За любителите на салати - тема 7

• 54 128
  • 444
  •   1
Отговори
# 420
Вчера направих с патладжан на кубчета на еърфайъра с босилек, сол, зехтин и кисело мляко Simple Smile

# 421
Млечна салата с настъргани 🥕🥕🥕,цедено гръцко мляко,чесън,копър,зехтин,малдонска сол

Малко са ми сладки морковите. Дали ще се получи?

# 422
  • Sofia
Пробвайте.
Днес я приготвих за обяд като гарнитура към печено пилешко и картофи.
Всички много съмнително си сипаха по 1-2с.лъж.,но след като я опитаха я одобриха и набързо свърши 😋
Повечко чесън бих добавила другия път 🤔
Може и нещо лютичко 🌶

# 423
Вкусно си е и с моркови. Различно, разбира се, но не по-малко вкусно. Може да иска малко повече сол, поне за моя вкус, но иначе си е екстра.

# 424
  • Sofia
Ще пробвам и с настъргано цвекло,тиква.
Също и с печени чушки.
Омръзнаха ми вече 🍅 и 🥒.

# 425
За мен е зимната версия това, когато хубави краставици и без това почти не се намират. През пролетта пък с репички.
Домати и краставици гледам да си отям докато са в сезон, че после не ме радват и не ги и търся особено. Тогава вече се озъртам за моркови, цвекло, зеле, китайско зеле...

# 426
Аз с китайското зеле нещо не се разбирам и не мога да го правя. Но и аз съм за домати докато може.

# 427
На мен ми харесва - по-крехко е от обикновеното и позволява да е и на по-едро както примерно айсберг, но има повече "характер" от айсберга дето ми е нещо като нищо на вкус. Не е толкова изразен зелевият вкус и си го слагам в салати където повечето хора биха сложили точно айсберг. Но и в такива които по принцип са със зеле също ми допада. Ям си и нормално зеле, просто е още малко разнообразие и с китайското като опция. Че зимата много рядко да ми харесат зеленчуци на които тогава не им е сезон и съответно остават малко на брой.

# 428
  • Deutschland/HE
Когато ще идват гости, правя тази салата с китайско зеле
Yam Yam.

Последно правих салата с (протеинов) кускус от нахут и червена леща(от ДМ) и сложих домати, краставица, червен лук, сирене на кубчета, маслини и магданоз. Може и ситно нарязан червен пипер.

# 429
  • Русе
Разядка със задушени моркови

# 430
  • Русе
Домати, печени чушки, печен патладжан, лук, копър и магданоз

Домати с печен пипер

# 431
  • Русе
Разядка от печен патладжан, чушки, маслини

# 432
Един дип, оригиналната рецепта е с артишок, но артишокът в България е безбожно скъп и го замених с зелена слънчогледова пита ( маринована).

# 433
  • In transit
Маринован артишок има във всички по-големи вериги и не е скъп. Сподели все пак и рецептата.

# 434
за разлика от артишока слънчогледовата пита не мирише ли на нещо като смола или как се казва на което мирише слънчогледа? Ние като малки колко семки диретно от питите сме изяли и още ми е в спомена острата миризма . Не лоша миризмата, но не знам как се обработва за да стане за ядене ?

Общи условия

Активация на акаунт