Проба манту преди първи клас

• 36 110
  • 374
  •   1
Отговори
# 135
Не е акт. Никъде не го изпращам.Но защо копирте изказването ми.Аз го помня и няма да  се отрека от думите си.

# 136
Подаваме информация или т н отчети редовно ,но то е за брой поставени т.е . обхванати,брой подлежащи по възрасти и т н .Правят се статистики .Плануват се бъдещи доставки на необходими количества ваксини и т н .За актове и заплаха за изземане на имущество сега"чувам"...........прочетох.Отдавна съм в системата............ .Сега се мъча с превода на статията с графиките...........  newsm78

# 137
Уважаема Калина,
Раzгледайте форума и Ще видите,че копиране на мнения са zнак само zа напомняне на дадено иzкаzване,а не обвинение.Има и други подробности в форума,които ви се струват странни,когато се иzполzват от форумците.Раzгледайте и няма да се учудвате на елементарни неЩа,част от форумната култура.
 Peace

# 138
А подписа е ,за да  има възможност да  се напомни ,че са имали Личен избор!!! Без да влизам в разпра с пациентите си. Не за мое спокойствие.Има тънка разлика.

# 139
 Не съм  приела копирането като обвинение .Само смятам ,че е излишно.Разполагам с много малко време и да си чета собствените изрази........Както и да е.                                                     Кристиян ,форумната култура с малки изключения е на ниво абсолютна нула!!!Добре е да им се "напоня ".........и се надявам админ да ме разбере.Темата е мнага сериозна и грубости и избиване на комплекси за малоценност е просто неуместно.Но и при други теми видях повече заядливост отколкото проява на здрав разум ,за толератност пък не може да ства и дума!!!Явно има много с много свободно време ,без задръжки и от позицията на анонимността си позволяват повече от допустимото ............ без извинение.Вие лично не влизате в тази категория,въпреки се по определине въпроси сме на противоположни становища.

# 140
Не съм  приела копирането като обвинение .Само смятам ,че е излишно.Разполагам с много малко време и да си чета собствените изрази........Както и да е.                                                     Кристиян ,форумната култура с малки изключения е на ниво абсолютна нула!!!Добре е да им се "напоня ".........и се надявам админ да ме разбере.Темата е мнага сериозна и грубости и избиване на комплекси за малоценност е просто неуместно.Но и при други теми видях повече заядливост отколкото проява на здрав разум ,за толератност пък не може да ства и дума!!!Явно има много с много свободно време ,без задръжки и от позицията на анонимността си позволяват повече от допустимото ............ без извинение.Вие лично не влизате в тази категория,въпреки се по определине въпроси сме на противоположни становища.

Peace Peace Peace

# 141
Калина,нали не го вzехте лично?Аz исках да ви спестя някои иzречения,zнам,че ви е ценно времето.Някои порядки вьв форума са просто такива...Когато видите,че мнението ви е цитирано,не го четете,а така се раzбира на какво точно ви се отговаря.Понякога в тема с много страници се губи врьzката кой на кого отговаря и zатова.
В никакьв случай не сьм искал да ви обиждам или да ви унижавам.Напротив,беШе само жест да се ориентирате по добре в форума.

Сьжалявам zа спама на темата,но когато сте анонимна няма как да ви го пратя на ЛС. Peace

# 142
Kalina,
нямах предвид, че вие изпращате актовете, не съм си го и помислила. Но си мисля, че и вие самата не си давате сметка защо ги изискват и какви са последствията. Сигурно никога не сте си задавали въпроса какво се случива с хора, за които сте пуснали изискваната от вас справка... Това е част от системата.

# 143
Кристиян,добре ви разбрах . Нищо обидно нямаше във отношението ви към мен. -от началото до края  .Обичам да споря. Истината се ражда в спор.Добър психолог  сте,Наистина  ми беше необходимо известно разясняване.Не отчетох ,че има натрупване на мнения и копирането осигурява яснота.........иначе Хауса ще е неизбежен.Благодаря искрено.
 Новак, щях да знам!!!Много съм обвързана с пациентите си.......... .Но все пак не разбирам защо това Манту толкова ви отчайва.ППД -пречистен протеинов дериват- и един успокояващ отговор ,че детето ви не е болно ,поне.Аз на моите си деца им спестих  проф. .изследвания за кръв ,но Манту си и им направих и БЦЖ след това.
Gergandi  bouquet

# 144
В теста Манту има ли фенол`?

# 145

Новак, щях да знам!!!Много съм обвързана с пациентите си.......... .Но все пак не разбирам защо това Манту толкова ви отчайва.ППД -пречистен протеинов дериват- и един успокояващ отговор ,че детето ви не е болно ,поне.Аз на моите си деца им спестих  проф. .изследвания за кръв ,но Манту си и им направих и БЦЖ след това.
Gergandi  bouquet

Протеинов дериват от какво и друго какво?

# 146
Не знам и за двата въпроса. EmbarassedСигурна съм ,че всеки биопродукт за такова масово приложение е многократно тестван за безвредност.....

# 147
# 148
Дериватът е туберкулин

Procedure of Mantoux test
A standard dose of 5 Tuberculin units (0.1 mL)[1] is injected intradermally (into the skin) and read 48 to 72 hours later. A person who has been exposed to the bacteria is expected to mount an immune response in the skin containing the bacterial proteins.

The reaction is read by measuring the diameter of induration (palpable raised hardened area) across the forearm (perpendicular to the long axis) in millimeters. No induration should be recorded as "0 mm". Erythema (redness) should not be measured.

If a person has had a history of a positive tuberculin skin test, another skin test is not needed.

# 149
Да туберкулин ,то се разбира ,но въпросите бяха " от какво И какво друго " и "имали Фенол"това просто не съм си поставила за цел за изяснявам.Техологията е чужд ангажимент.

Общи условия

Активация на акаунт