Парфюмни размисли и страсти - 296 тема

• 49 613
  • 722
  •   1
Отговори
# 660
Определено,когато някой ми направи комплимент за парфюма ме радва и би могло понякога да ми подейства малко подвеждащо това.
Но виж ако някой парфюм много ми хареса , а на околните не , не мисля,че ще ме накара да спра да го ползвам. Освен ако не е свързано със сериозни обосновки като алергии и други такива.

# 661
Улавяли ли сте, макар и подсъзнателно, че харесвате парфюм, защото близките ви, приятелите ви, хората, с които общувате, го харесват върху вас? Парфюм, който не ви е бил любим, но е станал такъв, заради това, което споменах.
Твърдо не. Първо - ако не ми е любим, изобщо не го ползвам. И второ, ако съм се пръснала за проба и не ми хареса достатъчно, няма начин някой наоколо да ме убеди в обратното. Достатъчно ми е, че моят нос от време на време си сменя мнението, не мога да се съобразявам и с чужди вкусове.

Подписвам се с две ръце под казаното от Флокс. Няма как един парфюм да ми хареса, ако някой каже, че ми стои добре. Парфюма трябва да ми легне добре на кожата и да ме кара да се кефя на аромата му.
Отделен въпрос е, че трябва да се съобразявам с какво се пръскам, защото, и друг път съм споменавала, работя с малки деца. Слава богу, атомните бомби не са моето, но все пак. Днес бях с любимия си Noah Cacharel и ми е гот.
В почивните дни си позволявам и нещо по-хард.

Последна редакция: ср, 11 юни 2025, 23:05 от Pippi_

# 662
Най-хард парфюмите си ги ползвам в градината. Офъщявам се здраво и отивам да копая Joy

# 663
Каква дискусия се заформила. Много хора имат алергии или просто непоносимости към силни аромати, дори и готварски подправки. Внушения от типа "с никого не се съобразявам" и "не ми пука" са ми особено любими.
Ако живееш сам и не общуваш с други си свободен да си вееш байряка както те кефи, но когато си в общество, социална среда или ареал с хуманоиди, да, длъжен си да се съобразяваш.

Последна редакция: ср, 11 юни 2025, 23:56 от лорелай

# 664
Моля да ми кажете, който има Tom Ford Mandarino di Amalfi, много ли се усещат белите цветя? Не понасям жасмин. А пък от известно време ми е попаднал в полезрението. Не ми се ще да давам не малко пари на сляпо.
Имам Acqua-та, с която си приличат много и цветя не долавям. В началото изпъкват цитрусите - лимони, портокали и мандарини и след това нищо. Съвсем обикновен и с нищо не заслужаващ цената си парфюм, но заради марката е всичко.
Основният проблем е, че парфюмът е много мимолетен и бързо изчезва дори след обилно поливане. Аз след 3-4 часа вече не го усещам. Така, че дори и да сте със силно развито обоняние и непоносимост към жасмин и белите цветя, те ще се изпарят сравнително бързо.
Сигурно има, къде, къде по-евтини и носещи подобно настроение парфюми с повече дълготрайност.

# 665
Аз имах случай с една колежка, която твърдеше, че я боли глава от мой парфюм, който си ми беше нов и много му се радвах. А тя беше доста капризна персона, та реших, че това е поредното нещо, за което ще мрънка колкото да се прави на интересна. Все пак се съобразих и не носех парфюма на работа. Тя самата носеше доста леки аромати и допуснах, че може пък и да не е за спорта оплакването. Много скоро обаче и мен започна да ме боли глава от същия парфюм. И ето вече сигурно повече от 8 години не мога да го изпръскам. Харесвам аромата, но ми причинява дискомфорт.
По същия начин се получи със един парфюм със шафран. Първо мъжа ми се оплака при началните пръскания, а после и сама усетих за какво става въпрос. В тези два случая, нотката, която предизвикваше главоболие беше връхна нотка и вероятно заради това по-силно се долавя отстрани, затова и първите реакции и оплаквания са хора около мен.

# 666
Н.готвачка, кои са двата парфюма?

Lemon Verde днес, приятен, лек и нетраен.

Прочетох Densi за виетнамска марка в Алкемиста и ми е интересно да ги видя.

Носи ми се Aerin Amber Musk.

# 667
  • Mediterraneo
Каква дискусия се заформила. Много хора имат алергии или просто непоносимости към силни аромати, дори и готварски подправки. Внушения от типа "с никого не се съобразявам" и "не ми пука" са ми особено любими.
Ако живееш сам и не общуваш с други си свободен да си вееш байряка както те кефи, но когато си в общество, социална среда или ареал с хуманоиди, да, длъжен си да се съобразяваш.

Определено, ако подходиш по подобен начин, няма да се съобразя с теб и изискванията ти относно мой парфюм.
 Начинът на общуване е много по- важен от това на колко скъп и силен парфюм миришеш.

# 668
Ако знам, че определен човек изпитва непоносимост към някой мой парфюм, ще се постарая да не го нося в негово присъствие.
Ако на мен даден парфюм не ми харесва особено, но другите около мен явно го харесват, това няма да ме накара да го заобичам и да го нося по-често.
SOTD: Chanel 19 Poudree

# 669
# 670
Вчера пробвах Jasmine Freak Room 1015 .
На кожата ми първите пет минути е зряло сочно манго с портокал, но после идва туберозата, която е от най-омразната ми, тежка и мазна. Тя замърсява жасмина и парфюма вече никак не ми харесва. Сладостта също е сериозна и разваля впечатленията. Добре, че не си купих малък от 10 мл. насляпо. Много силен и траен е. Черешата и в двата и варианта е по-хубава за мен, но и нея не бих взела, защото познавам много по добре композирани.
Никога не купувайте парфюми на сляпо, това са грешни пари!

# 671
Здравейте ! Моля, ако някой е пробвал Initio Rehab да сподели мнение.

# 672
Rehab е прекрасен успокояващ парфюм, но за мен е най-слаб от тройката бели с релакс насоченост. Сега има и нов от три седмици, той е с рози с муск и също не е нищо специално. В Rehab има доста лавандула и е унисекс, клонящ към леко мъжки. Добра трайност и излъчване.
Страшно много прилича на Spicebomb Viktor&Rolf, но той е в пъти по-евтин.
В базата има доста сандалово дърво, което силно го затопля и фини подправки.
Абсолютно непоходящ е за купуване насляпо и е става страхотно за наслояване.

# 673
Магде, кои аромати на Kilian хареса?
Аз разносвах Voulez-Vous Coucher Avec Moi и Moonlight in Heaven, но сякаш нито единия не ме грабна.

Днес съм с Gritti gossip night 🍑

# 674
densi, може ли да поясниш какво имаш предвид под по-добре композирани от черешата?
Какво точно сравняваш - чисто композиция или подобни аромати? Препоръка за конкретен за тест също би била добре дошла. Мерси!

Общи условия

Активация на акаунт