Парфюмни размисли и страсти - 296 тема

• 50 431
  • 722
  •   1
Отговори
# 585
Само с проби Нишан, и то на кожа.
Хадживат ме уплаши, имах проба, Wulong Cha ми стои мъжествено, но Х не съм пробвала, ще пробвам наред пак всичко другата седмица.
Моето лято ще е в името на туберозата.
Влюбена съм в Quattro Pizzi, а с хубаво напръскване е направо прелест. Съвършено блендиран, нищо не стърчи, вчера беше много горещо и усетих тютюна, но беше изключително мек и благ. Сега е хладно, и го усещам едва забележимо.
Не мога да повярвам на безумните ревюта във Фрагрантика, заради трайността погледнах, вероятно е капризен на кожа.
Бяла, гладка, и благородна тубероза, с лек зелен нюанс в началота, нагарчащ повей. В сърцевината се появава кокосът, и тук ми се иска де гмурна в басейн хълен с Quattro Pizzi. ❤️
Това мъниче няма да издържи дълго.

# 586
Аз тези дни се наслаждавам на Pink Me Up. Просто е разкошен и на мен е траен и излъчва, поне така че аз да го усещам, което е рядкост за парфюм.
Чакам и един Amouage Sunshine. Взех две мостри на него и Love Delight като мислех, че любовния ще ми хареса, а слънчевия не толкова, оказа се точно обратното. 

За колекцията, реших че по-малко от 30мл опаковка отива в травъл гардеробчето и извън основната колекция.
Търся Lilac Love в старата, светло лилава опаковка. Мострата, която получих сока е тъмен на цвят и ето стария вариант, а в новата опаквка е светъл/безцветен.

# 587
Може ли няколко думи за Love delight ?
Аз тези дни се наслаждавам на Pink Me Up. Просто е разкошен и на мен е траен и излъчва, поне така че аз да го усещам, което е рядкост за парфюм.
Чакам и един Amouage Sunshine. Взех две мостри на него и Love Delight като мислех, че любовния ще ми хареса, а слънчевия не толкова, оказа се точно обратното. 

За колекцията, реших че по-малко от 30мл опаковка отива в травъл гардеробчето и извън основната колекция.
Търся Lilac Love в старата, светло лилава опаковка. Мострата, която получих сока е тъмен на цвят и ето стария вариант, а в новата опаквка е светъл/безцветен.

# 588
Свежо-плодов в началото, но с една остра и специфична нотка, мисля че е джинджифила, която ме отблъсква. Не е неприятна, ако харесваш джинджифил, но просто не е моето.
Не успях да го изтърпя до драйдауна, но ще го тествам пак след някой и друг ден за всеки случай.

# 589
Ако ананасът в Хадживат е с подобен вайб на този в Бленд Уд Загар, носът ми казва голямо НЕ.
Докато пътувах следобед, разцъках Alchemista. Много интересни парфюми. Тъкмо се зарадвах, че съм открила най-после бленувания аромат на сняг и студ в The language of glaciers Imaginary Autors, и ревютата в Парфюмо набързо ми разбиха илюзиите. Били Алпите, ама напролет, сняг и ветрове друг път.
Обмислям поредното изкушение на Miller&Bertaux - New Study/ Postcard. Много хубав кокос и смокини, като нежен боди лосион. Още му се чудя, че ми е леко сапунен.

# 590
BillieCross, къде може да се намери Miller&Bertaux? Не са ми познати въобще, но кокос и смокиня звучи фантастично.

Ваучера може да се ползва за козметика.
А виж бутиковата колекция на Булгари ме заинтригува, в Парадайс има ли ги?

Абсолютно е така, но някак ми се иска да е за парфюм, ама... да не се мина, нали. Joy (поне на течение мога и обичам да стоя, хахах)

Доколкото видях в сторитата на Петя Петкова - днес ги прегледах набързо, колекцията ще е налична само в Ринг Мол. В момента е намалена онлайн на Дъглас, ако позволяват ваучер да се използва и за намалени артикули, ехе.  Само да стигна да ги подуша, за момента гледам ревюта.

