Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 64

  • 74 486
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
  • Мнения: 2 183
Свежа и вкусна сурова торта с моркови ви представям днес.  Прави се лесно, с достъпни продукти и е чудесна за топлите дни.😋🥕🍰🤩
https://inthebeniskitchen.com/2025/06/11/%d1%81%d1%83%d1%80%d0%b … 1%80%d1%82%d0%b0/

# 616
  • Мнения: 7 376
От мен едни хлебчета.

# 617
  • Мнения: 7 974

Имах отворен 1/2 пакет кори за баница, нарязах ги на ленти, към тях 4 яйца, почти цяла кофичка кисело мляко, сода, сирене, 4-5 суп.л.олио и във фраера за 20-25 минути.

Мислех за закуска, ама... свършиха...
Скрит текст:


# 618
# 619
  • In transit
  • Мнения: 14 180
Ще помоля и Mikkey за нейната рецепта за сироп от мента, че вчера я търсих един час и не си я откривам!
Веднага давам... предполагам търсиш тази, която съм ти пратила на ЛС?
Между другото търсачката на съобщенията е много добра, търси по ключови думи и веднага я намерих, за разлика от форумната, която ми е тъмна Индия. Joy

Скрит текст:
Сироп от мента
25 г пресни листа от мента
300 г гранулирана захар
200 г вода

Отделете само листатата от ментата, претеглете ги до посоченото количество, измийте ги на течаща вода и ги сложете в миксер, без да ги подсушавате, с половината захар (150 г).
Блендирайте, докато получите консистенция, подобна на ментово песто, изсипете го в тенджера с останалата половина захар (150 г) и вода.
Сложете на котлона, оставете да поври 2-3 минути, отстранете от котлона и оставете да изстине и да престои на стайна температура до следващия ден, за да могат парченцата мента да пуснат целия аромат.
След като престои, прецедете сиропа през гевгир, като отгоре поставите стерилна марля, за да запазите всички микропарченца листа от мента, пасирани в миксера.
След като се филтрира и се получи течен и гладък сироп, налейте го в херметически затворени буркани или бутилки и го съхранявайте в хладилника до месец. Ако искате може да го стерилизирате, за да издържи по-дълго. Или да му добавите водка и да стане на ментовка.

Ако искате да стане по концентриран, като за ароматизиране, може да намалите малко водата, или да сложите двойно количество листа от мента. Така приготвен сиропът се ползва за ментов сладолед, ментова панакота и различни десерти/сладкиши с наситен ментов аромат.

# 620
  • под тепетата
  • Мнения: 11 121
Много благодаря, Mikkey! Точно на ЛС търсих, но без търсачката Blush

# 621
  • там където има винаги вятър
  • Мнения: 2 672
Минавам с една дроб сарма/не е май за този сезон, ама  имаме във фризера агнешки дроб/

Но най-вече заради мъфините - много са хубави, само тоя тел за разбиване ме измъчи Smile

# 622
  • Варна
  • Мнения: 2 117
Привет и от мен!
Кюфтенца от тиквички, овес и др. с мл.сос :

Спетзофай върху овес +салата 🥗 :

   Приятен следобед!

# 623
  • Мнения: 415

Последна редакция: пт, 13 юни 2025, 03:54 от ۵ Blue. ۵

# 624
  • Мнения: 144

Домашно хлебче

# 625
  • In transit
  • Мнения: 14 180
Най-вкусните тиквички с ориз на фурна


Лабне


Суджук на тиган


И кекс с ягоди във форма на мъфини(миникексчета)

# 626
  • Мнения: 2 183
Много пухкава, ароматна и вкусна фокача ви представям днес. Прави се лесно и я препоръчвам горещо! ☺🥧🌿😍
https://inthebeniskitchen.com/2025/06/12/%d1%84%d0%be%d0%ba%d0%b0%d1%87%d0%b0/


# 627
  • там където има винаги вятър
  • Мнения: 2 672


И кекс с ягоди във форма на мъфини(миникексчета)

Тъй като съм "кон с капаци", т.е. - правя нещата точно както са дадени в конкретна рецепта/пояснявам  какво означава израза за по-младите Smile/...та Мики питането ми е: олиото и айрян/прясно мляко в г или мл Да меря или тегля? Не се заяждам!!!
Не съм пробвала да видя каква е разликата - едва ли е съществена Flushed

Дописвам.
denyil, да, да в грамове са. Зная че не е кой знае каква разликата и нищо фатално няма да стане.

Последна редакция: пт, 13 юни 2025, 13:35 от mama iasi

# 628
  • Мнения: 7 974

Гъби с ориз по Бени

Сладкиш без брашно и захар... Учудващо добре стана...рядко правя нещо от непознат и непроверен източник, но този път се изкуших. Яйца, банани, йогурт, мед, какао. Печен 60 Мин.
Мама Яси,
Скрит текст:
Мики и писала грамове в рецептата ( не знам дали в началото е било така), в повечето случаи и аз тегля, дори и да пише мл.-разликата е до 2-3 грама...( нали олиото е по-тежко)

Последна редакция: пт, 13 юни 2025, 17:45 от denyil

# 629
  • Бургас
  • Мнения: 23 947
Пиле с грах и картофи на фурна


Любимият ни кекс

Общи условия

Активация на акаунт