Банята - тема 48

• 8 399
  • 285
  •   3
Отговори

Добре дошли в четиридесет и осма тема за нашите бани!

Тук са предишните теми:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47

Скрит текст:

Източник: maistorplus.com

Последна редакция: вт, 21 яну 2025, 13:54 от Annika Hansen

# 1
  • Варна
Благодаря за новата тема 💙

По повод последно обсъжданите плочки в старата тема - според мен дори само комбинацията от трите вида фаянс е твърде кичозна. Ако зависи от мен, изобщо не бих използвала тази серия. Навява ми усещане за модата от преди 15 - 20 години. Но ако все пак трябва да са точно тези плочки, бих свела до комбинация от 2 вида. А за пода - нещо максимално изчистено, семпло, неутрално и незабележимо. И задължително в светлата гама ако банята е в район с твърда вода.

# 2
  • София
Благодаря за темата.

За плочките...щом са се спряли на тях явно са ги харесали, за кой шаренийско, за кой кичозно - няма значение. Също не пасват на моя вкус, но не аз ще съм ползвател, така че не е важно. Все пак ще е хубаво пода да е едноцветен и неутрален, да поуспокои малко. Имат един плюс - няма да им личат петна, мека, твърда вида или каквото, ще се губи в шарките.

# 3
И аз благодаря!

Моето мнение - ако трябва да е от серията - освен геометричните в поддушовото пространство другите да са само един цвят - съответно, щом няма избор при подовите и стенните да са като тях - в синьо.

Направих много грозна илюстрация с всички

Ретро ми изглеждат. Извинявам се, но не съм завъртяла плочките и шарките им. Повтарящи се по този начин изглеждат ужасно.

Лично аз бих избрала не-декоративните плочки да са от друга марка. Геометричните с мен в магазина и си избирам по тях. Като под и стени еднакви. В моята баня са така и си ми харесва. Използвам текстил за цвят. Но наистина, който използва банята да си избере цветове.

Скрит текст:
Тези са нашите - много много стари. Без декоративните. Уж първо качество - нито най-евтини нито най-скъпи. Майстора ми, който е именно огъващият плочки Simple Smile каза, че са доста зле като качество и доста е избирал и въртял за да ги нагласи

+ Началната снимка в темата ме подсеща, че съм си купила черна боя за тавана и все още не съм боядисала. Много ми е интересно в мини баня как ще изглежда.

Последна редакция: вт, 21 яну 2025, 11:22 от Alcarin

# 4
  • София
   После непременно да покажете! И на мен ми е много интересно.

# 5
  • Варна
Повече от ясно е, че е е важно на ползвателката да ѝ харесва, но защо тогава ни пита за мнение? Как ще ѝ помогне информацията, че някой ще ѝ каже да си сложи дървесни плочки на пода, друг - сиви, трети - черни?

# 6
Някой може да предложи или пък онагледи с точно тази серия плочки. Нормално ми се струва да поиска съвет, и аз съм искала, когато не съм сигурна или имаме неразбирателство с половинката. Избра ужасно тъмно кафяво осмо за омасляване на паркета и си спомням, че мислех да пиша в интериорната за съвет за плочки. Оказа се, има едни единствени, които намерих в 15те магазина, които обиколих и са същия цвят. Щеше да ми е полезно някоя друга снимка, но се отложи и засега не го мисля.

# 7
  • София
Е... ама тя за стенни съвет не иска, нито ни пита дали ни харесват, само с какъв под да ги съчетание. Та така ще й помогне мнение дървесен, сив, бял или лилав на розови точки.

# 8
Всъщност много хора харесват шаренко и си правят така баните. Даже моите майстори се озадачиха че бяните ми са само в бяло и сиво.  Не можах да харесам акцент в открояващ се цвят. В няколко магазина пък по презумпция ми првдлагаха дървен под, че и декор. От там предполагам, че така си правят сега баните.
Наистина важно е, човек да си харесва банята.

# 9
  • София
То има различни варианти на цветно и шарено.

# 10
  • София
Продължавам да търся и попаднах на това:
https://baniamechta.com/ispanski-plochki-za-banja-serija-sandy-30-60/
Ще отида да видя как изглежда "на живо",но смятам да взема и някой от ползвателите на банята.

# 11
  • София
Не знам по магазините има страхотно красиви сини серии с плочки, обиколете 4-5по-големи магазина и гледайте на живо... Децата колко са големи всъщност, които ще я ползват тази баня?

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 14:11 от Angel_Dust

# 12
  • София
Съветвам ви да преосмислите решението си да предоставите дизайнът на банята на децата Wink
Ние семейно пообиколихме магазините за плочки по Коледните празници, защото за родителската баня имам по-нетрадиционни, така да се изразя, желания. И съответно на синковецът (на 12) уж много си хареса ето тези. https://baniaplus.com/%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D1%87%D0%BA%D0%B8-%D0%B … -terra-azul-30x90. И понеже ги видяхме поне на три места, други не харесвал, САМО тези! Казахме "добре", защото неговата баня изобщо не е на дневен ред.
Тази седмица ни чу, че обсъждаме нещо за банята и каза "Мамо, аз моята баня я искам по-мъжка, нещо в сиво-черно"! Grinning И това след няма и месец време.

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 14:55 от sofyia

# 13
  • София
Децата са големи на 14 и 17г.Основно каката дава мнение,въпреки че брат и обикаля с нас.Smile
Не знам дали съм предубедена,но гледахме основно БГ фирми.Сега погледнах и към испанските.

# 14
  • София
😂 Да си предубедена към бг фирми разбирам, но да гледаш само тях...🤨

Общи условия

Активация на акаунт