Проба манту преди първи клас

• 36 109
  • 374
  •   1
Отговори
# 225
Еее,Герганди...zнаеШ,че не сьм критикувал никого лично,нито самата система и то не само в БГ,а в цял свят.Не мисля,че постинга ти е нужно да бьде обрьЩение кьм мен.
И примера ти няма ниЩо обЩо с греШната практика zа Манту.И тук е правено Манту години наред и идва ден,в който някои неЩа се осьzнават по бьрzо отколкото в БГ (например само).ЗаЩо да не бьдат zапоzнати родителите в тоzи форум?Не искаШ ли да zнаеШ някои неЩа,които в БГ не са "уzрели" оЩе?
Няма ниЩо топличко тук кьдето сьм...такьв студ берем...а zдравната система ми вzима на месец по 400 евро zа да имам линейка zа 10 минути и да ме оперират или да ме осакатят с някоя химиотерапия.Хем ми вzимат парите,хем ме убиват бавно (или бьрzо).Така,4е системата си е zа критика (дори е слабо каzано) не само в БГ ,а в цял свят.

Цитат
но защо ще критикувате системата в БГ, това имат правото да го правят само майките, които са тук и всеки ден им се налага да се борят с тази система,
Иzвинявай,неzнаех,4е е само тяхно право (на теzи майки) и отсега нататьк само Ще цькам и Ще ахкам колко е zле,но критика няма да чуеШ от мен. Peace

# 226
Деси, искам да ти кажа ,че диабета сам по себе си не е противопоказание за ваксиниране,даже обратно   ваксинираме самите диабетичета ,но винаги след консулт с детски ендокринолог от София.
Второ обикновено бецежита "цикатризира" за около 3до 6 месеца. Малко необичайна е реакцията при твоите деца.На моите две деца в един и същи ден лично им поставих БЦЖ ,от една и съща ампула  -голямото има голям груб белег ,при малкото едва се забелязва.И трето ,моля те не приемай съвети всякакви.Предполагам ,че те е обзело отчаяние ,но можеш да постъпиш правилно:София Ул."Янко Сакъзов"26/  02/944 69 99 вътр .290 ,е Института за ваксинопрофилактика.мисля .Мисля ,че коректно ще постъпят.Успех!

# 227
Бърди ,да не отричам Орално -фекалния път те контактно -битовия ,но моля те не отричай и ти въздушнокапковия през катаралната фаза на заболяванията ,за които говорим.Не ми отговори на поставения въпрос. Без да се смяташ задължен .Усеща се компетентността ти в имунологията ,доразвий ми .Отречи ако щеш .Лошо няма. newsm78

# 228
След тоzи постинг,Неzнам дали си струва да ви пиШа вече....Кристиян ,не те разбирам!

# 229
# 230
Кристиан, всичко, което съм написала, е без лоши чувства Grinning
И, да, смятам, че това право, дори и на цъкането, е тъкмо на пострадалите деца и майки.

# 231
gergandi , изпадаш в крайности.  Stop Никой не отрича ролята на хирургията и други области на медицината например.  Peace , но това не противоречи на другите факти..Хайде, да не ги споменавам.. Ти си ги изброила Peace

kalina0303 , и 10 поредни постинги да напишеш, няма да прозвучиш по- убедително, особено пък с такива аргументи:
Предполагам ,че те е обзело отчаяние ,но можеш да постъпиш правилно:..
ooooh!

# 232
Gergandi, аз се събудих с чувство на горчивина.Не усетих "Лоши "чувства в постинга ти ,и те подкрепих без такива, към когото и да било.Те все пак са добронамерени и биха могли да забравят за съществуването ни...........и с първо ниво на осигуряване .........да са си на топличко и в студа!
И "срищите "ни в Нета могат да са мн  МН по-полезни .Всички знаеМ толкова много ,а защо се разбираме толкова МАЛКО?!?! newsm78

# 233
Amarena,постингите са поредни за да избегна поредно недуразумение .
И "аргумента " ми е единственото правилно нещо ,което Деси трябва да направи.Самото окайване и съчувствие от страни няма да помогнат.В Института ,ще направят микробиологичен анализ ,ще исзледват сериите на ваксинити и реактивността на децата и бог знае още колко неща и това не може да остане без резултат лично за двете пострадали ,за техните деца в бъдеще и за всички останали.Защото нейното "приемам съвети всякакви".......е "скок " в неизвестността!!!

