Студенти в Нидерландия - 25

• 40 403
  • 727
  •   1
Отговори
# 630
Вчера беше ден изпълнен с много прекрасни емоции. Следобед получи оценката за финалното есе, а след това и една скромна, но изпълнена с приятно настроение церемония за завършилите outriching honors program.
Пожелавам на всички родители да изживеят тези хубави емоции.

Опитах едно видео от телефона да прикача, но не ми се получи 😞
Браво! Поздравления! В кой университет е това? Моята е в ТУ Айндховен, но още не са им излезли резултатите от Honour програмата. И да попитам - счита ли Honour програмата за полезна? Доволна ли е?
Благодаря на всички за положителната реакция, която за мен е вид поздравления.
Госпожицата е в Тилбургския университет, участва и в двете програми (копирам :Honors and Outreaching Honors LL.B Global Law Student at Tilburg University) Доволна е, от това което получи като знание + бонус получава разни покани за професионални събития, стои добре в линкедин профила, със сигурност е помогнало и при кандидатстването за магистратура.
Трябва да си призная една връзкарска история. Един петък следобед през ноември моят мъж седи в офиса, пие си кафето и едва чака мениджъра му да си тръгне. Но на Херман нещо не му се прибирало и като почнали раздумка, стигнали да оплюват младото поколение. Явно много му тежало на човека и се оплакал от дъщеря си, завършила ТУ Делфт без цент студентски заем, благодарение на родителите си. След което в рамките на две години сменила 4-5 работни места, защото все нещо не и харесва. Та накрая човека попитал: а твоята дъщеря докъде го докара с обучението? Тогава пък моят се оплакал за драмите и терзанията които има нашата,  защото не била ходила никъде на стаж и как може да не я приемат в добри магистратури, въпреки че при нея стажа не е задължителен... Това пубертета беше нищо в сравнение с тези драми.
Та Херман му казал, чакай ще пиша на нашата човешки ресурси да видим дали не може нещо да се случи.... Та се случи.... След около три седмици към полунощ, ние с мъж ми задрямали пред телевизора се стряскаме от бясното и тичане по тези холандски стълби с викове - Вижте кой ми е преглеждал профила в линкедин! Шефката на един от правните отдели в една наистина голяма германска компания , която всъщност притежава холандската фирма в която работи мъжът ми. И те така, от 19 февруари до 1 септември е на трейнингшип точно при тази шефка. Вече я попитаха дали иска и през магистратурата да продължи...
Всичко, което стои добре и привлича вниманието в линкедин е важно,  това е като дрехите от " По дрехите посрещат, по ума изпращат ".
Пак се олях, извинявам се за любителите на кратките писания

# 631
Вчера беше ден изпълнен с много прекрасни емоции. Следобед получи оценката за финалното есе, а след това и една скромна, но изпълнена с приятно настроение церемония за завършилите outriching honors program.
Пожелавам на всички родители да изживеят тези хубави емоции.

Опитах едно видео от телефона да прикача, но не ми се получи 😞
Браво! Поздравления! В кой университет е това? Моята е в ТУ Айндховен, но още не са им излезли резултатите от Honour програмата. И да попитам - счита ли Honour програмата за полезна? Доволна ли е?
Благодаря на всички за положителната реакция, която за мен е вид поздравления.
Госпожицата е в Тилбургския университет, участва и в двете програми (копирам :Honors and Outreaching Honors LL.B Global Law Student at Tilburg University) Доволна е, от това което получи като знание + бонус получава разни покани за професионални събития, стои добре в линкедин профила, със сигурност е помогнало и при кандидатстването за магистратура.
Трябва да си призная една връзкарска история. Един петък следобед през ноември моят мъж седи в офиса, пие си кафето и едва чака мениджъра му да си тръгне. Но на Херман нещо не му се прибирало и като почнали раздумка, стигнали да оплюват младото поколение. Явно много му тежало на човека и се оплакал от дъщеря си, завършила ТУ Делфт без цент студентски заем, благодарение на родителите си. След което в рамките на две години сменила 4-5 работни места, защото все нещо не и харесва. Та накрая човека попитал: а твоята дъщеря докъде го докара с обучението? Тогава пък моят се оплакал за драмите и терзанията които има нашата,  защото не била ходила никъде на стаж и как може да не я приемат в добри магистратури, въпреки че при нея стажа не е задължителен... Това пубертета беше нищо в сравнение с тези драми.
Та Херман му казал, чакай ще пиша на нашата човешки ресурси да видим дали не може нещо да се случи.... Та се случи.... След около три седмици към полунощ, ние с мъж ми задрямали пред телевизора се стряскаме от бясното и тичане по тези холандски стълби с викове - Вижте кой ми е преглеждал профила в линкедин! Шефката на един от правните отдели в една наистина голяма германска компания , която всъщност притежава холандската фирма в която работи мъжът ми. И те така, от 19 февруари до 1 септември е на трейнингшип точно при тази шефка. Вече я попитаха дали иска и през магистратурата да продължи...
Всичко, което стои добре и привлича вниманието в линкедин е важно,  това е като дрехите от " По дрехите посрещат, по ума изпращат ".
Пак се олях, извинявам се за любителите на кратките писания

Успех на дъщеря Ви, наистина страхотни постижения.

# 632
  • София
Аз да питам за тези програми Honors. Моята ще има достатъчно проекти за реални компании в портфолиото си, защото е в приложен университет. Иска да продължи с магистратура извън Нидерландия. Какви практически ползи би имала от още един проект, по Honors програма?

