За и против домашно приготвените пюрета. А, малко рецепти?

• 10 158
  • 83
  •   1
Отговори
# 75
За първи път направих днес домашно зеленчуково смес (досега -само морков, отделно тиква и ябълка). ложих картофи, броколи, карфиол, морков, магданоз, целина и 1 глава лук...Дано да ГО ЯДЕ...а КОЛКО МАЗНИНА СЛАГАТЕ? НА 1 БУРКАНчЕ (190 Г) ок ЛИ Е 1 ч.Л. ЗЕХТИН? иЛИ Е МНОГО???

# 76
  • BG
Аз определено съм "ЗА" домашно приготвените пюрета, въпреки че купувам и от тези на Бебевита и Хип. Забелязах, че сина ми се засища много повече с домашно приготвените (или храната от детската кухня, когато успея да взема такава) отколкото с купените.  Peace

# 77
Разбира се ЗА домашно приготвените, но само от продукти с ясен произход!!!Иначе пюренца на Хипп Peace

# 78
Твърдно съм за домашно приготвените пюрета. Давала съм преди година и готови и български и чужди. Определено и аз и малката предпочитахме българските. Не ядяхме нито ХИП нито НЕСТЛЕ нито ГЕРБЕР. Сега живот и здраве бих си ги приготвяла сама. Може примерно от етикетчетата на пюретата да се гледа какво съдържат и така да се приготвят. Е няма да е същия вкус като на бурканчето но си е идея за приготвяне на пюрета.

# 79
Разбира се ЗА домашно приготвените, но само от продукти с ясен произход!!!
Peace

# 80
  • ВАРНА
 Peace ЗА домашните пюрета! През лятото приготвих на пара и пасирах тиквички, круши, сливи, карфиол, коприва...всичко което се сетих. Нарязала съм тиква,моркови и още тиквички във фризера. За месните пюрета засега съм приготвила само пилешко месо. Отделих само бялото месо, сварих го като три пъти прецедих водата за да се избистри. Накря като се свари, го пасирах с бульона и го прибрах на дозички. Сега отварям фризера и на око измислям менюто за деня.

# 81
  • Sofia
Не знам кои са по-полезни. Според мен и двата варианта стават на който както му е удобно. За сигурните продукти - в София няма как да стане. Аз лично до 6 мес давах Хип. Сега купувам месни на Ганчев, а зеленчукови и плодови си правя. Най-любимите зеленчукови са:
- картоф, тиквичка, броколи, АМ, жълтък, масло или зехтин;
- картоф и супен микс на Бондюел, АМ, жълтък, масло или зехтин;

# 82
Започнах с купешки,но бързо се прехвърлихме на домашно.Само за път взимам от готовите,че са по-трайни.
Иначе ги правех на око,а след като се захранихме с повечето продукти започнах да смесвам каквото имаше вкъщи.Понякога ставаха страшни бъркочи,но детето си ги харесва.
[/quot
 Peace

# 83
Твърдо "ЗА" домашните пюрета.

Купувала съм на малкия само в екстремни ситуации.

Общи условия

Активация на акаунт