Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 81

• 26 361
  • 735
  •   1
Отговори
# 420
Мисля, че бяха около 3000, но лекар ми ги изчисли и предписа. Свършиха работа, наваксах недостига. Впрочем, настроението ми осезаемо се подобри около месец и половина след като започнах да го пия, хем беше доста стресов период.

# 421
  • софия

Роси, ендокринолог би ти казал, че всичко е ок. Ние тук бихме ти казали, че хормоните са нисички, нищо, че са в норма. Замисли се как се чувстваш - имаш ли необяснима умора, трупане на килограми от въздуха, косопад, мазна коса, суха кожа, подпухналост? Инсулинът ми се вижда адски висок на 60-та минута, ИР ли имаш?

Килограми качвам от въздуха почти. Кожата ми е суха, косопад ту имам, ту нямам. Умора ужасна имах.
Оказа се, че имам и ИР.  Това са изследвания след месец на режим. Глюкозата в в норма.  Вече втори месец съм на режим и калориен дефицит. Свалени 7 кг.
Умората изчезна  почти веднага след като ограничих въглехидратите.
Предполагам , че ендокринолога ще каже, че щом са в норма хормоните всичко е  наред.
Ще си направя и другите изследвания.

# 422
Дефицит на Д, може да доведе до депресия!
Soft_Rain 2000 е поддържаща доза, ако си в дефицит е малко.
Ето калкулатор за вит.Д https://edubily.de/blogs/ratgeber/vitamin-d-rechner

# 423
  • София
Роси, да не те отчайвам, но аз със същите резултати T4 и ТСХ над нормата получих едно - всичко е супер, няма Ви нищо от млада лекарка. Отидох при друг ендокринолог ( наборче на майка ми - т.е. към 70-те) и тя най-накря обърна внимание на хипофункцията, обясни ми защо въпреки че нямам завишени антитела съм диагностицирана с хашимото и ми изписа хормон. Към момента приемам 25 мкг (1.3мл аку тирокс) и след 6 седмици ще се видим пак за изследвания и корекция на дозата.
Момичетата тук много ми помогнаха, дори и със съвет как по схема сама да започна хормона.

Soft_Rain, 2000 IU са ужасно малко за наваксване на дефицит. Аз приемах по 5000, а на дъщеря ми, която е на 18 години, давам сега по 4000 на ден (разбира се с витамин К и магнезий).

# 424
  • софия
Сега ще проуча за читав ендокринолог.   Позната ходи при една, която пък ми се струва, че с лека ръка изписва лекарства.
Ще видим какво ще стане.

# 425
"Читав" ендокринолог е много широко понятие. Simple Smile Аз досега някой да изписва с лека ръка хормон не съм видяла, даже много бавят...

# 426
Момичета,може мнение от по-опитните? Април на доза 112.5 т4 и 1/8 т3 резултатите бяха фт4 22 и фт3- 6.4. Имах симптоми на хипер и смъкнах еутирокса на 100, оплакванията продължиха и смъкнах на 88 и добавих още 1/8 т3. Чувствах се добре. На 20.05 фт4-21,фт3-4.3. Тук включих още 1/8 т3 и останах на 88 т4. Преди две седмици пак започнаха симптоми на хипер. Спрях т3 и след пет дни изследвах. Сега фт4-22,фт3-4.4,тсх-0.03. Не ми е много добре- леко висок пулс, напрежение, на моменти не ми се яде. Ще се радвам,ако изкажете мнение. Благодаря предварително

# 427
  • Somewhere in the World
Здравейте, момичета, моля за помощ Cry
От миналата година се боря с натрупани мазнини около талия и ханш, ефект 0.
По съвет на треньорът ми направих изследвания и преглед при ендо…
Февруари направих и обременяване с глюкоза и ето резултати: извинявам се, но незная как да ги скрия 😇

Лекарят предложи хормони или режим от диетолог за 3-6 месеца и аз избрах режим.
Да, нямам умора вече след редуциране на въглехидрати, спортувам 3-4 пъти седмично основно силови тренировки и ходя много пеша -около 10-12 хил крачки.
Вече трети месец пия селен и вит Д веднъж седмично
В петък направих нови изследвания и през седмицата ще се срещаме с доктора

И май няма да ми се разминат хормоните…
Та и аз в кюпа…
Та моля за мнение и Благодаря предварително Flowers Rose

Последна редакция: нд, 06 юли 2025, 13:05 от Pretty_Mama

# 428
Никакви щитовидни хормони не виждам тук, а и снимката не се вижда цялата. Като искате някой да ви коментира резултатите, направете поне елементарно усилие да е удобно за четене и преценете къде да го пуснете.

П. П. Ами очевидно е, че само с режим и хранене не става. Хормонът не е нещо страшно, напротив - без него е по-лошо. Не е зле и витамин Д да се навакса.

Последна редакция: нд, 06 юли 2025, 13:05 от La Chimere

# 429
Има Хашимото, хипофункция и може би лека Инсулинова резистентност. Стойностите са се влошили - но това не е чудно. При неоптимизирана щитовидна жлеза, не се прекалява със спорта и не се намаляват много въглехидратите. А тук точно това е предприето, което е неправилно.

EDIT: Не съм видяла добре какви са нивата на Инсулина, ама какво да направя, като картинката е изрязана по този начин... Simple Smile

Витамин D не е суплементиран добре - трябва нивото му да се вдигне още доста.

Последна редакция: нд, 06 юли 2025, 13:23 от Гърне без похлупак

# 430
Бонгобонго, много бих искала да знам, как да се измъкна от депресията, от натрапчивите мисли и тревогите, който стягат душата ми.
Събуждам се нощем и мислите препускат в главата ми и сякаш и сърцето ми препуска, а душата ми  на възел.
Не искам да вземем хапчета, искам сама да се справя, но не знам как.
Как да си кажеш, не мисли за това което те тормози и се успокой.
В големите градове има и психолог при който да отидеш, а в малките градове, как да се справяме.

Днес ще си пусна изследвания, защото въведох и Т3, но пак не се чувстнам добре.

Имам въпрос, от няколко дни се опитвам да вляза във ФБ групата за хипофункция на Алекс и все ме отхвърля. Не знам какво става и на какъв принцип приемат, но приятелка нямаше проблем.

Правиш ГОЛЯМА грешка като не вземаш лекарства. Не чети алтернативни лечения. Слушай лекаря

# 431
При Хашимото има ли висок пулс като симптом?

# 432
При Хашимото има ли висок пулс като симптом?
По-скоро пулсът се забавя при хипофункция.

# 433
  • София
Аз имам по-висок пулс, но го отдавам на ниското кръвно. Някъде ми попадна информация за такава зависимост.

# 434
Аз съм с висока долна граница от време на време и с доста висок пулс почти перманентно. Чак и от сън се будя от това.

Общи условия

Активация на акаунт