Промоции на книги - тема 22 - "Има ли заразени с „цундоку“?

• 42 269
  • 721
  •   1
Отговори
# 660
Да, но явно или ако направиш еднократна поръчка над определена сума или за сума над 400 лв. за годината, защото за тази и миналата година имам поръчки между 100 -150 лв. за всяка година. За 2023г. имам поръчки за над 300 лв. и все си стоя на Бронз. А за отстъпките на Orange нямам думи - вече съм ниво Advanced  и имам ваучер за 5% отстъпка.

# 661
Това са условията за потребителските групи.
Аз съм "Платина" от тази години и имам постоянна остъпка от -15% на книги, вкл. Егмонт,Фют и др.

# 662
Пишете на съпорта им, може да ви кажат колко ви остава до следващо ниво.
При нивата с отстъпки има и особеност - когато някоя книга е в оферта (сега имат някои книги 4 на цената 2) , тези книги не могат да влязат в отстъпката за ниво - в смисъл, че ако сега са в селекцията с оферти, ако само една книга искате да вземете, отстъпката за група няма да може да се приложи, ще трябва да изчакате да мине кампанията и тогава вече от остъпката за ниво за такава книга да ползвате.

Последна редакция: вт, 19 авг 2025, 14:03 от fenyx

# 663
anmasu сумите са с натрупване, т.е. общия оборот за всичкото време от както имате профил.

Иначе да, отстъпката се приспада ако продукта не е в промоция

# 664
Ехе, да, аз няма как да докарам такива поръчки,  защото пазарувам само книги, пазарувам и от други места, въпреки че с безплатната им доставка до Box Now, са ми често предпочитан избор. Но и откакто имам карта за библиотеката, съвсем по-малко поръчвам, почти само за подаръци.
Това са условията за потребителските групи.
Аз съм "Платина" от тази години и имам постоянна остъпка от -15% на книги, вкл. Егмонт,Фют и др.

# 665
Някой знае ли,защо книгите на Дейвид Уолямс сега са с такива цени? Видях о сторе бг,че варират между почти 29 лева и малконад 37 лева...Откога са тези цени?Мислите ли,че докато не преминем изцяло на евро,ще виждаме толкова завишени цени в лева?

Нямам представа от кога са тези цени.
Както писах по-горе от Пролетния панаир купихме с детето "Бабата-бандит" и "Лош татко", както и още една от същото издателство - "Били Стюарт".
Цените бяха напълно нормални. Не ми е направило впечатление да е нещо свръх. Вероятно не повече от 16-18 лева за книга с отстъпка.
Сега детето ми поиска да поръчаме и другите книги от Уолямс и..изненада : 28.90лв!
Мисля, че това е доста драстично повишение!

# 666
Happy Mijjj писах Ви на лични!

Всеки си вдига както иска. Скоро получих книга за която платих 25лв, после видях на корицата цена 19,80лв

# 667
Някой знае ли,защо книгите на Дейвид Уолямс сега са с такива цени? Видях о сторе бг,че варират между почти 29 лева и малконад 37 лева...Откога са тези цени?Мислите ли,че докато не преминем изцяло на евро,ще виждаме толкова завишени цени в лева?

Нямам представа от кога са тези цени.
Както писах по-горе от Пролетния панаир купихме с детето "Бабата-бандит" и "Лош татко", както и още една от същото издателство - "Били Стюарт".
Цените бяха напълно нормални. Не ми е направило впечатление да е нещо свръх. Вероятно не повече от 16-18 лева за книга с отстъпка.
Сега детето ми поиска да поръчаме и другите книги от Уолямс и..изненада : 28.90лв!
Мисля, че това е доста драстично повишение!
Миж:hibiscus:
Юни месец купувах Бабата бандит. 20 и малко трябва да е била без дребното намаление, което имам. Около 20-22 съм платила,сигурна съм, защото беше за подарък и имах определена сума за него. Сега гледам 29 лева 😨 или почти 15 евро. Леко, леко всичко си стана двойно. Нещо, което сме вземали миналата година за 16 лева, съвсем скоро ще ни излиза 16 евро. Заплатите не са двойни обаче... Обожавам да си купувам книги, количеството обаче напоследък съм намалила драстично. Последно си купих няколко от книжната алея във Варна, а чакам и поръчка от Озон. До края на годината със сигурност ще взема предстоящите на Робърт Галбрейт и луксозната четвърта част на Хари Потър (детето се хвана да ги събира Purple Heart).

# 668
Дразнят ме високите цени и то, защото е абсурдно да ми се обяснява, че всичко поскъпва, но в същото време последните 1-2 години всеки месец да има книжни промоции до -30-40%, тоест явно може.

# 669
  • София
Ами правят промоции, защото почти никой не купува на редовни цени.

# 670

Да , де, ама сега с това драстично поскъпване книгите "на промоция" ще са на редовните им цени от началото на годината. Даже и малко нагоре.

Дори се замислих за казуса с "Дуо Дизайн" - издателите на Уолямс. Дали може да се сезира съответния орган, който следи за необосновано повишение на цените? Много им се ядосах!

# 671
За тази поредица чух чудни отзиви, обаче няма да я купя. За Уолямс имам предвид. Точно онзи ден гледах цените и се потресох. Сестра ми чете една книга бързо, аз няма да мога да ѝ насмогна. 🤣 Ще взимам от библиотеката, въпреки че е на супер далечно място от мен, но …

# 672
  • Варна

Да , де, ама сега с това драстично поскъпване книгите "на промоция" ще са на редовните им цени от началото на годината. Даже и малко нагоре.

Дори се замислих за казуса с "Дуо Дизайн" - издателите на Уолямс. Дали може да се сезира съответния орган, който следи за необосновано повишение на цените? Много им се ядосах!
И аз съм да се сезира съответния орган.  То ако не се оплачем утре може и по 100лв да стане.

# 673
Въпросът е, че няма как да докажа старата цена при положение, че такава няма отпечатана на корицата.
Ако имате идеи, моля да споделите .

П.П. всъщност всичко това е кауза пердута.
Законът „Антиспекула“ има за цел да регулира цените и надценките на основни хранителни продукти, стоки и услуги от първа необходимост, банкови такси, горива, цени на мобилни услуги и лекарства.
Явно книгите не са му предмет Simple Smile

Последна редакция: вт, 19 авг 2025, 21:50 от Happy Mijjj

# 674
И аз мисля, че за книги няма да се получи - не е нещо от първа необходимост и като ти е скъпо не купуваш. За управляващите ни няма значение, че нацията ни се "пързаля" надолу по отношение на обща култура /да не използвам по-обидна дума за явлението/ - нали помните израза - "Вие сте прости и аз съм........".

Общи условия

Активация на акаунт