Медицина България и Македония

• 423
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте, на 19 години съм и тази година ми предстои кандидатстване за университет. Искам да уча дентална медицина( най-вече в София), но е доста трудно, подготвям се от 2-3 години и все пак не мога да наваксам с всичко и започнах да мисля вариант при неуспех. Искам да попитам дали някой знае как стоят нещата с Македония и медицината там. Възможно ли е все още от там- след като вече съм изкарала някакво време да уча там,  да се прехвърлиш да довършиш образованието си в България? Знам, че преди е можело, но чувам, че вече не. Ако някой има каквато и да е информация- моля да пише #медицина #македония #денталнамедицина

# 1
Предполагам, че в Македония ще трябва да плащаш такса като чужденец, която е доста солена. По-добре в България, платена форма и след това да се прехвърлиш редовно при достатъчно висок успех.

Имай предвид, че кандидатстудентските изпити са най-лесните в цялото следване. Ако с тях не можеш да се справиш, какво ще правиш нагоре? Виж кое ти е най-трудно и потърси допълнително материали или помощ. Успех!

# 2
  • Варненска клюкарка
Видях темата и когато беше пусната, но след като се повдига отново да кажа че от години потокът тече в обратна посока и много македонци учат в България. Схемата година в Македония и после обратно в БГ едва ли е въможна вече, предвид че ние сме в ЕС, а Македония не е и съответно тяхното образование не може да бъде приравнено към нашето, пък дори и само първата година.

Медицина последните 2-3 години у нас се влиза достатъчно лесно, предвид стържещите дъното балове и 5-те  класирания, та подобни варианти не знам защо са ви. Учете системно и все в някой от българските МУ ще ви приемат.

# 3
Да се прехвърли "редовно", т.е държавна  поръчка сигурно се има предвид, при висок успех, едва ли е възможно. Доколкото знам, това става само след ново кандидатстване

Общи условия

Активация на акаунт