Детски книжки

• 295
  • 6
  •   1
Отговори
Привет.Купувате/Четете ли,книжки на децата си.Обичат ли?

# 1
Привет.Купувате/Четете ли,книжки на децата си.Обичат ли?

Здравей.
Моето дете е на 2.
Купувам в месеца поне 1 книжка- с кратки текстове, с повече картинки, числа, букви...
Имам една Златна книга на приказките (около 600стр) и чета от нея за заспиване.
Имам и абонамент за платинена колекция на дисни - от тази поредица са й по интересни картинките, но често слуша и откъси от приказките.
Има доста за оцветяване. Обожава да "пише" и драска с моливи и пастели.
Музикални книжки не съм купувала, но когато е имала досег до тях, не са представлявали интерес.
В крайна сметка си зависи и от възрастта на детето.

# 2
  • Пловдив
Много обичам книгите. И на двете ми деца още от първия ден след връщането от родилния дом им четях приказки. Голямата вече е голяма и до сега чете книги, научна литература и каквото я интересува, малкия е първи клас и започна вече сам да си чете и книжки с приказки и от детските енциклопедии, които му купуваме.
Любовта към книгите и знанието се възпитава още от най-ранна възраст, когато децата растат в среда на четящи, когато те имат достъп до книги и някой ги насочва ежедневно в тази посока когато пораснат за тях това е навик и нещо съвсем нормално да четат.

# 3
Купувам книги, но от няколко месеца основно взимаме от библиотеката. Четем всеки ден преди заспиване.
Децата са на 3 и 4 години. И с двамата започнах да им чета от 3-4 месечна възраст. В момента много обичат книгите. Преминаха през етапа късане, хвърляне и използвайки книгите за игра (стоически преминах през тези моменти, упорито лепях и подвързвах страници и продължавах да чета всеки ден). В един момент осъзнаха, че книгите са интересни, почнаха да си ги разглеждат, да "четат" със свой измислен текст и стигнахме до сегашния момент, когато слушат с интерес, имат любими книги, герои, купуването/ходенето в библотеката е голяма радост.

# 4
Синът ми е на 6 и четем за Пипи дългото чорапче в момента,много му харесва.
После мисля да купя мечо Пух
Кефя се като му чета,защото това са мои любими книги от моето детство и се връщам малко към него, освен това и на него му харесват!

# 5
Синът ми е на 6 и четем за Пипи дългото чорапче в момента,много му харесва.
После мисля да купя мечо Пух
Кефя се като му чета,защото това са мои любими книги от моето детство и се връщам малко към него, освен това и на него му харесват!
Препоръчвам ти Историчко,от български автор.

# 6
Записвам се в темата, защото са ми интересни отговорите - ще следя за идеи за нови книжки.

Синът ми е на 1.2г и четем книжки почти всеки ден. Приказките все още не успяват да задържат дълго вниманието му. Най-интересни за него са тези от поредицата "Във вълшебната гора", защото са кратки, римувани, а илюстрациите изключително красиви. Той, самостоятелно, обича да разглежда книжки с капачета, прозорчета или движещи елементи. За щастие никога не е късал книжките. Отдавам го на това, че му показвам книжки от раждането кажи-речи и вероятно не е любопитен да къса.

Общи условия

Активация на акаунт