала по-малко, и сега си увеличава количеството постепенно. След първия преглед видяхме, че яде 60 мл, всеки ден си увеличаваше, докато не стигна 80-90 мл, понякога 100мл. Сега на втория преглед казаха, че е наддала нормално. На изписването беше 3020, сега е 3770. Вчера направи 1 месец. Значи е наддала 700 гр.
Мисля, че за 1 ден количеството трябва да е 700-800 мл. Разделя се на броя хранения. Ако имаш 7 хранения се пада 100-110 на хранене. Ако са 8 хранения пак смяташ 100 на хранене. Ако са 10 хранения през 2 часа - 70-80 мл.
Като на едно хранене може да хапне по-малко, на другото да си навакса.
Реално при нас яде може би 600 мл на ден. Защото все остава. А днес в 4 ч. се събуди и яде само 40 мл. И си заспа. Не я тормозя вече да изяжда всичко. Защото почна много да връща. А като си изяде нейното количество, няма връщане.

Повечето пъти, хапва половината или малко повече от половината, прави почивка  1 час и си доизяжда останалото. Аз правя такива почивки на моите хранения, баща й вика, на теб прилича 🤣.

# 656
Ние имаме кантар и по нашия излиза, че е качила 800 гр. Днес ставаме на месец.  Ние обаче се опитваме да й даваме по 120 мл и си връща бая, но е различно ит връщането на каката с рефлукса. Сега се олива, върне, но не е на всяко хранене да повърне на фонтан и много.

# 657
  • Варна
Моето изпива между 560-630 мл за денонощие. Разпределени някъде в 5-6 хранения.
Аз искам да попитам има ли други бебенца при които дневният сън е без проблем, но вечерното последното заспиване е кошмар.
При нас през деня си прави 3-4бр качествени дремки по 2ч и половина, понякога 3 и половина. Така общия сън за деня е около 7 часа.
И това е някъде до около 18ч. И като се започне от там нататък едно будуване, към 21 дава изгледи че и се спи и започваме опити за приспиване......но не. Уж затваря очи и след 5 минути ги отваря, започва реване и така изкарва до 22:30-23:30, когато заспива вече от изтощение и изкарва до 5:30 сутринта.
Явно нещо не правим както трябва.

# 658
При нас хапването е на гърда и с добавка изцедена кърма. От седмица хапва по над 650 мл на ден. Няколко пъти си и случвало да яде над 700, но рядко.
Към момента е 1 м и 11 дни и сме почти 4 кг. Бяхме 2.550 при изписването. Не я зори да яде, но гледам да хапва по 100 мл, за да ми дади малко почивка. Иначе тя може да си пие по 30-40 всеки час и да не ми слиза от гърдата, обаче на мен ми писва Simple Smile

# 659
Розичка и при нас през деня е много спокойна, но будува около час и нещо, останалото време спи. И така през 3 часа. Понякога се събужда само за ядене и пак се унася. Но, често имаме час будуване. През нощта от 21.00 ч нататък става доста напрегнато, реве, успокоява се за малко и пак, вчера до 1.30 рева. После спа до 4, хапна малко и пак до 7 сън. Явно, ще маха вече яденето през нощта. Дано!

Джос, ти си герой, браво за кърменето. Аз се цедя, но понякога вадя много малко,  30 мл от двете гърди. Пробвах различни помпи, все едно и също количество си вадя. Тя, вече и не търси гърдата, отказа се точно за ден. Аз лично се чувствам много по-добре, като не е постоянно. Идваше ми доста тежко, да чакам да суче, после цедене. Сега само цедене, си е друго. Но явно и кърмата си намаля като не суче тя.

Общи условия

Активация на акаунт