Боя за коса - Blond54 - Клуб на блондинките

• 28 380
  • 479
  •   2
Отговори
# 465
Нищо не обезцветявам аз, слагам направо боя и ми става косата идеална 9-ка.
Основата ми е тъмно кестенява. Преди слагах Фрамези - 8Е, 9Е и 9.3 - защото исках малко Тициан да има оттенък.
Сега използвам Фармавита 9 и 9.3, но тяхното 9.3 не еТициан, а златно русо.
Окислител слагам 6%.

# 466
  • София
При мен 9.1 става тъмно русо. Обаче пък 10.21 не може да се задържи на бялото. Мъка...

# 467
Много зависи от марката.
Веднъж ме направиха с моята комбинация 8Е, 9Е и 9.3, но няккава друга марка, а не Фрамези и станах едно такова по-тъмно русо, а Тициана беше ръждив, абе пълно разочарование.
Затова писах, че така ставам с боя на Фармавита. Тяхното 9.3 си е русо, уж златно русо го пишат, ама си става чисто беж-русо.
Явно има разминаване в цветовото обозначение.
То, както и обувките явно, уж един номер носиш, а различните обувки различни номера...

# 468
Принцес,аз не виждам нищо,което да възстановява косъма.Да,има аминокиселини,но не такива,които да имат връзка с дисулфидните връзки,като цистеина например.
Малеиновата киселина регулира Ph-то,а малеатът е форма на малеиновата киселина,но той е по-скоро запечатваща косъма съставка.
Етаноламинът е емулгатор,регулира Ph-то.
Сори,не искам да се заяждам,просто ми стана интересно,как продукт с такъв състав би заздравил косата.Помислих си,че съставът не е пълен

Мелани,внимавай с Фармавита,доста агресивна боя.
9.3 е голд,но жълта база. 9.33 е вече към оранжевото

# 469
VanessaDE, мерси че ме светна.
Другият път ще си взема 9.33. Аз от доста години с нея се боядисвам, нямам проблеми.
Фрамези повече ми харесваше, но в този склад, където сега ходя не работят с нея.

# 470
  • Варна
Принцес,аз не виждам нищо,което да възстановява косъма.Да,има аминокиселини,но не такива,които да имат връзка с дисулфидните връзки,като цистеина например.
Малеиновата киселина регулира Ph-то,а малеатът е форма на малеиновата киселина,но той е по-скоро запечатваща косъма съставка.
Етаноламинът е емулгатор,регулира Ph-то.
Сори,не искам да се заяждам,просто ми стана интересно,как продукт с такъв състав би заздравил косата.Помислих си,че съставът не е пълен

Мелани,внимавай с Фармавита,доста агресивна боя.
9.3 е голд,но жълта база. 9.33 е вече към оранжевото

Ясно е, че не се заяждаш - не се знаем от вчера Heart.

От гледна точка на класическата козметология си права, но тук е пипано с малко повече технологична мисъл и съставките работят в синергия.
В обикновената козметика малеиновата киселина може да се ползва за коригиране на PH. Но в „плекс“ технологиите тя има съвсем различна роля.  Когато косата се третира химически, дисулфидните връзки/S-S/ между аминокиселините /цистеин/ се разкъсват, превръщайки се в свободни сулфхидрилни групи /цистеинова киселина/. Малеиновата киселина е дикарбоксилна киселина и има способността да се свързва химически с тези повредени протеинови вериги, като действа като „мост“ /cross-linker/. Буквално зашива обратно разкъсаните протеинови връзки в кортекса на косъма тъй, че тук тя не е PH регулатор, а се използва  заради нейните структурно-възстановяващи свойства.
             Етаноламинът е алкален агент / ползва в безамонячните бои за отваряне на кутикулата/ и pH регулатор. Тук обаче неговата роля е ключова, за да може малеиновата киселина да си свърши работата. Малеиновата киселина сама по себе си е много силна. Нанесена чиста върху косата може да я увреди или да неутрализира действието на боята. Затова се добавя Ethanolamine. Той реагира с малеиновата киселина и се получава етаноламин малеат  - стабилна сол с безопасно pH и притежаваща уникалното свойство да прониква дълбоко в косъма. Веднъж влязла вътре, тя се разпада и активните малеатни йони започват да възстановяват дисулфидните връзки.
            Малеатният кополимер има  е със запечатваща функция. Голям полимер, оставащ на повърхността на косъма и създаващ издръжлив термозащитен филм, заглажда кутикулата и заключва аминокиселините и малеиновата киселина вътре в косъма, за да не се отмият веднага при следващото измиване.

