Банята - тема 40

 • 38 421
 • 749
 •   1
Отговори
 • Мнения: 2 905
Добре дошли в четиридесетата тема за нашите бани!Тук са предишните теми:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37[/size], 38[/size]39[/size]


Освен положителните вече има и отрицателни отзиви от работата на майстор Румен Янков  (rumen_iankov), пишещ в темата ни.
Може да потърсите и да ги прочетете в Черен списък, Бял списък и тема 26


Скрит текст:
Източник: maistorplus.com

# 1
 • Мнения: 3 984
Някой слагал ли е скоро плот под мивка? Трябва да взема един с размер 120/50, но не знам дали да е дърво, дали от тези, тип пвц, които продават по магазините. Банята ще се ползва като основна за три момичета, така че ми трябва нещо наистина устойчиво Grinning

# 2
 • Мнения: 758
Амели, аз се чудя същото. Колебая се между мрамор и пвц плот. Моят е долу горе със същите размери. 120×45. Купила съм мирка - купа и смесител за купата. Аз се чудя, ако избера мрамор, той дали няма да е твърде тежък, за да е окачен за стената, т.к. не искам да е върху шкаф. И какви са ми вариантите за изчистени и ненатрапчиви крепежни елементи?

# 3
 • Мнения: 3 984
Технически камък също обмислям, сега като каза мрамор и се сетих. Идея си нямам как се захваща. Виждала съм някакви крепежи, които моеже да се използват и като закачалка, нещо такова:

# 4
 • Мнения: 737
В мокро помещение ще слагаме мивка купа, само такава пасна на пространството като функционалност и размери. Плотът се оказа затруднение - на никого явно не му се занимаваше с изработка на наистина малък плот, едва-едва подаващ се изпод малка мивка. След като от 2 фирми поискаха имейл със заданието и после изобщо не ни отговориха, решихме да е от дърво, мъжът ми го изряза с оберфреза от дъб с точните форми и заоблености. Имаме двукомпонентен полиуретанов лак, с който ще го минем, след леко уточняване на дълбочината(може да се наложи да отнемем малко). Красотата не ни е много важна, но аз доста харесвам резултата, сглобявахме мивката няколко пъти с цел уточняване на други елементи в пространството, та се нагледах. По идея ще се използва инцидентно, няма да се леят води наоколо и се надяваме да издържи. Ако не, слага се и се маха без проблеми.

# 5
 • Мнения: 9 937
За малко парче камък мисля, че може да се пробва при някоя от каменоделските фирми около гробищата - вероятно половината поне нямат сайт. Мой познат беше купувал от такава фирма изрезки от мрамор, приблизително с големината на метро-плочки, за градината нещо. Беше ги спазарил изгодно. Та за тези фирми да изрежат малко парче мрамор или гранит (технически камък там няма да има) едва ли ще е проблем. Освен ако не търсите някакъв много специален камък като шарка.

# 6
 • Мнения: 737
За мокро помещение не търсим абсолютно нищо специално. Така или иначе, дървеният плот е направен, харесва ни на вид и чака да довършим помещението. Ако нещо се разкисне или има друг проблем, може да пробваме така.

# 7
 • онче бонче бонбонче
 • Мнения: 16 848
Банята ще се ползва като основна за три момичета, така че ми трябва нещо наистина устойчиво Grinning
Ако го направите като шкафче на крака вместо само на стената да се окачи, тогава може всякакъв плот, и камък и каквото искате тежък материал, и да се облягате на него и всичко.

# 8
 • Мнения: 4 003
И аз заобмислях от миналата седмица плот върху крака, а не конзолно захванат за стената. Искам да е 120 на 45 дълбочина. Под едната му част да пъхна пералня, а останалото да е за мивката и разбира се малко да остане. Може и с по-къс плот, но тогава трябва да се мине на вариант мивка тип купа, а нещо не ми изглеждат удобни. Друго си е отлята от плота мивка или поне вградена в или на плота.

Ходих до Studio Sense в Пловдив. Много красиви неща, но все конзолно захванати с изключение на един-два модела. И се замислих за здрав плот каменен, но въху крака. Въпросът е откъде тези метални крака?

В едновремешните калпави кекави тухли четворки хич не ми се иска конзолно. Макар че то... кухненските шкафчета как си висят? Не е ли същото? Или при кухните захващането е в много точки?

# 9
 • Мнения: 11 887
Има си дюбели (различни видове) с различна товароносимост, както за бетон,  така за тухли четворки, за гипс-картон и т.н.
https://www.servina.net/skrepitelni-elementi-i-instrumenti/dyube … a-5317-10377.html
https://www.panchev.bg/tde-dvoynozakrepvasht-diubel-za-kuha-tuhl … -s-vint-m8h80-978
https://www.servina.net/skrepitelni-elementi-i-instrumenti/dyubeli/index.html

Крака (например):
https://praktiker.bg/bg//Instrumenti-i-zhelezariya/Obkov/Mebelni … mp;ajaxLoad=false

Последна редакция: ср, 09 фев 2022, 20:45 от petiaivanov

# 10
 • Мнения: 41 951
Всеки шкаф за окачване може да се монтира и на крака. А крака дал господ - къси, дълги, кръгли, квадратни...

# 11
 • Бургас
 • Мнения: 24
Здравейте, ние сложихме плот от травертин. Фирмата го монтира, добре изглежда, при тях сме поръчвали и малки неща- перваз за прозорец например и приеха поръчката проблем, за Бургас става въпрос обаче

# 12
 • Мнения: 3 984
Как е монтиран плотът към стената?

# 13
 • Бургас
 • Мнения: 24
Ами май е разпробивано, сложили са го миналата седмица, ще надникна отдолу дали се вижда нещо. Само са казали на мъжа ми да намаже със силикон по края, санитарен май. Обаче ще го питам пак довечера

# 14
 • Мнения: 273
Здравейте,
Търся бюджетен смесител с хигиенен душ за мокро помещение, не за вграждане. Може ли да ми предложите нещо?

Последна редакция: чт, 10 фев 2022, 17:40 от VyaraVelikova

Общи условия

Активация на акаунт