Боя за коса - Blond54 - Клуб на блондинките

• 32 118
  • 542
  •   1
Отговори
# 525
  • В полите на Пирин планина
Белите коси трудно се оцветяват дори с боя, като аз нямам много, да кажем 15-20 %, но имам няколко супер неподатливи при слепоочието, които даже препигментирам с натурална боя 8-ца за 10-15 минути, но стоят поктири за няколко измивания на косата и пак лъсват бели. Приех ги вече и това е.

# 526
Чакайте да ви споделя още малко (не поискани съвети), дето получих предния път. На позьорна коса, която не хваща цвят, ми казаха да боядисам няколко пъти през 10 дена, да се натрупа пигмент. Моят въпрос беше препигментация ли да направя, не, да боядисвам. Не смея, не знам дали ще остане коса след 30 дена примерно. Та така.
Добре дошла, Джени.

# 527
Лейди, моите бели косми не знам дали са и 5%. И са доста добре "меланжирани" с косата - някои дори аз ги мисля просто за по-светло руси, докато не ги доближа до тъмен фон.😅 Може би заради равномерното им разпределение на този етап съм ок с тях. Единственото, което ме дразни понякога е, че са някак по-щръкнали от другите и малко по-трудно ги укротявам.😀 Някъде бях чела защо това е така, но не си спомням какво беше...

# 528
  • София
Еха, доста добре се е получило като цвят!😀 Страхотна коса, между другото!🙂
И моята е с подобна дължина и като начало ми се иска да си поиграя с някакви кичури и цвят по дължините. Аз по принцип имам и малко бели косми, но са много добре замаскирани между по-светлите и по-тъмните косми - на тях боята дали ще хване (за върху много русо явно, но съм чела, че на бяла коса не всички бои хващат и не знам доколко е вярно)?
А на Престиж боята коя по-точно е?🙂

Тази
PRESTIGE BE EXTREME Тонер за коса 44 Power lilac ✔️ ТОП Цена ❗️ 506576— Лили Дрогерие https://share.google/jNjnnbof0wzXbQT1Y

# 529
Благодаря!

# 530
Скрит текст:
Чакайте да ви споделя още малко (не поискани съвети), дето получих предния път. На позьорна коса, която не хваща цвят, ми казаха да боядисам няколко пъти през 10 дена, да се натрупа пигмент. Моят въпрос беше препигментация ли да направя, не, да боядисвам. Не смея, не знам дали ще остане коса след 30 дена примерно. Та така.
Добре дошла, Джени.
Освен да стане още по-порьозна и още повече да не хваща друго няма да стане.

# 531
Знам, от опит. Ама фризьор не съм 😉

# 532
  • София
Е нямам време да мажа през 10 дни!
Аз бях вчера на фризьор, скъсихме и сложихме лилава маска. Белите слепоочия са си бели...

# 533
  • В полите на Пирин планина
Рокси, много ти е добре така.
Аз се мажа през минимум 3 седмици, даже се старая да са 4. Естествената ми коса е светла (7-ца), тънка и чуплива, почти къдрава и се изсветлява много лесно. Ползвам 6 % оксидант с комбинация 1/3 8 (натурална) + 2/3 9 (някаква бежова).
След боядисване не мога да си понасям косата и едва я оформям, тъй че изобщо не си представям да го правя, за да се натрупа пигмент...

# 534
  • София
Екстра са - и прическата, и цветът! Много ти отива на очите и на тена. Браво на фризьорката Simple Smile

# 535
Роки, отива ти този нюанс на теб.
Мен обаче с моя оранжевеещ цвят на кожата, мисля, че ме състарява. Ще си настоявам за оттенъка май, стига да не се превърна в морков.