# 234
Не правя Вариицелна ваксина и за мен тя не съществува,смятам я за излишна.
Е то бива субективен материализъм, ама чак пък толкова. Едно нещо съществува, само докато kalina0303 мисли за него. Ама моля Ви се. По Вашата логика, не следва да съществува и IPV, след като Вие поставяте OPV, до изчерпване на "складовите наличности".
И още нещо да Ви кажа за ваксината срещу варицела. От началото на 2007 г. в Американския имунизационен каледнар тази ваксина фигурира като "задържителна" (Recommended) в 2 дози -> 12-15 м.; ре -> 4-6 г. Използвам думата задължителна, защото ако ми опонирате, че е препоръчителна, то по тази логика и ДТК, и IPV, и HepB, и MMR са препоръчителни! Въобще целият календар се води Recommended Immunization Schedule.

# 235
Не знаех ,че в САЩ са включили варицелната в списъка на  условно наричаните задължителни.Благодаря за информацията и за коректността че отбелязвате дата 2007г.
Щях да го видя като започна да подготвям мед удостоверения за следващата студентска вълна.Сега ще съм подготвена. Peace
Но и при нас да я включат пак няма да я правя.Излишна е.Какво предпазваме с нея??риторичен въпрос!Оскъпяваме излишно .Зад всичко са парите.Не е много хуманно,мисля. newsm78

И ОЩЕ НЕЩО: ЕДНО НЕЩО СЪЩЕСТВУВА САМО КОГАТО ВРЕМЕТО НЕ ГО ОТХВЪРЛИ!! bowuu

# 236
http://www.cdc.gov/nip/recs/child-schedule-image-0-6-ppt.jpg
http://www.cdc.gov/nip/recs/child-schedule-image-7-18-ppt.jpg
това може да Ви е от полза. Има сериозни промени от 2007 г. Освен варицелата са въведена още 3 "задължителни" ваксини - rotavirus vaccine, trivalent inactivated influenza vaccine [TIV] (става recommended за всички деца на възраст 6-59 м), както и human papillomavirus vaccine (HPV).

# 237
  • София
kalina0303
Аз определено не съм отчаяна и това че приемам съвети не означава, че смятам да ги последвам- последната дума е моя. Що се отнася до ваксините, определено не смятам да проверявам реактивността на децата си, защото няма повече да ги ваксинирам. И защо личната ми лекарка не ме насочи към този институт, аз дори не знам че такъв има. А и сигурно съответните изследвания се плащат. Ами аз си правя само един извод от всичко това и той е: По вина на статуквото или общоприетите норми, медицината, естествено, неумишлено уврежда деца, а след това "задължените"родители плащат за лечението им. Защо? При тези обстоятелства струва ми се че най правилното за мен решение е да не позволявам тази система и тези норми повече да им нанасят вреди.

# 238
Благодаря наистина.За ваксината срещу папилома т. е.  срещу рак на шиийката на матката  знам ,но не знаех ,че става "условно"задължителна.

# 239
Деси ,добре е ,че си взела за себе си решение.Когато оценявам дадена ситуация ,аз се опитвам да се поставя на мястото на потърпевшия и едва тогава вземам решение.Честно казано ,ако имам ситуация аналогична на твоята свързано с пациент или член от семейството си аз бих била силно депресирана.
Не знам дали се заплащат тези изследвания,но би могла да попиташ ,ако Ти си решиш.

Общи условия

Активация на акаунт