Банята - тема 51

• 13 304
  • 320
  •   2
Отговори

Добре дошли в петдесет и първата тема за нашите бани!

Тук са предишните теми:
50, 49, 48, 47, 46, 45, 44, 43, 42, 41, 40, 39, 38, 37, 36, 35, 34, 33, 32, 31, 30, 29, 28, 27, 26, 25,
24, 23, 22, 21, 20, 19, 18, 17, 16, 15, 14, 13, 12, 11, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1

Интериорен справочник за баня
Скрит текст:

Източник: maistorplus.com

# 1
Вписвам се първа, все още без врати. Някой може ли да ми препоръча фирма за вградени гардеробчета за над тоалетната?

# 2
Записвам се и аз.
Моята баня стана ужасна, но това е положението. Такива майстори си избрах.

# 3
Не ги разбирам тия мивки стил "леген". Модерни, много модерни, направо ще се изложиш, ако нямаш такава.

# 4
Благодаря за новата тема.
П@нди, може ли да споделиш, какво не се е получило както трябва?

# 5
  • Варна
Не мога да не ви споделя тази баня на варненския майстор Маринчев. Страхотен е! И собствениците са избрали много хубави плочки.

Моите бани са готови. Тази седмица ще бъдат частично оборудвани. Трябва да се изработят шкафове, които още ги мисля. Направих добър избор на майстор. Почти доближава Маринчев. Само повече опит му трябва. Не ми отказа за нищо. Питаше ме за всяка подробност. Определено искаше да съм доволна.
Ето показвам едната засега (знам, че не харесвате прагове, но аз ги исках и ми допадат)
Скрит текст:

# 6
Браво! На снимката изглежда опъната и много добре. Вече отблизо ако има за изкосуряване, така не се забелязва. Предполагам при герунга нещо ти е направило впечатление?
Много са хубави проектите на баните (беше показвла и другата по спомен), чакам с нетърпение да ги видим в пълния им блясък.
Таванът в банята има забележки, ама предполагам не е негово дело и на снимката не е дошпаклован/изшлайфан?

# 7
  • Варна
Всъщност ми харесва с всичко как се справи, включително и 45-те градуса.
Скрит текст:
Имаше си машина за рязане.
Скрит текст:
Много ми допадна това негово предложение за плочките в душа на баня 2. Понеже е квадратен, а плочките 60×120 см, никак не ми харесваше - нито с линеен сифон, нито с точков. А по този начин е просто страхотно. Душът е 100×100 см (прагът още не е фугиран).
Скрит текст:
Ето тук сега изглежда странно, но всъщност единствената видима фуга под тоалетната е успоредна на фугите в цялата баня. В противен случай изпод тоалетната щеше да се подава един неестествен диагонал. За този казус ме извика, мислехме го, чертахме с маркери. Приех този вариант.
Скрит текст:

А като споменах опит - моите бани му бяха втори обект с епоксидна фуга. Не беше много сигурен. Притесняваше се, но реших да му се доверя, защото го видях, че се старае с всичко. Не знам сега дали не трябваше да напълни фугите с повече материал, да са почти равни с плочките. Но като не съм виждала и аз готова баня, не знам.
Скрит текст:

Да, таванът още не е готов. Трябва да се шлайфа, боядисва.

Последна редакция: пн, 23 фев 2026, 17:13 от Lady April

# 8
  • София
Страхотна баня!

Ние все още сме на етап изчакване, което ми дава време за избор на материали. Засега съм харесала тези плочки - стават и за стени, и за под, доколкото видях в сайта на производителя пише R10 за хлъзгане: https://pro-gres.bg/galeriq-3d-proekti/proekt-mariner-cool-30x90

Разпределението (след малка промяна във вратата и куфара) трябва да е това:

Последна редакция: пн, 23 фев 2026, 17:15 от delisardeli

# 9
  • Варна
Това ми е най-любимото разпределение за баня. Браво! Моля те, кажи ми, че ще направиш един цял плот от стена до стена и пералнята отдолу. InnocentHands Pray

# 10
  • София
Да, точно това си мислех и аз, плот от край до край с мивка в средата. Търся варианти за плотове, че 180см е доста. Трябва да намеря мивка вградена в плота (и шкафа отдолу), иначе ще стане прекалено високо, към 92-93см. В момента мивката в банята ми е 97см, момичетата така или иначе стигат със стъпенка, докато пораснат ще е така.

# 11
Аз, защото писа, че имал още какво да подобрява (опит) и реших, че проблемът е в герунга, че той е по-неприятен...

Супер изглежда всичко, браво на момчето за старанието.

Обикновено така се оформя фугата, ако искаш да е наравно, трябва изрично да го поискаш. Мисля и по-трудно се прави.

delisardeli, новите ми мивки са на 95 см, а децата растат... За плот става и технически камък, дори "кухненският" компакт. И аз още го мисля какъв да сложа. Моят ще е 140 см.

# 12
Не мога да не ви споделя тази баня на варненския майстор Маринчев. Страхотен е! И собствениците са избрали много хубави плочки.

Моите бани са готови. Тази седмица ще бъдат частично оборудвани.
На Маринчев изработката може да е добра, но като организация има какво да се иска. От пръв поглед ми се набиха класическите оставени лепенки на дограмата - да си ги махне собственикът след 5-10г. Голямо напрягане да дръпнеш 4 лепенки (стига да осъзнаваш, че трябва да се махат). Мивката освен, че е "леген" включва и втора класика - нисък чучур. Може ли да се наведеш и да си миеш зъбите от струята примерно? Не може защото е много ниско. Може ли да напълниш бутилка? Не може, освен частично под наклон. Иначе е модерно. Само че за мен функционалността е много по-приоритетна от това кой как ще се възхити на "модерното".

За твоята баня също имам забележка за мивката - много е набита наляво до стената. Би било добре да има поне 20-30см свободно пространство наляво (съответно е можело да е на друго място).

# 13

Моите бани са готови. Тази седмица ще бъдат частично оборудвани.
На Маринчев изработката може да е добра, но като организация има какво да се иска. От пръв поглед ми се набиха класическите оставени лепенки на дограмата - да си ги махне собственикът след 5-10г. Голямо напрягане да дръпнеш 4 лепенки (стига да осъзнаваш, че трябва да се махат). Мивката освен, че е "леген" включва и втора класика - нисък чучур. Може ли да се наведеш и да си миеш зъбите от струята примерно? Не може защото е много ниско. Може ли да напълниш бутилка? Не може, освен частично под наклон. Иначе е модерно. Само че за мен функционалността е много по-приоритетна от това кой как ще се възхити на "модерното".

100% съм съгласна, обаче предполагам, че клиентите са си избрали и легена и чучура. Той само е монтирал.
Иначе по мои наблюдения винаги клиентите сами си махат лентите от дограмата, когато свършат с всичко. Такава е практиката.

# 14
  • Варна
Ехааа Flushed
Батерия, "леген" и прочие оборудване са избор на собствениците. Майсторът монтира каквото му е дадено на обекта. Махането на лепенки може да се поспори чие задължение е - част от чистенето на строителния отпадък от майстора или част от чистенето на новата баня от собствениците.
Забележката за моята баня щях да я приема, ако имах варианти при наличието на онази оранжева тръба и размери 140 × 240 см.

Общи условия

Активация на акаунт