Някой друг бранд, който наистина само там се открива? Blush

# 591
Ironfeather, има 8 аромата на Miller&Bertaux в Гурмехаус на ул. Иван Шишман" 37  ако си в София; иначе онлайн от техния магазин - gourmethouse.bg.
220 лв за 100 мл, не са безсрамно скъпи.

# 592
Някой може ли да сравни In the dark на Floraiuku  и Hermann на Etat Libre d'Orange?

# 593
  • София
Едва намерих темата, поизпуснах нещата напоследък.
И аз много го харесвам, момичешки и щастлив аромат.

Четирите пици отдавна съм набелязала за проба, мерси за ревюто Дези.Flowers Rose

Сдобих се Jumpsuit и Marfa Spices преди месец-два, голяма радост е, редувам ги почти нон-стоп цяла пролет.

В момента тествам Маруся на Слава Зайцев. Много траен и присъствен бадемово-сапунен аромат, за мен е близнак на Dia Amouage.

# 594
Ironfeather, има 8 аромата на Miller&Bertaux в Гурмехаус на ул. Иван Шишман" 37  ако си в София; иначе онлайн от техния магазин - gourmethouse.bg.
220 лв за 100 мл, не са безсрамно скъпи.

Благодаря, ще пробвам задължително Simple Smile)

Мога да се похваля с нова придобивка - My Way Nectar, всъщност ми е подарък и много се зарадвах, понеже е избиран насляпо, но с много хубава емоция Blush Нацелили са ме - в края на март или началото на април, мисля, го бях тествала успоредно с Ylang и вторият не ми допадна особено, много, ама много ми е детски.

Нектар е женствен, мек, кремообразен аромат, който обаче има и нотката на чистота под формата на пухкава пяна от шампоан - тази асоциация ми е много силна в Ocean di Gioia. Всъщност това е първото, което усещам, след няколко минути се появяват и крушата, туберозата и жасминът, което прави аромата достатъчно различен, за да го нося в различна ситуация. Нося го непрекъснато трети ден, доооста е жегичка при мен, но за щастие се държи отлично и на много топла кожа. Разгръща се, задълбочава се, сякаш се... интегрира по-добре в кожата. Издръжливостта действително не му е силна страна, но е прилична. Шишенцето ми е много красиво и мадамско, абе... кефско ми е да си го гледам и използвам.

Присъединявам се към мнението на Дези за Quattro Pizzi - съвършено блендиран парфюм, истинско удоволствие. Твърдо ми е в списъка за покупки, въпрос на време и добра оферта е. Не го припознавам като летен парфюм - не че не може през лятото, но определено не ми е водещото при него. По-тежкарско, уютно-съблазнително, опиянено ми действа. С глас съм се смяла на едно възмутено ревю във Фрагрантика, споделям го с вас за добро настроение:

# 595
Някой да има впечатление от Sultry Pear на Zara?

# 596
Здравейте Момичета,
Големи надежди имах за Delina  от към трайност и най-вече шлейф , но останах разочарована. Струва ми се ,че шлейф има само в началото, трайността на моята кожа слаба.
Иначе като аромат много женствен и секси.
Та въпроса ми е , набелязала съм  Аmouage Guidance. За сега е на сляпо. Ще споделите ли малко повече за аромата, трайност и има ли шлейф или е пак от по "интимните" аромати?

# 597
  • Стара Загора
За мен Delina трудно може да се нарече “интимен”.  Толкова е силен. Аромата остава с дни ,а на дреха до изпиране . На Amuage Guidanse имам отливка. Не съм му фен. Но и той , за мен , е доста траен и с шлейф. Не се знае обаче на Вашата кожа как ще е.

# 598
Ако Delina ви е интимен аромат, не знам кой тогава няма да ви е .....
За мен Делините и Сатен Екстракт са най-шлейфовите парфюми, които познавам, а познавам доста....
Днес съм с Делина Ле Розе - най-слабата - носи се от мен до къпане .....
Delina като че ли ми е една идея по-силна и шлейфова от Guidance

Последна редакция: пн, 09 юни 2025, 13:56 от macadamia

# 599
Делина е чудовище, Амуажът също. Траят и след къпане и влачат метрови шлейфове.

Общи условия

Активация на акаунт