# 633
Аз да питам за тези програми Honors. Моята ще има достатъчно проекти за реални компании в портфолиото си, защото е в приложен университет. Иска да продължи с магистратура извън Нидерландия. Какви практически ползи би имала от още един проект, по Honors програма?
Има голяма разлика между специалностите, при едни имат проекти, които реално показват техните идеи и способности , но при други няма такива възможности. Правото не може да бъде сравнявано с архитектура или гейминг дизайн. В техния случай на правистите е полезно.
Само споделих нашите преживявания от достигането на даден етап в развитието в дадена професия.
Отново желая успех на всички млади хора (и техните родители) избрали да се обучават в Нидерландия.

# 634
  • София
Клементина, успехът на дъщеря ти е безспорен, браво на нея! Завършената Honors програма показва, че тя е амбициозна и упорита. Със сигурност и добавя тежест към дипломата й.
Аз обаче си разсъждавам за моята - тя гони целите си, но не е любител на допълнителните усилия. Ако по време на Honors програмата ще прави поредния проект, ще си заслужава ли труда? Аз като че ли не виждам разлика спрямо другите проекти. Може и да греша, де. Затова питам.

# 635
Здравейте,нова съм във вашата група.
Дъщеря ми ще учи в Rotterdam Business School от есента,много съм притеснена дали ще се справи.
Има ли други майки ,чиито деца ще учат или учат  там .
Успяхме да намерим за първата година общежитие чрез Интеграл  .
Моля за мнение за този университет,който всъщност тя сама си избра ?
Вашите деца бързо ли се приспособиха в непозната среда?

# 636
  • Бургас
Здравейте,
Споделям опция за прибиране на студенти от Нидерландия директно до Бургас и обратно през летните месеци с чартърите на Corendon:
https://www.corendon.com/nl
от и до градовете Амстердам, Ротердам, Маастрихт и Гронинген.
За куфар 20 кг доплащането е 24 евро

Последна редакция: вт, 24 юни 2025, 21:13 от bisi_bg

# 637
Здравейте! Два месеца вече търсим квартира в Ротердам и нищо. Ако има някой приет да учи там и си търси съквартирант моля да ми пише. Започнахме да губим надежда......

# 638
  • София
В същата ситуация сме за Айндховен. Ако има някоя девойка, която би искала съквартирантка, да търсим заедно и да си споделим наема, пишете ми на лични.

# 639
  • гр. София
Здравейте,нова съм във вашата група.
Дъщеря ми ще учи в Rotterdam Business School от есента,много съм притеснена дали ще се справи.
Има ли други майки ,чиито деца ще учат или учат  там .
Успяхме да намерим за първата година общежитие чрез Интеграл  .
Моля за мнение за този университет,който всъщност тя сама си избра ?
Вашите деца бързо ли се приспособиха в непозната среда?

Здравейте, нашият син също ще е първа година в Rotterdam Business School. Ние наехме жилище чрез Roomplaza  с още две непознати деца - българи. Нашия син също сам избра само този университет. Февруари бяхме на дните на отворените врати . Синът ни и ние много харесахме университета. Имаше срещи с преподавателите, настоящи и бивши възпитаници, детето излезе с такъв блясък в очите, толкова беше очарован. Има много общности, групи по интереси, националност, спорт. Средата от студенти, с който имахме контакти беше много дружелюбна. На дните на отворените врати разбрахме, че не се подсигурява общежития, но пък оказват съдействие за наемане на квартира, чрез няколко платформи. Това беше изключително полезно за нас.

# 640
Клементина, успехът на дъщеря ти е безспорен, браво на нея! Завършената Honors програма показва, че тя е амбициозна и упорита. Със сигурност и добавя тежест към дипломата й.
Аз обаче си разсъждавам за моята - тя гони целите си, но не е любител на допълнителните усилия. Ако по време на Honors програмата ще прави поредния проект, ще си заслужава ли труда? Аз като че ли не виждам разлика спрямо другите проекти. Може и да греша, де. Затова питам.
Моята дъщеря завършва Honours програмата в ТУ Айндховен. Каква би била ползата за магистратура - има университети, които за магистър искат бакалавър с Honour.
Иначе наскоро и аз й зададох същия въпрос - виждаш ли полза от тази програма на финала? Отговори ми, че ползите за нея конкретно са много - първо контактите, които създава, освен това тази програма й е помогнала да се убеди, че иска да задълбае и специализира магистратура в областта на ИИ. Проектът, който правеше, беше много високо оценен от професорите - не само, че я поканиха вече и за докторантура, но и са й предложили да го публикуват в научно списание. Някъде по-нагоре бях писала.

# 641
Здравейте,бихте ли ми помогнали с инфо за фирма  или контакт със сигурно лице за транспорт на багаж в рамките на Амстердам.Дъщеря ми трябва да напусне общежитието си и да остави багажа в локър. Става дума за кашони с лични вещи,но няма да се съберат в такси,няма мебели. Благодаря на отзовалите се.

# 642
С уговорката, че не съм ги ползвала, но ми излязоха с добри отзиви, докато търсех коли под наем:
- Student Verhuis Service
Попаднаха ми и тези:
- Verhuisbedrijf Draagkracht
- Expat Moving Company

# 643
  • София
В същата ситуация сме за Айндховен. Ако има някоя девойка, която би искала съквартирантка, да търсим заедно и да си споделим наема, пишете ми на лични.
Следете в xior. Няколко дни подред имаха свободни студия. Аз дадох знак на една дама тук, но след това излязоха още - различни бяха, защото цената беше различна.

# 644
  • София
Нещо е бъгав сайта на Xior... Излизат уж свободни, но като започне кандидатстването, казва че няма свободни стаи

Общи условия

Активация на акаунт