Та... Здравейте! Имам въпрос относно трудовата ми книжка или по-скоро изчезналата в дън земя такава.
Напуснах работата си миналата година и уговорката ни с работодателя беше да ми попълни трудовата книжка и да ми се обади когато е готова да си я взема. Обаждане получих доста след това, както и да е. Каза ми, че книжката е в обекта и когато искам мога да отида да си я взема. С взимането и аз се забавих тъй като не ми трябваше в момента и бях спокойна, че е там. Причината да не я взема веднага, беше че имах новородено вкъщи, а старото ми работно място не ми е близо. Но преди 2-3 месеца отидох да си я взема. Когато му казах, че идвам за книжката, отговорът беше че той все още чака да я занеса, за да я попълни. 🤯 Това беше черешката на тортата след всичките му чалъми докато работех там. Напълно сигурна съм, че съм дала трудова книжка! Перфектно помня точните му думи - книжката е готова и е при мен, когато искаш ела си я вземи. Не мога да разбера какво е станало с нея, ако е изгубена, смятам че е редно да ми каже, тъй като уж сме в добри отношения, тъй като аз постъпих много коректно с него(сега виждам, че не си е заслужавало) и ми е благодарен за това. Та, какво мога да направя по въпроса? Излезе ми новина, че от 1-ви юни ще сме с електронни трудови книжки, но дали стажа ще излезе автоматично там? Аз или той е виновният в тази ситуация и какви са последствията? Към кого и къде мога да се обърна за такъв тип проблем? А може ли да се вземе нова книжка и да се попълни стажа до момента, може ли да стане толкова просто?
Извинявам се ако е дълго и благодаря, че ме изчетохте! 🫶