Италианците са патентовали цялата днадания Grinning в Reconnect Complex и за мен лично са направили нещо работещо.

# 471
Melany99, извинявай, аз не разбрах кое ползваш и си доволна - Фрамеси или Фармавита? ✌🏻

# 472
И от двете марки съм доволна. Няколко години съм ползвала Фрамези, но сега съм на Фармавита.
Просто давах пример, че един и същи номера при различните марки имат различни оттенъци.
Предпочитам Фрамези, но и Фармавита са почти със същото качество-

# 473
Стана ми интересно, защото Фрамеси не е много популярна/разпространена и трудно се срещат отзиви за нея, пък преди години бях чела в един американски професионален блог, че била МНОГО силно изсветляваща.

# 474
Фрамези направиха опит да стъпят на българския пазар преди около 20 и повече години. Ходила съм на тяхно обучение. Имат много хубави други продукти освен боята. До преди 15-на години имаше по магазините за професионални продукти техни неща, но миналато лято като си бях в България не намерих, а там където имаше бяха на цени от по 17-20 лева.
Не знам какви са цените на другите професионални бои за коса, но 20 лева за боя ми се вижда много.
Тук Фармавита са по 6 лв. български, а Фрамези може би 8.
Не са супер изсветляващи боите на Фрамези, същият ефект, който имах с техните бои получавам и с Фармавита.

# 475
  • Варна
Мелани тук цените нямат общо с тия в белите държави. Моята Oway започнах да я купувам на 18лв. преди години. В момента е 22.50 евро.

# 476
Но Принцеске, съгласи се, няма втора като Oway - без дубликат е ❤

# 477
  • Варна
Но Принцеске, съгласи се, няма втора като Oway - без дубликат е ❤

Съгласна Heart, затова и от години не експериментирам с бои. Константа ми е.

# 478
Здравейте, имам нужда от бърз съвет за косата на тинейджърката.🙂 Не знам как да опиша естествения и' цвят коса, но аз съм с тъмнорус пепеляв цвят, а баща и' (а и въобще целия род от негова страна) са с много тъмно кестеняви или черни коси. Та от мен е "взела" някакъв по-светъл пигмент, с кестенява коса е, но с много интересни може би златисто руси отблясъци на светлина, като по дължините косата и' става като с по-светли хайлайт акценти (много и' е дълга - 80-90 см и вероятно е затова). Защо описвам толкова подробно цвета?😂 Защото наскоро си направи една част отляво и една отдясно на руси райета. После на някои райета сложи семиперманентна розова бия, обаче после реши, че била "оранжева" вместо розова и не си го представяла така като цвят (според мен не е оранжево, нито толкова зле). Сега всеки ден се тръшка, че е ГРОЗНА.🤪 Всеки ден мие кичурите или прави маска с витамин С😂...Сега ми е поставена задачата да и' намеря кафява боя, която да била "като нейния цвят или малко по-светла", иска да покрие русите райета от едната страна в частта, която е отстрани на лицето - лицето и' изглеждало "много тясно с райета и от двете страни". Какъв нюанс/ниво кестеняво да търся? Петица ли? Кое ще покрие добре русото (розовото почти го е свалила вече)? Предполагам (но не съм сигурна), че трябва да търся нюанси тип лешниково/млечно кафяво/основен цвят, а не златисто/медно кафяво, но пък не трябва и да е пепелен нюанс (една нейна приятелка с руса коса в студен тон наскоро беше станала със зелена коса, моята девойка ще откачи, ако и' избият по косата някакви странни нюанси😬)? Оранжеви нюанси (след кафявата боя) са силно нежелани.
Въобще възможно ли е да се покрие русото от едната страна по приличен начин? Иначе аз съм и' казала да не очаква цвят точно като нейния си, още повече и не вярвам, че с тези райета ще се получи и много равномерен цвят...🤔 Но пък тя иска все пак да пробва с кафява боя, нищо че аз и' казвам, че е добре с райетата в русо и да не пипа повече след премахване на последните следи от розово...

# 479
  • София
Чиста 6ца само на кичурите.

Общи условия

Активация на акаунт