Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 81

• 26 268
  • 735
  •   1
Отговори
# 540
Аз съм в тих ужас как ще ми повлияе ново лечение, няма да се измъкна без нищо... Двата опита бяха тежки, ще видим... За Хашимотото засега държа дозата, ще видим нататък...

# 541
Здравейте,  някой може ли да ми услужи с номера на Д-р Мария Бояджиева- Майчин дом ? Също така ако някой я е посещавал, ще съм благодарна и на мнение.

# 542
Търне под похлупак, Мимибобо, извинете ме. За мен е голямо предизвикателство това, което ни се случва.

# 543
Търне под похлупак, Мимибобо, извинете ме. За мен е голямо предизвикателство това, което ни се случва.

Няма за какво да се извиняваш, целта ни не е да се почувстваш зле...искаме да помогнем. Стегни се, нищо фатално не се е случило, ще се справите!
Разбирам как се чувстваш, аз самата съм с проблем с щитовидната от момиче и съм свикнала с това, но когато се случи на сина ми се сринах. Аз пиех хормон, но ме беше страх да започнем при него и ред други мисли и неща са ми минали през главата. И точно четенето по темата и разбирането на състоянието и заболяването ми помагна да не съм толкова шашната и отчаяна. Аз за мен самата, не бях чела толкова, казвах си - добре ще си пия хапчето, ще изследвам ТСХ толкова иска лекаря и това е. Но за детето си си казах - Започвам да чета, образовам се, за да знам, че всичко което се прави е както трябва. Тогава започнах да изследвам витамини и на него и на мен, да търся причина за завишени антитела, да оправям хранене и т.н. Неща, които при мен не съм правила. И за което съжалявам - защото съм изкарала бременността си само със следене на ТСХ, което е грешка, не съм следила витамини, също грешка и вероятно по някакъв начин всичко това се е отразило и на сина ми по-късно да отключи и той проблем. Отделен въпрос е, че като момиче бях с поликистозни яйчници, които са свързани с щитовидната и особено не лекувана правилно, трудно и забременях...всичко е много навързано!

# 544
Mia Rulaba, знам, че всеки на различна емоционална струна свири, но нищо страшно и не подлежащо на контрол не ви се случва. Хашимото е едно от "най-безобидните" и податливи на контрол автоимунни заболявания. Без излишно вторачване, животът продължава по същия начин. Японецът те придизвиква, предизвикай го и ти с добър контрол. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 545
Здравейте отново, момичета. Момчето, за което пусках изследванията тук и е със завишени МАТ при нормални (все още) хормони е било на преглед, лекарят е казал, че да - Хашимото е, но нищо не трябва да прави. така ли е? Прочетох тук, че трябва да си следи определени показатели. Ако някой има време и желание, ще съм благодарна за общи насоки. Ще му дам да чете и материали от първата страница. Благодаря ви!

# 546
Момичета, има ли от вас с вертикални ръбове по ноктите? Моите са така от поне десет години, още преди да имам симптоми на ЩЖ. Гледам доста противоречиви мнения за тях. Ще ми е интересно дали някой си ги е подобрил или си е върнал напълно гладките нокти.

Последна редакция: вт, 29 юли 2025, 14:18 от Soft_Rain

# 547
Здравейте, търся отзиви за д-р Весела Михнева (ендокринолог) от ВМА.

# 548
Момичета, има ли от вас с вертикални ръбове по ноктите? Моите са така от поне десет години, още преди да имам симптоми на ЩЖ. Гледам доста противоречиви мнения за тях. Ще ми е интересно дали някой си ги е подобрил или си е върнал напълно гладките нокти.

Аз имам такива, но са ми от 2-3 години, а проблемите с ЩЖ от 30г. Бях чела едната причина липса на цинк и щях да се изследвам и да пия при нужда и така и не го направих.

# 549

Аз имам такива, но са ми от 2-3 години, а проблемите с ЩЖ от 30г. Бях чела едната причина липса на цинк и щях да се изследвам и да пия при нужда и така и не го направих.
Аз за цинк знам, че се проявява в бели точки по ноктите, които имах като дете. Сега обаче нямам такива на нито един нокът. За сметка на това ръбовете са на всички нокти, че и на краката.

# 550
И за браздите беше посочена причина липса на цинк, желязо и калций и вит.А.
Причините са много затова мисля е, трудно да се открие - по спомен освен щитовидна и дефицити, можеше от проблем със стомашно-чревния тракт, диабет, артрит и т.н.
Аз също нямам бели точки само бразди. На краката нямам, само на ръцете ми са и то на едната ръка са по-силно изразени.

# 551
  • София
Имам малко по-различен въпрос.
При пътуване със самолет как си пренасяте хормоните? В ръчния или чекирания багаж? Трябва ли да нося рецепта?
Приемам Акутир0кс, Тир0мел (начупен на парченца 1/6) и Пр0гестан.
Благодаря.

# 552
Моите лекарства ги слагам в чекирания багаж и не нося рецепта (а и нямам рецепта).

# 553

Да си притискала силно нокътя и пръста някъде?
При мен от това се получи.
Първия път на врата на кола я затвориха преди да си махна ръката. Посиня палеца, след време падна.
Израсна с тези линии. След 10 години отново на кола пак същия  пръст го отнесе.
Пак падна, пак израсна  с тези линии.
И другия палец е страдал, и там се появиха линии, но вече не са така дразнещо изразени.

# 554
При мен са от болест и на всички пръсти вече. Но аз имам и доста проблеми с храносмилателната и със сигурност са навързани двете с ЩЖ.

Общи условия

Активация на акаунт