Банята - тема 48

• 28 102
  • 745
  •   1
Отговори
# 15
😂 Да си предубедена към бг фирми разбирам, но да гледаш само тях...🤨
Кои производители препоръчваш?

# 16
Не знам дали съм предубедена,но гледахме основно БГ фирми.Сега погледнах и към испанските.

Хахах, преди повече от 10 години, когато за пръв път почнах да мисля за ремонт на баня, една продавачка в Сико май беше, реши да ме омайва с това, че КАЙ били италиански, италианците ги купили, и дизайнът бил италиански. За собствеността по-късно проверих - естествено, не беше вярно. Но за дизайна веднага й отговорих, че на Илиянци е пълно с Чайна делукс по италиански дизайн.

Снегурочка, не се връзвай на "Изберете българското!". Отдели време през уикендите да огледате 2-3 големи магазини за плочки - Баня стил, Баня мечта, всякакви Баня нещо си, Керамо, Хикови (но на Тодор Александров, не на Опълченска), подобни магазини. Огледайте и си харесайте плочки в зависимост от цената, която можете да си позволите. Цената на плочките, за една стандартно малка (а не голяма) баня е пренебрежимо малко спрямо парите за майстора и за останалата санитария. Примерно, ако имаш 20 кв.м., които трябва да покриеш с плочки - ако плочките са по 30 лв. на квадрат, плащаш тотал 600 лв., ако са 50 лв. на квадрат - плащаш 1000 лв. тотал. Това са само 400 лв. разлика, майсторът за 400 лв. ще налепи един ред плочки, ще пие едно кафе или бира и ще си дигне чукалата.

Ето ти магазин (грубо казано, по-скоро е метално хале тип гараж) в Горубляне, вносители са на испански плочки, има всякакви цени - и по-евтини, и по-скъпи.
https://ac-at.net/

Ето ти и склад за италиански плочки - в момента има промоция на остатъчни налични количества от стари колекции - https://diliana-design.com/ На сайта няма как да се ориентираш, отивате в склада и гледате  какво и за колко се продава, колко количество е останало.

Скрит текст:
Започваме ликвидация на остатъчни количества подови и стенни плочки на МАРАЦИ-ИТАЛИЯ с голямо намаление
Разпродажбата се извършва в склада ни в кв. Христо Ботев
гр. София , България
ул. „Източна тангента“ 51
до автосервиз SIXT
088 576 46 30

Освен онези големите магазини, за които споменах по-горе.
И един общ съвет - купувайте само I качество, не се подлъгвайте за нещо друго.

Иначе като градация отгоре надолу - италиански, испански, по-скъпи турски, български, всякакви други по строителните хипермаркети с трудно установим произход - ОАЕ, Дубай и т.н.

# 17
  • Варна
На мен ми харесват много и Тубадзин. Мисля, че са полски.
Снегурочка, аз пък български ги изключвам напълно. Не знам за качество, но дизайните им не са помръднали от 90-те.

# 18
  • София
Производители няма да препоръчвам, в къщи обаче повечето плочки са Испански и съм доволна, от различни производители, аз на красота си ги избирам и основно на испански налитам, не по производител. (Но като гледам и по вкус мн се различаваме, та наистина няма да препоръчвам нищо) . За сега са ок.
Иначе в  коридор имам гранитогрес фиоре, които са си бг... Абе доста  благословии изядоха от майстора точно те, с другите не е имал проблеми, ама тези уж калибровани, имаше бая разлики в размери.
Тубадзин и аз ги харесвам и точно те имат чудни сини и зелени серии... Ама... Мм навремето не ми даде, при тях и стенните са гранитогрес, едни дебели, тежки (поне сериите, които ни интересуваха), та абсолютно ми отказа да ги купуваме... А и сега като се замисля, май щях да имам сериозни проблеми с чистенето им😂

# 19
И аз започнах от КАЙ да гледам. После случайно видях едни италиански и приключих с българските. Завинаги.Laughing
Италианските са по-скъпи като цяло от испанските. Испански има и скъпи, и средна цена, и по-евтини. Има някакви оплаквания периодично от испански, но не е ясно какво качество и какъв производител са. Опитът има значение.

А, Ейнджъл ме подсети. Като избирате, ако се колебаеш и едните са калибровани или ректифицирани (запомни тези 2 думи), избери такива. Не е нужно да навлизаш в технологията, но тези 2 вида плочки са много по-еднакви по размер от другите, които не са такива. Това, че са с еднакви размери означава, че фугите ще са ти равни, еднакви, не да върви тънко, пък след това дебело и т.н.

# 20
Благодаря за насоката,момичета!

# 21
  • София
То и това с калибровката и другата сложна дума, зависи и от вида плочка, има си плочки, на които идеята им е да са леко или не чак толкова леко кривки😁
Ама тя не гледа такъв тип така или иначе. 😊
Нашите ва са някакви средновати цени, вс под 100лв квадрат, но като оставим цената, аз на дизайн италиански май изобщо не съм харесвала.

# 22
Леле, аз 80-100 лв. на квадрат вече ги водя скъпи. Около 50 лв. са ми среден диапазон.
На дизайн аз пък налитам най-вече на италиански. От мнооооого скъпите. Ама нали за зяй пазар пари не искат.

# 23
Здравейте! Може ли мнения за bania.bg? Ремонтираме няколко бани и от там ни дадоха добра оферта за смесители и душове, но малко ме притеснява факта, че нямат физически магазин, а плащането е 100% авансово.

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 20:58 от BellaBella123

# 24
  • София
Може да видите и Феникс Груп за плочки.

# 25
Аз отворих фейсбук - "Как да направим ремонт" групата и пуснах търсене за баня. Ма то няма сини бани. Предимно мрамор и дърво.

Как ми се прави баня, ама няма да ме огрее. Нашата е с 15х15 см бели плочки с черни фуги. Скука, а с моя косопад трябва непрекъснато ходене с ръчната прахосмукачка.  

Браво, че сте избрали нещо различно. Дано стане безпроблемно и да ви радва дълго време Simple Smile
Тези харесах Tubadzin Reflection.

# 26
# 27
Здравейте! Може ли мнения за bania.bg? Ремонтираме няколко бани и от там ни дадоха добра оферта за смесители и душове, но малко ме притеснява факта, че нямат физически магазин, а плащането е 100% авансово.
Преди около година и нещо си поръчах от тях Грое комплект  смесител ,душ и батерия за мивка. Оригинални са. Със Спиди ги получих. Реално фирмата изпращач беше Деплан,предполагам това е физическия магазин. Дадоха и допълнително 1 г.гаранция, т.е. ще са с 6г. Все още не сме ги ползвали,тъй като ремонта се забави по независими от нас причини.

# 28
Здравейте,предложихте много красоти.Насочих се към Баня Мечта,където не сме ходили все още.

# 29
Не се ограничавайте само със стенни плочки. Спокойно може да си сложите и гранитогрес на стените, ако ви хареса някой модел. Моите бани са така и с много малко фуги, защото са голям размер.

Общи условия

Активация на акаунт