Банята - тема 49

• 31 345
  • 738
  •   1
Отговори
# 315
  • Out of the Mix
Никъде не съм виждал и ще е отвратително.
Слагай стандартно бяло, или микс бяло с дърво нещо, за мивка, долен шкаф.

Алпака/инокс не понасям (за смесител, ок), също за кухня.
Само композити - гранит, или камък.

# 316
  • Пловдив
Благодаря за отговорите!

# 317
От гледна точка на практичност, освен че е нечуплива, за друг аспект не мога да се сетя.

# 318
  • Варна
От гледна точка на практичност, освен че е нечуплива, за друг аспект не мога да се сетя.
И аз това си помислих, след като леля ми си изтърва парфюма и пукна порцеланова мивка за 500 лева.

# 319
Преди известно време обсъждахме, по питане на друга потребителка, възможни варианти за метална мивка в банята. Жената търсеше практичност - художник или с някакви арт занимания беше и искаше да си излива бои и разтворители за бои в мивката в банята и тя да не се оцветява трайно/да се почиства лесно. Тогава аз предложих вариант с метална мивка под плот тип "купа", от немския амазон, май. Ако знаех(ме), че има и такъв вариант на иноксова мивка, можехме да й предложим.
За обичайната употреба в баня, обаче, смятам, че порцелановата мивка си е "стандарт". Порцелан също се поддържа лесно, не виждам какво толкова тежко може да се изпуска в умивалник в баня.
Преди години все смятах, че сегашните мивки за бани не са особено практични - малки, плитки, не можеш да измиеш дупето на бебето в тях, нещо дребно да изпереш на ръка. Но с годините вече си промених мнението - дребни неща много рядко пера на ръка, а миенето на бебешко дупе е само за около година (за 1 бебе). След това вече миеш със слушалката, бебето вече се изправя, стои, ходи, голямо е за мивка.

# 320
  • София
Ами ето - парфюм, леля ми си счупи мивката с керамичен дозатор за сапун, случва се, рядко... Не е невъзможно. Но има и не толкова скъпи мивки, че да не те е яд.
Има много снимки в нета на бани с иноксови  мивки, не ми харесва, прекалено кухненско/индустриално ми е, за мен банята трябва да носи уют. Аз и в кухнята съм с бяла порцеланова.
Сега за работилница/ателие - да, но това е друг вид помещение... Но който както, в крайна сметка за всеки има по нещо на пазара.

# 321
Здравейте! За жалост се налага и в нас да се прави ремонт на банята. Аз съм доста практичен човек и не робувам на моди и марки. Интересувам се някой има ли в банята мивка от алпака/инокс. Моля за снимки!

Аз имам в кухнята вградена в плота. За баня няма да е по-различно.

# 322
  • София
Заредих се аз с един списък оттук с адреси на шоуруми за гранитогрес за банята и преди да тръгнем да обикаляме един познат ни казва, че буквално на 500 метра от работата ми има шоурум и склад Феникс Грес.  Два дена в обедната почивка го обикалям този шорурум и най-хубавото всичко им е налично.
Ремонтът върви бавничко, че такива криви стени, едно изграждане,съхнене,  но сме доволни от майстора.

# 323
Може ли да споделите къде е този шоурум на Феникс грес?

# 324
  • София
София , ул.Неделчо Бончев 6 фирмен магазин https://feniks.bg/

# 325
  • София
Ще мина да хвърля едно око Simple Smileи на мен ми е много близо този адрес.

Колебая се дали е удачно да избена размер 75x25см като размер. Стените са 146 и 205cm

# 326
Благодаря! Ще трябва да отида в събота, понеже до 18.00 часа няма да мога да стигна.

# 327
Ще мина да хвърля едно око Simple Smileи на мен ми е много близо този адрес.

Колебая се дали е удачно да избена размер 75x25см като размер. Стените са 146 и 205cm

Този размер е повече от удачен за вас. Друг подходящ евентуално  е нещо от типа 20х50. Какви са другите размери, които обмисляте? Във всеки един магазин ще ви предложат безплатен проект на баня и ще  Ви консултират най-добре.

Последна редакция: ср, 16 юли 2025, 17:07 от Niniel

# 328
  • София
Почна да става реклама.

# 329
  • Стара Загора
Здравейте, съвсем случайно тази седмица направих поръчка за гранитогрес от склад, предлагащ и тази марка. Трябваше ми дървесен цвят, който да съчетая с друг вид гранитогрес. Доволни ли сте от качеството на гранитогреса на Феникс? Питам, защото ако например плочите са криви да се ориентирам към друг производител.

Общи условия

Активация на акаунт