Руски филми и сериали Тема 20

• 7 057
  • 159
  •   1
Отговори
# 150
Гледам руски филми не само заради удоволствието от играта, сюжета и кинематографията, а и чисто прагматично за поддържане и развиване на езика. Работя с рускоговорящи и езиковата баня от киното ми идва много полезна. А съм учила руски в училище и в университета сумарно 13 г.

# 151
Гледам руски филми не само заради удоволствието от играта, сюжета и кинематографията, а и чисто прагматично за поддържане и развиване на езика. Работя с рускоговорящи и езиковата баня от киното ми идва много полезна. А съм учила руски в училище и в университета сумарно 13 г.
Къде имате такава възможност за работа 🥹

# 152
Имам, украинците също говорят руски. И онлайн си говоря с клиенти от Русия, които имат имоти тук. Скапана война... имам и приятели руснаци, трета година не можем да се видим.

# 153
Имам, украинците също говорят руски. И онлайн си говоря с клиенти от Русия, които имат имоти тук. Скапана война... имам и приятели руснаци, трета година не можем да се видим.

А украинци не благодаря.

# 154
Ставаше въпрос за ползата от руските филми в чисто езиково отношение, а с кого и как се работи е съвсем отделна тема. Не коментирам руси, украинци, белоруси, казахи... нямам проблем с общуването, ползвам технически руски, върша работа, плаща ми се. Да не би англичаните да са по-свестни?!

# 155
  • AMS
Последния филм на Тигран Кеосаян >>>

Семь дней Петра Семёныча (2025)

# 156
  • на острова на мечтите
Старая развалина гледам в момента.
Добре играят актьорите. Изразителни. В последните сериали, които изгледах, като че ли актьорите имаха надянати маски. Никакви емоции.  Никакви чувства. Тук ми изглежда различно. Още не съм го изгледала, но засега ми е интересен.
Приятна вечер!

# 157
В момента гледам "Полюби меня снова", 16 серии, 12 от които са качени.
https://seasonvar.ru/serial-47320-Polyubi_menya_snova_2025.html
Със смесени чувства съм, не е лош сериалът, но на моменти доскучава. Темата е семейство, осиновени деца, трагедия в семейството, но ми се струва, че характерите са малко "плоски",  еднопосочни.
Мислех да го зарежа защото ми се струваше, че никой не обръща внимание на една голяма странност.
Спойлер
Скрит текст:
Дете отвлечено на 7 години се появява след 11 години. Не помни нищо освен името си. Да, но - още в болницата бораваше със смартфон все едно се е родил с него. Явно знае да чете и пише и ползва сложни думи като композиция, осветеност, ракурс. Похитителите бяха необразовани и елементарни хора, отвлечените деца бяха държани вързани в стара постройка и се намекваше, че тези деца са експлоатирани, а не обучавани в лицей. В последната серия се появи друга версия, която би обяснила знанията на 18 годишния младеж.

# 158
  • на острова на мечтите
ee123456, струва ми се, че много от филмите са направени с цел да правят инкасо и често липсва истинска интрига.
Стара развалина ми хареса общо взето почти до края, но финала ме разочарова. Все едно вместо украса на тортата, която до момента изглеждаше общо взето прилично, вместо да я украсиш внимателно, размажеш крем и декорации и с ръка. Едно тичане, една мелодрама...  Засега нищо не съм заредила за гледане. Чакам да ми мине огорчението. Ще преровя темата за идеи.
Приятна вечер

# 159
Ще преровя темата за идеи.
Като не намирам хубав съвременен сериал/филм си пускам нещо старо за разпускане.
Много харесвам националните особености. От тях с удоволствие повтарям - "Особенности национальной охоты в зимний период" и "Особенности национальной охоты". Винаги ме зареждат с положителна енергия.

Имат хубави съвременни филми, но са доста тежки. Последният не го изгледах до края защото беше за деца кръвни донори.

Общи условия

Активация на акаунт