Проба манту преди първи клас

• 36 110
  • 374
  •   1
Отговори
# 240
Първия ми постер с благодарност е за Safheaven- za
« #236 вторник, 17 април 2007, 16:31 »
   Отговори с цитат
http://www.cdc.gov/nip/recs/child-schedule-image-0-6-ppt.jpg
http://www.cdc.gov/nip/recs/child-schedule-image-7-18-ppt.jpg
това може да Ви е от полза. Има сериозни промени от 2007 г. Освен варицелата са въведена още 3 "задължителни" ваксини - rotavirus vaccine, trivalent inactivated influenza vaccine [TIV] (става recommended за всички деца на възраст 6-59 м), както и human papillomavirus vaccine (HPV).

# 241
SafeHeaven, Вие сте за ваксините, така ли да разбирам?
Amarena, да, права си, че звучи крайно, което наиситна е кофти. Не отричам, че мсичко си има две страни, винаги има аргументи за и против, които заслужават внимание!

# 242
SafeHeaven, Вие сте за ваксините, така ли да разбирам?

Както искате го разбирайте. Моята позиция относно ваксините не я изказвам директно. А и тя едва ли има значение за някой от Вас. Давам само факти. Аз не съм медицинско лице и нямам право да изказвам категорична позиция в област, в която съм аматьор. Освен това когато обявиш някаква позиция трябва да имаш аргументи. Моите аргументи са слаби, затова и позицията ми е слаба и предпочитам да не я изразявам в прав текст.
Ако искате да Ви помогна да изградите собствената си позиция опитайте се да разберете как действа една ваксина. Помислете какъв е принципа на ваксината срещу дифтерия и тетанус например, след това разгледайте принципът на действие на MMR. После си помислете защо днес може да сте болни от тетанус и след един месец пак да се разболеете и защо това не е възможно с шарките. Дори апелирам към kalina0303 ако може да вземе позиция по тези въпроси. Мен ме дерзаят отдавна. Това като принципи ... изключвам всички консерванти (живак, алуминий, формалдехид), които сами по себе си са абсолютни отрови и е неправилно да се вкарват в кръвния поток на човек (а още повече на дете).
...позицията ми започна да прозира. Специално затова си смених аватара.
...но се отклонихме от темата. За Проба манту преди първи клас ставаше въпрос и авторката отдавна е загубила интерес към нея.
Мога да взема позиция от моите силни области на познанието, като например кога можеш да оцениш професионалността на един инвеститор. Или пък какво се прави при спадане на лихвените проценти по кредитите.

Последна редакция: ср, 18 апр 2007, 10:05 от SafeHeaven

# 243
Да, точно за Манту и безумните Н-брой БЦЖ вакцинации ставаше въпрос.

# 244
Имам следния въпрос. След като се изясни, че мантуто не е показателно, какви са методите за потвъждаване или отхвърляне на диагноза ТБЦ?
Т.е. какви изследвания се правят на пациентите, които се считат за рискови след направеното манту, или имат други показания за тази болест?

# 245
Два много сериозни въпроса! 1." После си помислете защо днес може да сте болни от тетанус и след един месец пак да се разболеете и защо това не е възможно с шарките"  отSafeHeaven-   ако отговоря вярно на този въпрос ,ще съм готова за Нобелова награда!!!Предполагам ,че обяснението се  крие в особеностите на   така нар. имунологичен  толеранс .
2".След като се изясни, че мантуто не е показателно, какви са методите за потвъждаване или отхвърляне на диагноза ТБЦ?"Новак, не се е изяснявало такова нещо .Мантуто си е един от основните тестове за пресяване и той в много голям % си е показателен ,но няма 100% достоверност ,както и повечето диагностични тестове.И за това има алгоритми и съвкупността от резултатие дават диагнозата .Най-елементарното ,най-лесното и безвредно е първичния преглед на пациета ,ОСНОВНО НЕГОВИТЕ ОПЛАКВАНИЯ резултата от физикалната находка,епидемиологичната анамнеза и допълващите ги Ретнг .графия ,ПКК,Мантуто , ,микробиологично изслеване на патологичен секрет и др.и затруднението идва ,когато говорим за ранна диагноза.Напредналите случай са значително по-леки за диагноза ...........но пък с по-лош терапевтичен резултата.

# 246
Мисълта ми беше дали може да се установи по някакъв друг начин ТБЦ (ако я има) и да се избегне това манту.
Аз въртя и суча...  Thinking но търся опити все пак да го избегна по възможност.

Цитат
микробиологично изслеване на патологичен секрет и др.
Това означава ли, че изследване на гърлен секрет може да даде достатъчно достоверен резултат?

# 247
По скоро от храчка , но и от гърлен секрит ако се изолират мукобактериум туберкулозис ,но това става с по-специялна технология на оцветяване ,.ние му казваме "по Кох"

# 248
Браво! Ето това ще искам от личната лекарка...

Добре де, защо тогава е нужно манту, като резултатът може да се установи от храчка..? Thinking

# 249
В интерес на истината за мен по -показателно е Мантуто.И най-лесно е когата има т нар.епидемиологична очевидност - т.е. информация за болен от ТБК и контакт с него.

# 250
Цитат
В интерес на истината за мен по -показателно е Мантуто.И най-лесно е когата има т нар.епидемиологична очевидност - т.е. информация за болен от ТБК и контакт с него.

Последна редакция: чт, 19 апр 2007, 16:16 от I.

# 251

Това е в случай, че има вероятност от заразяване.. Може би в такива случаи е по-оправдано.

На мен болката ми е.. точно по тема - за реваксинациите преди първи клас. Т.е. оплаквания няма при детето.., просто се опитвам да се измъкна по терлички.. вече написах по какви причини. И за да е спокойна личната лекарка, понеже доводът и беше, че имало много дечица, на които мантуто е било силно положително.., със съмнения за ТБЦ.. и пр.

# 252
Новак , все още сме далече от цифра вещаеща епидемия ,мисля аз .И при мен около 3/4 са напълно отрицателни ,което е много лошо,защото показва с голяма вероятност ,че нямат никаква защита.Имам две Хиперергични  т.е. болни и ги лукуват в момента

# 253
А не са ли реваксинирани тия с "-" манту?

# 254
Манту НЕ Е, и не може да бъде, средство за определяне ефективността на преминалата БЦЖ ваксинация.
То има само диагностична стойност по отношение на това дали човек е бил в контакт с Микобактерия.
Оттам нататък трябва да се доказва контакта (или актуално заболяване) с редица допълнителни диагностични методи и средства.

Общи условия

Активация на акаунт