Колко АМ давате на недоносено бебче на 2 месеца?

• 959
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте, имам бебче на 2 месеца , роди се 1 месец по-рано (2,420кг и 48см), сега яде по 120мл Nan optipro 1 и иска още, но ме изстрах да му давам повече да не му се разшири стомахчето. Та въпроса ми е, вие по колко АМ давахте на вашите бебоци

# 1
"През първия и втория месец от живота на бебето, кърменето или храненето с  мляко за кърмачета трябва да се извършва на всеки 2 до 3 часа. Ако бебето се храни с мляко за кърмачета то се  нуждае от около 90 мл  в края на втората седмица.Количеството, което трябва да приема през първия месец е 120 мл, а през втория 150 мл. като честотата на хранене обикновено е между 8 и 10 пъти на ден."

# 2
Моето дете се роди недоносено.Спомням си, че на седмица ѝ увеличавах с по 10 мл дажбата.На два месеца пиеше 130-40 мл по спомен.И максимумът за нея беше 180 мл, но тя се роди 1.800 кг в 32 г.с.Като навърши една годинка отказа млякото.

# 3
А как разбирате, че иска още? Направете му малко повече от обикновената доза. Ако я изпие, значи има нужда. Ако не, значи вече не е гладно. Бебетата ядат колкото им се яде, те не се ‘тъпчат’ и не ядат за удоволствие и съответно няма как да им се разширят коремчетата. Моят син никога не е пил колкото пишеше на кутията - винаги по-малко. Но винаги му приготвях една идея повече, ако случайно иска повече. Колко кекс съм направила с остатъците му 🤣

# 4
А как разбирате, че иска още? Направете му малко повече от обикновената доза. Ако я изпие, значи има нужда. Ако не, значи вече не е гладно. Бебетата ядат колкото им се яде, те не се ‘тъпчат’ и не ядат за удоволствие и съответно няма как да им се разширят коремчетата. Моят син никога не е пил колкото пишеше на кутията - винаги по-малко. Но винаги му приготвях една идея повече, ако случайно иска повече. Колко кекс съм направила с остатъците му 🤣
Сега му правя 120мл вода и 4 лъжички мляко и става горе долу 140мл, и след няма и 2 часа пак е гладен, едва отикваме до 2 часа и половина, няколко пъти съм го пробвала с следващата доза и го изяжда, но повръща малко след това с оригването

# 5
Бебета имат такива периоди, когато и на два часа ядат. Не се притеснявайте. Пробвайте с малко повече, дори да повърне малко.

# 6
Моето момиче също се роди месец по-рано, 2400 грама и от самото начало имаше голям апетит, винаги хапваше малко повече, от колкото пишеше на кутията. Не е повръщала, много обичаше адаптираното мляко и е била с идеално тегло за ръста си до пубертета.

Общи условия

Активация на акаунт