🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"СЪНЯТ НА ЕШРЕФ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-28

• 17 944
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
Добро утро, Ешрефоманки!

Чаатай е невероятен, безупречен, изкусителен актьор!
Никога не можеш да предложиш следващия му ход. Неповторим винаги различен! Винаги твори - пее, свири и т.н.
Поглед - уникален, мисловен!

За Демет на същото мнение съм като на Нези. Беше ме спечелила предишната серия,  очакванията ми бяха големи, но тая нейна емоция много и пречи, това усмихване водно, неволно ми дойде в повече.
Серията ми хареса, като го изгледам със субтитри ще коментирам.

Мойта новина ще се окаже вярна.

Арас влиза като главен на сираците от чужбина.

Хубав ден!
После ще се включа пак.

# 631
Nanni, героя на Чаатай преживя голям душевен катарзис.(той обича такива герои)
Мяташе се между това, какво трябва да направи, заради другите и какво иска да направи, заради себе си.
Стоеше между две фундаментални оси в живота му: отговорността към Сираците и неговите собствени морални устои. Да бъде лидер значи понякога да преглъща, да прави компромиси, да се „огъва“, ако това ще спаси повече хора. Но Ешреф не е от тези, които целуват ръка на някого, когото не уважават. За него честта е по-ценна от властта.
Това вътрешно разпъване между ролята и съвестта, между „лидера“ и „мъжа с принципи“, е най-голямата му борба.
Ешреф не е безчувствен мафиот, нито безгрешен спасител. Той е мъж, който се бори със сенките на миналото и слуша сърцето си.
А неговото сърце не приема предателството под никаква форма, дори и, когато самото сърце го предава!

# 632
Ели, на мен Арас ми е от любимите актьори и ще се радвам да го вкарат във втори сезон, но още ми е в сферата на фенското желание.
Дано да греша, ще видим!

# 633
Добро утро!

Вчерашната серия страшно ми хареса. За мен тя си имаше нужната динамика. Не може всеки епизод да има по два обрата, три престрелки, няколко скарвания и целувка. Иначе пак ще стане монотонно и ще ни е скучно. Не трябва да знаем какво да очакваме.

А и иначе играта на Чаатай няма да се миди. Ще се размахват едни пистолети и юмруци и толкоз. Тук нямаме време. Той сезона се преполови. Обаче Чаатай отново беше много добър. Ако в предната серия даде моля на чувствата си и се разстрои за Юмут, то в този епизод неговата болка беше тиха и не я показа външно. Та той дори намери сили да развесели другарите си, да вдигне техния дух.

И всъщност имаше два обрата финалът и закупеното заведение.

# 634
И аз съм скептична за Арас...Rolling Eyes

Ще си продължа мислите за финала още малко.
Последните думи на разказвача ме озадачиха,
'Нисан си мислеше, че трябва да спаси Ешреф
Затова направи това, което години по-късно
най-накрая призна
".

Тези думи носят усещането за голяма
саможертва или болезнено решение от страна на Нисан.
Щом тя е вярвала, че трябва да спаси Ешреф, вероятно го е предала умишлено, за да го предпази. Може би е дала информация наполицията, разчитала е, че временното му
отстраняване ще го спаси от сигурна смърт
или е предизвикала криза, за да го извади от
този жесток свят. Това би обяснило вината и и дългогодишната тайна.
А щом признава чак след години, значи не е била готова да понесе тежестта на думите му или страха, че ще го загуби напълно.
Със сигурност е направила това с много болка, защото Нисан не е била просто доносник, а човек, който е наранил собственото си сърце, за да предпази този, когото обича. Това прави постъпката и не просто предателство, а трагедия. Може би тя е повярвала, че ще го загуби физически, ако не го „предаде" по онзи начин. И после е живяла с вината, с мълчанието, и с болката от отчуждението му.
Как мислите?