# 536
Здравейте, момичета!
Не съм писала в темата, а и като цяло във форума от 100 години. 😀  Но сега влизам да ви се похваля. Последните 5-6 години поекспериментирах с боите. Повече от 25 години поддържам платинено рус цвят, ниво 11-12. Преди да почна с експериментите, сугурно едно десет години ползвах Garnier color naturals 111 и бях доволна. Но понеже отпред на челото, от двете страни на пътя, косата ми е кажи-речи напълно бяла, там ставаше мишо сиво, което естествено за 1-2 измивания се измиваше, но все пак дотегна ми това сивеене и почнах с експериментите.
Последните 5-6 години съм пробвала: Indola, Wella koleston, Wellaton ( дрогерийната), Lakme, Erayba от Arlen, Selective... Като че ли най-доволна бях от Koleston - в равни съотношения 12.0 + 12.1. Но преди 20-тина дни реших да се върна към доброто старо Гарние, само че този път реших да се позаиграя и правих едни гимнастики. 😉
В кутийката 111 боята е 40 мл., а оксидантът - 60 мл. Тоест смесва се в съотношение 1 към 1,5. Аз обаче реших да смеся 1:2. Взех 20 мл. боя от 111 (пепелното) и добавих още 20 мл. от натуралната 10-ка - общо 40 мл боя. Изсипах оригиналния оксидант от кутийката на 111, който в момента с новите формули е 8,5 % и е 60 мл. и добавих още 20 мл оксидант от втора кутия 111, за да ми стане общо колечеството оксидант 80 мл към 40 мл боя. С тази смес мазах задната част на главата. Отпред, както казах косата ми е чисто побеляла и за да не става мишо сиво, там сложих чиста 10-ка с оригиналния оксидант в кутията, който е 5,5% между другото. Не знам дали знаете - променили са формулите. А в 111 е 8,5 %. Бях забравила колко мекичка и гладка става косата с тази боя. А цветът е мечта. Отзад, заради това, че смесих в равни пропорции пепелно (111) с натурално (10), нямам нито сивеещо, нито жълто. Страхотен бяло-рус платинен оттенък. Корените ми ги изветли перфектно, но затова по-късно ще внеса едно уточнение. ☝
Отпред, както вече споменах, боядисвах с натурална 10-ка, така че там също нямах нежелани синьо-сиви оттенъци, но понеже в предната част около пътя ми боядисвам върху чисто бяла коса, аз получих перфектно натурално платинено русо - ниво 11 да кажем. Ако обаче боядисвате тъмна основа, тъмно кестеняво, да кажем ниво около 4-5, ще ви стане ръждиво рижаво, още повече с този слаб оксидант 5,5 %. Това говоря за натуралната 10-ка. Но дори и 111, което е с 8,5% оксидант, пак би било слабичко за тъмна коса. Обаче наистина производителите не подвеждат, че изсветлява 4 нива - ако боядисвате натурален корен ниво 4-5 да кажем, ще ви вдигне до 8 и ще имате едно топло оранжево в корена - напълно логично. Това исках да уточня, че при мен в задната част на главата, където боядисвам в равни съотношения 111 + 10 с оригиналния оксидант от кутийката на 111, обаче с още добавени 20 мл оксидант от друга кутия, за да ми стане оксидантът общо 80 мл., косата ми е силно прошарена, а отпред - чисто бяла, т.е. полагам върху сравнително светла основа. Иначе не препоръчвам за тъмни коси - боичката е слаба, но пък е толкова лекичка и неагресивна към косата, след нея текстурата на косъма става все едно сте я държали половин ден с най-напояващата маска. 😉 Между другото, не знам дали сте чели в руски форуми рускини с натурална база 6-ца или 7-ца примерно, получават уникални платинени нюанси точно с тази боя. Наистина изсветлява 4 нива, но трябва да боядисвате върху сравнително светла основа - за 111 говоря. 10 вдига само две нива, защото оксидантът е 5,5 %, но аз го добавям за отзад, за да нямам прекалено пепелен оттенък. Аз целя точно платинено - без да сивее. Преди като ползвах само 111 за цялата глава, отначало оттенъкът ми идваше прекалено сив. Бързо се измиваше, но точно заради това сивеещо реших да сменям боята. Но сега с това добавяне на натурална 10-ка, ми е екстра. Та това е, момичета, много съм доволна от боята. Ако има платинени блондинки с по-светла естествена база, могат да пробват. Боята е хем не агресивна, хем бюджетна. С Колестона, да ви кажа, също получавах много добър резултат, но да кажем съвсем малко ми жълтееше нюанса - не патешко жълто, в никакъв случай. Пак беше платинено русо, но съвсем леко жълтееше, докато сега с тия гимнастики, които правя с Color naturals, става просто безупречно. Скоро ми идва време за боядисване и пак ще се боядисам с нея.

Последна редакция: сб, 10 окт 2026, 15:41 от Пчеличка_метличка

# 537
  • София
И аз така правя напоследък. Гарние, чиста 10, и някоя 10 с оттенък.
Също може да пробваш и препигментиране на белите кичури само с боя 10, за около 10 минути. Ама мен ме мързи да го правя напоследък.

# 538
Какво значи препигментиране само с боя за 10 минути - само боя без оксидант или друго се има предвид?🙂

# 539
  • София
Да, точно това.

Общи условия

Активация на акаунт