Банята - тема 49

• 28 177
  • 738
  •   1
Отговори
# 15
Драго, видях препоръчаните от теб линейни сифони. Отбелязах си, че явно с воден затвор и суха клапа е по-добре. Да помоля за мнение дали и този модел е ок. Спрях се все пак на черни аксесоари въпреки, че може би е вече отдавна преекспониран елемент, но плочките са светло топло бежово и някак сребристото ми се губи в тях.

Вчера изпратих пари на майстора тъй като нямаме възможност да пътуваме. Ревна, че сифонът трябвало да съм го взела вече. Затова се разбързах.

Да ви кажа направо лошо ми става като загледам някои сифони Hansgrohe в bgmaistor. Като вземеш пълен комплект някои модели достигат 1400 лева. Лудница. Това като с онази варненската фирма за стъклени паравани дето за 114 см обявиха цена 4000 лв. Наясно съм, че немските продукти обикновено са по-скъпи и все пак цените им не спират да ме удивляват.

И малко нескромно да похваля собствената си икономичност. Смених избора за подовите плочки от един модел на Marazzi с някакви испански. Сметката падна с 250 лева. 250 са си 250. С разликата може да се купи сифон.

В чудене съм сега за друго - дали си струва да се вземе термостатен смесител. Някои казват, че по-евтините термостатни се разваляли бързо заради многото разместване на температурата - един се къпе с по-гореща вода, другият в семейството обича по-хладна. Отчитайки факта, че обмисляме идеята да даваме партерния етаж на кратък наем понякога... си мисля, че може би не е добра идея. Вие на какво мнение сте?
Няма значение какъв цвят ще вземеш, хубави са им и конструкцията е еднаква.
Аз съм твърдо ЗА термостатен смесител.
Топла вода може да тръгне и от бойлер и от отворен хигиенен душ, от термостатен смесител не съм чувала.
От немския Амазон от години ги купувам. В склада има добри оферти, а сега и с безплатната доставка са още по-изгодни.

Последна редакция: сб, 12 апр 2025, 13:38 от drago_2008

# 16
За под наем ще сложа нещо, което лесно може да се подменя

# 17
Термостатен смесител се сменя като всеки друг по принцип.

# 18
Да, би трябвало да има стандарти.Но в апартамент под наем няма да сложа вградени смесители, да кажем или вградена душ система.

Последна редакция: сб, 12 апр 2025, 20:04 от ДХ3

# 19
Как' Сийка, струва си, казваш, но в какъв смисъл? Като икономия на вода както казва Шарлот или от гледна точка безопасност както отбеляза Драго?
На мен честно казано вода не ми се икономисва. На етаж първи висок етаж в къща налягането ни е толкова слабо, че няма накъде. На партера е добре, но вече май самата мисъл за пестене на вода ме отблъсква.
Относно подмяната...даже и да е лесна, са по-скъпи термостатите общо гледано.

Благодаря на всички отзовали се за моя битовизъм с термостата. От сутринта го мисля и май вече реших. Няма да е такъв. Добре че мъжът ми е винаги съгласен, че ако и той се колебаеше за дреболии като мен щеше да е голямо туткане.

Този наем е бегла хрумка. Едва ли някой е пририрал партер да наема в град дето хотелите се прескачат. Но ей така евентуално някога пък ако я реализираме... На 50 вече чувствам, че ме тегли към озеленяване, градинки, цветенца и по-свободен начин на живот и заработване на пари. Офис, монитори... доскуча ми. Улавям се, че все по-често мозъкът ми върти в беглата хрумка.

Поръчах сифона от Gaudi. Драго, благодаря.

# 20
Как' Сийка, струва си, казваш, но в какъв смисъл? Като икономия на вода както казва Шарлот или от гледна точка безопасност както отбеляза Драго?