(момента беше силен, но Демет не успя да ми го внуши, много съжалявам, за което)

# 635
Рейтинга

# 636
Не е зле, въпреки лекия спад.
От Kanal D

Hands ClapHands ClapHands Clap

# 637
Ето рейтингите на всички:
Само Осман е качил, всичко друго е надолу

# 638
https://www.instagram.com/stories/neocu/3627804407206802116?utm_ … =bmpuangzZ3A4MnRm

Толкова обичам тези мимики и жестове на Чаатай, Simple Smile
Специфични, много добре се получава пред камера, обича си го

# 639
Редактирам се да сложа и рейтинга на озета
Най-висок от всички
По-висок е от редовния епизод на Лейля
Total | (7) | 3,70
AB | (5) | 3,28
ABC1 | (7) | 3,79

# 640

И текста на песента:
Любима моя, ти си толкова красива.
Няма да се влюбя в теб отново, ще ме натъжиш.
Сърдечният ми ритъм е много неравномерен
Това не се нарича живот, удари го и го поправи.

Любима моя, ти си много специална.
Ти беше тази, която държеше ръката ми, когато паднах
Когато раздялата чука на вратата
Ти каза, че не можеш да ме разчетеш.

Няма утеха в моята разумна съдба
Кого трябва да обичам толкова много?
Започнахме да говорим, ти и аз.
Тази тъмнина ме погълна

Вдлъбнатини като сухи клони
Ако направя още една крачка, ще се спъна
Раните, които си отворила, обаче са дълбоки.
Слугата живее своята съдба, а аз живея твоята.

Ой,ой,ой,, това ми отне живота,
лудост, лудост
Моят стар кехлибар страда от това да те привлича
Хората с твоите очи биха казали: „Никога няма да те забравя“
Съсипан съм от любовта ти, този мрак ме погълна

Прекрасни!!! Heart

Последна редакция: чт, 08 май 2025, 10:55 от NeZ_9

# 641
# 642
Аз ще си чакам Нерон. Wink
За сега, мисля, че съм разбрала почти всичко.
Нещо, което ми стана интересно.
Ако Кадир не се беше обадил на Нисан с предложение, тя пак ли щеше да напусне хотела?
И за кого беше предназначена тази къса пола- за Кадир или зад Ешреф?
Сцената между Ешреф и Нисан ми хареса.

Тя  направи всичко, точно както го беше измислила, с хладна решителност и с поглед, който чакаше реакция.
А Ешреф, той не е от онези, които ревнуват шумно. Но очите му казаха всичко. Начинът, по който я гледаше беше нещо средно между уязвимост и раздразнение, между желание да я спре и гордостта, че не може.
Това не беше просто ревност. Това беше и наранена гордост.
И Нисан  знаеше, че той ще реагира така, щом чуе за Кадир.
И искаше той сам да направи избора.
Ешреф успя да преглътне желанието и за професионално  израстване, дори я насърчи.
Но,ако в уравнението не присъстваше Кадир.Wink
 Защото Кадир не му е просто конкурент, той е символ на всичко, което може да му я отнеме: лекотата, самоувереността, липсата на скрупули. Особено след думите, които Нисан каза за него.
И побесня! Grinning
А на Нисан не само, че и хареса, тя имаше нужда да  усети точно тази негова реакция. Да провери дали съществува тази ревност, дали той реално я вижда като повече от "глас и служител на сцената на хотела му".
Така че, тя изигра тази малка емоционална шахматна партия и спечели ход.
Но- Ешреф бей спечели партията!

По-късно ще пиша и за тази сцена.
Спирам за сега, защото си давам сметка, че не може да  коментирате само по картинки.
Както и не може да се прецени по картинки, дали епизода ти е харесал или не.
Трябва да проследиш действие и диалог заедно, за да имаш цялостна представа и мнение. Ще чакам да го гледате с превод.

Последна редакция: чт, 08 май 2025, 11:43 от NeZ_9

# 643
Малко класации

# 644
Нези, превода на Нерон по-точен ли е?
Аз съм от нетърпеливите и го гледам на playtube. При Нерон обикновено гледам друг турски филм .

Общи условия

Активация на акаунт