Туристическа виза за САЩ /Тема 6/

• 24 982
  • 673
  •   1
Отговори
# 660
  • Sofia
Някой подновявал ли е виза през drop box? Интересува ме какъв е процеса като време най- вече, защото искам да се опитам да си направя сметка кога да подам,  така че дъщеря ми, която учи в чужбина да бъде в България.
И още нещо- някой пътувал с новите паспорти с 10 г. валидност има ли? На два от три пункта имахме проблеми с разпознаването, наложи се да ни проверяват допълнително и ръчно да въвеждат данните.

# 661
  • 2860 км северно от Екватора
Някой подновявал ли е виза през drop box? Интересува ме какъв е процеса като време най- вече, защото искам да се опитам да си направя сметка кога да подам,  така че дъщеря ми, която учи в чужбина да бъде в България.
И още нещо- някой пътувал с новите паспорти с 10 г. валидност има ли? На два от три пункта имахме проблеми с разпознаването, наложи се да ни проверяват допълнително и ръчно да въвеждат данните.
Сигурни ли сте, че все още има дроп бокс подновяване. За транзитните визи знам, че го премахнаха. Проверете дали за туристическите все още може. Малко съм скептична.

# 662
  • Варна
Моят син, който е на 7г,през май се яви с нас, задължително беше. На място, обаче не му взеха отпечатъци и на интервюто нищо не го питаха. Той малко се обиди 😄

# 663
Не взимат отпечатъци на децата. Дъщеря ми я питаха в кое училище учи, но ако не ходи на училище няма какво да питат.

# 664
  • Варна
Не взимат отпечатъци на децата. Дъщеря ми я питаха в кое училище учи, но ако не ходи на училище няма какво да питат.
Ходи на училище, беше 1ви клас тогава. Сега ще е 2ри. Само голямата питаха, но тя е в гимназия.

# 665
Здравейте мили хора ,включвам се с малко по различен казус и бих искала да прочета вашето мнение …
Малко е дълго ,но ще се опитам да съкратя максимално ..
Моят мъж е живял със семейството си в САЩ и е притежавал зелена карта до момента в който се запознахме.
Тогава той беше в България и се е налагало да влиза в USA през 6месеца.
През 2008г. ,той решава да не ходи ,с ясното съзнание ,че може да загуби картата си …
Реално от тогава,той не е ходил .
През 2013 г се ражда големият ни син .
През 2014г сключихме брак,след което ,майка му (която е с гражданство),подава петиция за цялото семейство.
В онзи момент искахме да опитаме живота в USA..
Към днешна дата ние Не ИСКАМЕ да живеем там …но искаме да отидем на гости ..
Да заведем децата и да си направим екскурзия …🙏

Омръзна ни да чакаме да паднат визите …Обмисляме да опитаме да отидем на гости на майка му,сестра му и племенника за Коледа за 1 месец..
И сега ще трябва да подготвим документи .
Вече сме 4 членно семейство (деца 13г и5 г)

Имаме ли шанс според вас ?
Да влизаме ли в обяснителен режим или само ако ни питат?
Аз съм студентка .
Притеснява ме това ,че по принцип и двамата сме със собствени бизнеси (аз имам салон,а той автосервиз)но в момента само аз се самоосигурявам ..
Реално той ще излезе безработен в системата.
Той има имот на негово име .

Последна редакция: чт, 24 сеп 2026, 21:34 от MimsSsy

# 666
  • Down south
Чрез подаването на петиция сте изразили желание за имиграция, независимо дали все още искате или не. Има ви системата.
Останалото няма значение.
Ако не опитате, няма да разберете, дали биха ви дали туристически визи.

# 667
  • Бургас
Според мен той има шанс, вече за цялото семейство не знам…., мой роднина и той с изтекла зелена карта от преди 20 години тази година кандидатства за виза и му дадоха, само се оказа, че имало някаква процедура в тези случаи, накараха го да попълва някакво официално заявление за отказа от зелена карта и да го праща в САЩ и чак след 3 месеца му изпратиха визата

# 668
Аз познавам семейство които не са женени ,момчето има зелена карта кандидатстваха за виза заради момичето но не я одобриха никога не е работила..

# 669
  • Down south
В горният казус значение има петицията

# 670
  • 2860 км северно от Екватора
Аз бих опитала. На интервюто обяснете, че докато си чакате петицията искате да посетите страната с цел туризъм. Не разбрах петицията от 2014-та ли е.

Не са малко 4 по 185$ ако ви отрежат, но според мен шанс има.

# 671
  • Down south
Недей да ги объркваш допълнително, още повече в настоящите времена.
Теоретично искат да имигрират, а докато чакат  петицията, искат и цялото семейство да посетят страната.
Ситуацията е специфична.
Да се посъветват с консулството.
Въз основа на петиция, отмениха валидни туристически визи.

# 672
От консулството дали ще ни дадат адекватен съвет ..
Реално ние не нарушаваме нищо ,просто искаме да отидем на гости ..
На самото интервю ако не повдигнем темата ,дали им излизаме в системата ?

# 673
Ще видят петицията 100%. Най-важното на интервюто е да отговаряте с истината, но не давайте подробности, за които не ви питат

Общи условия

Активация на акаунт