От гледна точка на удобство и комфорт. Simple Smile Не съм гледала дали икономисва вода, просто ми е по-удобно, особено с играещо налягане като при нас. Пускаш си душа, водата тече на 38 градуса (по подразбиране, може да си нагласиш да е по-топла или по-хладка) и през цялото време си върви със същата температура, независимо колко топла вода е останала в бойлера или колко силно е пусната водата.
Първо синът ми си сложи такъв, много ми хареса и взех и за вкъщи.
В момента живея на друго място, където батерията е от обикновените и термостатната много ми липсва, особено както съм отвикнала да си нагласявам водата ръчно. То половината бойлер заминава, докато си наглася комфортната за мен температура...
За хората на ТЕЦ сигурно е излишен, но за тези с бойлер е голямо удобство.

# 21
  • Варна
И аз ползвам термостатна батерия от години и вече не мога да си представя без нея. Като ходим на места, където няма такава, докато си нагласям водата се дразня и си давам сметка колко ми е удобно с термостата. Мога да го сравня с това да ползваш индукция по принцип и като отидеш някъде, където има обикновен стъклокерамичен плот и си скъсаш нервите да загрееш вода - чак тогава си даваш сметка каква благинка имаш вкъщи. В смисъл усеща се като я загубиш. У нас всички се къпем с различна температура на водата, но всеки си знае неговата и си я наглася с едно движение. Нашата е на Идеал стандарт.
Да ви кажа, може на някой да му е полезно. Съсед на улицата се свързваше към канализацията и нещо се случи - тръбите се напълниха с пясък. Батерията спря да пуска вода. Дойде майстор, смени някакво патронче в батерията и се оправи.

# 22
  • София
Извинявайте, че в тази тема, но да питам имате ли идея откъде мога да взема метална врата за мазе. Максимално евтина, че искам да използвам едно мазе за ателие. За София питам.

# 23
  • София
katri, "Каракашев и син" препоръчвам. Имат стандартни, правят и по размери.
Не знам сега как са цените, последно слагахме на три помещения в стълбищното пространство, размер 70/190 крило, с монтаж излезе 200 лв. Обаче това преди 4 г. Много стабилни.

# 24
Казус: предлагат ми алуминиева врата за баня с точно една опция за брава. Искам друга, с квадратна розетка, но ми казват, че ще стърчи от рамката на вратата. Няма ли механизъм на вратата, при който дръжките на бравата да се придвижат по хоризонталата така че да паснат, т.е. да са по-близо до края на вратата?

# 25
  • Варна
В края на предната тема имаше 2 питания, на които мога да отговоря.

- бойлер 50 л - имах такъв в една квартира. Живях сама. Стигаше ми, но на косъм. Зимата пък направо се чувствах като на маратон, когато влизам да се къпя. Но аз съм жена - не спирам водата изобщо, имам средно дълга коса за миене 2 пъти с шампоан и 1 път с маска, отделно пилинги, глупости... Ако е за сам човек мъж или за жена с по-икономично къпане, ще стигнат 50 литра без проблем.

- дълги чекмеджета под мивката - сега съм с такива. Много са удобни. В горното са всички дреболийки, сортирани в панерчета, а в долното са рола тоалетна хартия. Препарати държа на дуго място извън банята.

# 26
Привет на всички!

Това е баня която е била част от детска градина и дори в банята е измазан нещо като за цокъл - пясъчен гранит Кристал или нещо подобно. Очевидно не издържа добре на влага. Пръснах малко със Саво и мухала пада , но с времето  пак ще се върне.

Има ли смисъл да се сложи боя/лак който да покрие мазилката и да запечата и леко да се освежи? Приемам всякакви идеи за друго решение с малък бюджет.

Благодаря ви!

# 27
Силиконов импрегнатор, продава се в туби в строителните магазини.

# 28
Силиконов импрегнатор, продава се в туби в строителните магазини.

Благодаря ви ! Това го слагам директно върху мазилката , а боя мога ли да сложа или този импрегнатор има цвят ?

# 29
Този, който знам, е безцветен. Но кой знае какво още има измислено, разпитайте.

Общи условия

Активация на акаунт