Парфюмни размисли и страсти - 296 тема

• 50 412
  • 722
  •   1
Отговори
# 600
Делина не познавам, но Амуаж по принцип са много трайни и излъчващи парфюми. Правя уточнението, че при мен почти всичко е трайно. Наистина е до кожа. А и до обоняние, бих казала. Възможно е да има аромати/нотки, които Вие не усещате добре, но околните ги долавят осезаемо.

# 601
Може би моята кожа е такава,която по някакъв начин "запечатва " аромата и той не се рее в пространството. Това с липсата на шлейф не е нещо ново за мен. Може би проблема си е  в моята кожа, не в конкретен парфюм.
Това което ме притеснява за Амоуаге  Guidance е колко е женствен парфюма. И разбира се шлейфа,но там вече при мен е сложно. Чета,че е доста по тежък и плътен като аромат  от делината.

# 602
Гайдънс ми е малко "прехвалена манджа", с голямо желание си го взех, но много бързо ми омръзна .... и никой даже не ми го е отразил като нещо wow .... Love Delight e по-хубавият аромат от двата
Любимият ми Амуаж си остава Съншайн

# 603
Аз четох уау коментари за amouage interlude.
Но все пак кажете на какво ухае този guidance де?  Пише,че бил тежък, не бил за лято?

# 604
На мен конкретно ми е някакъв плодово - цветен хаус.....

# 605
А може ли да ми кажете amouage interlude има ли дамски варянт ? Или дамите използват interlude унисекс?  Нещо се обърквам по сайтовете?

# 606
Има. Писали сме описания на всичките Амуажи потърсете с търсачката.
Гайдънс е шедьовър и е много женствен парфюм. Круши, ядки, цветя, ванилия. Интерлюд е само за лют студ, това е най-мощният и направо страшен парфюм на марката.

# 607
Нещо интересно

https://www.bta.bg/bg/news/905131-ina-dobreva-pravi-chrez-izlozh … zkaz-za-aromatite

Цитат
Ина Добрева подрежда изложбата „Сияж“ в столичната галерия „Аросита“. Експозицията ще бъде открита на 18 юни и ще продължи до 2 юли, съобщават организаторите.

По думите на екипа „Сияж“ е личен документален разказ за ароматите, които съпътстват Ина Добрева от детството до съзряването. Тя показва своя колекция от парфюми, подарявани от баща ѝ – моряк при всяко негово завръщане от път в продължение на три десетилетия. С годините ароматите са се трансформирали в капсули на паметта, но и маркер на отсъствието.

Организаторите уточняват, че „Сияж“ (от френски “sillage”) е термин от парфюмерията за ароматния шлейф, който човек носи след себе си, но същевременно и от мореплаването – за следата, която корабът оставя във водата. „Тази двойственост се превръща в метафора на личната история на Ина Добрева и е основна нишка във визуалния разказ. Опитът да се анализира задълбочено ароматът като мост през времето и отсъствието, препраща към въпросите за личната и колективната памет; за травмата, превърната в колекционерство; за връзката обоняние – спомен и колко много неща могат да се случат, докато от един парфюм остане „просто” празна опаковка“, разказват от екипа.

# 608
Та въпроса ми е , набелязала съм  Аmouage Guidance. За сега е на сляпо. Ще споделите ли малко повече за аромата, трайност и има ли шлейф или е пак от по "интимните" аромати?
Guidance на сляпо абсолютно не. Изобщо никой от парфюмите на Amouage не бих купила на сляпо. Специално Guidance на мен не ми харесва, но пробвах Guidance 46 и въпреки че са доста близки, втория май бих носила. Поръчах си 10мл отливка и ще реша чак като го пробвам по-дълно и след цялостно носене. Това на сляпо за тези пари, абсурд.
Иначе за трайност, е много траен и досат излъчващ, но ако не се харесате, няма да можеш да се оттървеш от аромата с дни.

Чух, че Диор щели да спират Ванила Диорама, която ми стои м желаните от известно време и реших да забърша едно шише.

Последна редакция: пн, 09 юни 2025, 16:03 от Nevermoresleep

# 609

Чух, че Диор щели да спират Ванила Диорама, която ми стои м желаните от известно време и реших да забърша едно шише.

Да, и аз чух за нещо такова. Оставят на нейно място тази гадост, новото попълнение, Bois Talisman, за мен доста отблъскващ парфюм. И понеже е много интенивен и тежък е, следователно, и много траен, с дни не се отмириса.

# 610
CACHAREL - AMOR AMOR
тоалетна вода за жени

За тоалетна вода се представя много добре. Тук не ме дразни съчетанието на роза с плодове, добре се е получило.
Не е траен кой знае колко.

Скрит текст:
глава - мандарина, портокал, листа от черен касис, бергамот, касис
сърце - момина сълза, роза, жасмин, крем, кайсия
база - кехлибар, мускус, ванилия, вирджински кедър, зърна от тонка
вид аромат - плодов, цветен

# 611
Да, и аз чух за нещо такова. Оставят на нейно място тази гадост, новото попълнение, Bois Talisman, за мен доста отблъскващ парфюм. И понеже е много интенивен и тежък е, следователно, и много траен, с дни не се отмириса.
Този точно не съм го тествала, но нищо в пирамидата му не ме привлича.

# 612
  • София
Аз днес бях със Sabbia Bianca Profumum Roma
Бомба от тубероза, тиаре и иланг. Носи се на талази от мен въпреки че се напръска скромно ( според моите представи) още в 8 сутринта. На мен ми е страхотно, на хората около мен не знам Grinning

Калин от Салон Олфалактив ме насочи към него преди 2 години иначе като нищо щях да го пропусна, за което съм му много благодарна .

# 613
  • Бургас
Пробвах почти всичко ново от дизайнерските, но нищо не ме впечатли освен новият Лайт Блу и Angel Stellar, феновете на Лайт Блу да го пробват непременно https://www.fragrantica.com/perfume/Dolce-Gabbana/Light-Blue-Eau … lette-104985.html Ароматът си е стария ни познайник/ класическия/ за мен, но трайността му е в пъти подобрена, с три пръски върху кожа излъчва вече седми час.Уникален! Идол Пауър ме разочарова, почти същия като първия класически, същото евтино ухание, крушите развалят абсолютно всичко за съжаление.Angel stellar ще бъде есенно- зимната ми нова любов, като се усеща силно шамфастъкът, пачулито не удря така мощно, всичко е премерено и загладено.За мен има разлики с първия Ейнджъл, този ми харесва в пъти повече. По ми отива в посока Ейнджъл Мюс и Fantasm.Не може да се сбърка , че е от това семейство

Последна редакция: пн, 09 юни 2025, 19:54 от Bright Crystal

# 614
Аз четох уау коментари за amouage interlude.
Но все пак кажете на какво ухае този guidance де?  Пише,че бил тежък, не бил за лято?
Ако имате възможност, задължително първо пробвайте. При мен например Guidance не се развива добре, стои някак плоско и е почти моноаромат на круша.
Interlude е прекрасен за моя вкус, но Денси е права, че е зимен парфюм.

Общи условия

Активация на акаунт