субфербилна температура от 3 месеца

• 286
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте,

От 3 месеца някъде не спирам да обикалям лекари и болници и вече не знам какво да правя, това ми причинява ужасно много стрес и тревожност и имам чувството, че ще полудя. Днес си пуснах ПКК и други изследвания за пореден път и почти всичко е в норма.
Пускала съм ЦРП сигурно 10 пъти - все в норма. Високо чувствителен ЦРП - в норма.
СУЕ - в норма.
ПКК - тук там с леки гранични или завишени стойности на леквоцити, друг път тромбоцити, тромбокрит, неутрофили, но като цяло разликите над нормата са с около 10 и все ту варират, ту се нормализират.

Днес обаче излезе завишен пролактин 622 от норма до 496 и много се притесних, обаче не съм лежала преди изследването и последните дни бях много тревожна. Възможно ли е да е нещо опасно според вас.

Също така съм с температура до 37,5 почти всеки ден като ту спада, ту се покачва, но не повече от 37,5 никога.
Обиколих цяла София и коя ли не клиника и професор и доцент и т.н и никой не открива какво ми е.
Направих всичко това:

1. Нервна система:
- ЯМР на мозък със съдова програма
- ЕЕГ
- Доплер на мозъчни съдове
- Прегледи при невролог - 3 пъти

2. Сърце и съдове:
- ЕКГ
- Ехограф на сърце
- Доплер на крака
- D-димер
- Прегледи при кардиолог - 4-5 пъти
- Прегледи при съдов хирург - 2 пъти
- Ангиолог - 1 път

3. Кръв и имунитет:
- Пълна кръвна картина
- CRP, СУЕ
- ANA профил (автоимунен панел)
- Витамини и минерали
- HPV тест - негативен
- Хематолог - 1 път
- Ревматолог - 1 път

4. Вътрешни органи:
- Ехограф на коремни органи
- Гастро и колоноскопия
- Преглед при коремен хирург - 1 път
- Гастроентеролог - 3 пъти
- Вътрешни болести - 1 път
- Инфекционист
- Имунолог

5. Хормони и ендокринология:
- Ехограф на щитовидна жлеза
- TSH, TAT, MAT - изследвани - понижен ТСХ
- Прегледи при ендокринолог - 4 пъти - твъедят, че нямам нужда от лечение.

6. Гинекология:
- Прегледи при гинеколог - 3 пъти
- Цитонамазка
- Ехограф на матка и яйчници
- HPV тест - негативен

7. Гърди:
- Мамография
- Преглед при мамолог - 1 път

8. Бял дроб и инфекции:
- Рентгенова снимка на бял дроб - перфектна
- Пълни тестове за вируси и инфекции - негативни

9. Очи и очни нерви:
- Скенер и всички необходими изследвания на очни структури
- Прегледи при офталмолог - около 7 пъти

При всички тези изследвания единственото което ми е открито е леко понкжен хемоглобин, уж лека анемия и завишен калпротектин и този завишен пролактин от днес..

Имате ли някаква идея какво още мога да изследвам, от какво може да е тази проклета температура и какво може да ми има.
Отчаяна съм, извинявам се за хаотично написаната тема, но и аз не знам как да формулирам цялото това нещо..

Последна редакция: пт, 11 апр 2025, 11:12 от Тъга

# 1
Цитат
Днес обаче излезе завишен пролактин 622 от норма до 496 и много се притесних, обаче не съм лежала преди изследването и последните дни бях много тревожна.

От това е, не си лежала преди да ти вземат кръв и си тревожна. Това не е висок пролактин.

И аз съм имала субфебрилна температура дълго време преди години, но не съм се втелясвала да търся причина. Щом нямам инфекция, или друга причина, въобще не се занимавам.
Смени си ника на Радост и не го мисли толкова.

# 2
Това не езавишен пролактин. Вероятно е от стреса.

Може ли да поговорим как я мериш тази температура.
Един или 2 термометъра използваш. Купи ли си нов термометър?

Водиш ли си дневник на температурата?
Мери се сутрин, обед, 17 часа и 22 часа.
Мери се под мишмицата и в ингвиналната гънка - може да има разлика и това насочва на къде е проблема. Някой мерят под лява и под дясна подмишница. Може да има до 1 градус разлика.
Мери се и ректално /в ануса/ - това е най-верната температура.

Напиши моля те за 3 дни как ти се движи температурата измерена така, както написах.

Също така влияе ли се от месечния ти цикъл.

Бих ти препоръчала имунологията в Иван Рилки да задълбаете за имунен проблем и търсене на причината за тази Т.

# 3
Дорис ме подсети. Голямо значение има, колко е точен термометърът, с който се мери.
Имам стар живачен и го ползвам за проверка на точността на нови термометри.
Онзи ден купих галиев термометър. Сложих и двата едновременно под мишницата, дадоха разлика от 0,1. Размених им местата и се изравниха. Т.е. точното място има значение.
Отделно ММ беше купил 2 живачни, неясно какви, негов колега ги намерил от някъде.
Ами въпреки, че са живачни, дадоха отклонение от стария с + 0,3 и + 0,2 градуса.
А електронните, които имаме , са още по-зле.

# 4
Опитайте да се успокоите - правете дихателни упражнения, идете на пилатес, на йога, прекарвайте време навън, най-добре на чист въздух, спете добре и яжте свежа храна. Ако имате хоби и свободно време - давайте. Ще се почувствате много по-добре и може би ще спадне и температурата.

Цяла купчина с добри изследвания е знак, че и вие сте добре. 🤗

Мъжът ми беше така преди няколко години - непрекъснато с темп между 37.3 и 37.8, беше като парцал и, естествено, тръгнахме да търсим някаква подлежаща причина от страшните. Изследвахме всичко, дадохме една торба пари, натоварихме го с облъчвания - скенери, рентгени - всичко беше чисто.

И в един момент просто си му мина, и не се е повтаряло. 🤷🏻♀

# 5
Така като гледам скоро ще си за психиатър.
Толкова прегледи и изследвания за 3 месеца - не си излизала от болниците явно. Само да кажа, че при такава скрита температура правило номер 1 - правят се кръвни изследвания, правило номер 2 при търсене на причината - почва се от зъби - зъби, които може да не болят, но да има някъде възпаление.
И още нещо - понякога е възможно да се повишава леко температурата от превъзбудена нервна система - терминът е вегетативна температура. Успокоят ли се нервите и температурата спада - при теб може и това да е вариант.
И смени термометър, пробвай с друг, увери се , че мериш правилно.

Общи условия

Активация на акаунт