Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 90 (м. май)

• 18 222
  • 651
  •   1
Отговори
# 15
4 дни × 9 упражнения + гребен тренажор и стълби. Общо час и 20 минути.
 Това правя аз, а всеки е свободен да си преценява какво му е нужно за неговата си добра тренировка.
Не бре, ти си ползвай колкото искаш машини. Искам да кажа, че не е нужно всеки да разполага с безкраен набор от машини, за да тренира ефективно. Има някои основни движения и дали ще тги правиш с 5 или 50 уреда, не е от толкова голямо значение колкото постоянството и другите там по дифолт неща.

Натка, аз те прочетох за Mi Band гривната и грабнах една да си следя съня. До ся, много добре даже едната нощ в която аз мисля че не спах особено добре ми даде доста добър резултат. Чак се учудих.

# 16
На мен ми харесва много. На децата не толкова, че нагарча от шоколада, което не е непременно зле, щото ще ми го изпапат.

# 17
Ха ха, да това е плюс.
Не е сладко, нагарча ми.
И остава за мен Sunglasses

# 18
И остъргах един портокал. По ми хареса с портокалова кора. Някак по-гила на шоколада!

# 19
Записвам се в темата...пък да видим докога ще съм записана и дали форумът няма да включи отново "атоматичното отследване" на тема, ха ха.😂
sayer, не мога да кажа със сигурност дали това е диабет (там за диагностициране се гледа и гликираният хемоглобин), но много ме дразни, когато лекарите назначават ОГТТ само на гладно и на втори час! Жалко че няма измерени стойности на първия час, но там със сигурност стойностите ще са по-високи от тези на втори час. За диабет мисля, че се приемаше, когато КЗ е над 11 на втори час. Но инсулинова резистентност си има.
Сега се посмейте за моя сметка!😆 Бях на зъболекар вчера, след упойка и с изтръпнала все още част от челюстта. И много гладна, и топло ми беше. И реших да си купя един сладолед на клечка. Най-обикновен без ядки и с тънка шоколадова глазура. Усетих "нещо твърдо" между зъбите на няколко пъти, но реших, че е от глазурата и понеже съм с частично изтръпнала челюст и устна. Гледам по едно време нещо розовеещо по сладоледа, реших, че е от червилото ми. След малко розовото стана червено и си помислих, че не ми е такъв цвят червилото. Извадих огледалцето от чантата (и още се чудех защо ме поглеждат така странно хората наоколо) и...от страната на упойката бях с разтопен шоколад до брадичката🤣, а за разкош и с една струйка кръв.🤪 "Твърдото нещо" между зъбите ми била вътрешната част на устната....😂 Добре че след преминаване на ефекта на упойката почти не усещам болка от нагризаното, но на вид си изглеждаше страшно.🙂 Поне сладоледът ми беше вкусен.☺️
И другата случка (на която сега се смея, но изобщо не ми беше смешно преди това)...счупи ни се вратата на пералнята.😂 По-точно дръжката, откъдето се отваря. Аз съм си изпрала дрехите, при това и тези, които щях да обличам на следващия ден. Малко помощ от ютюб и отворих пералнята. Но, ако някой ми беше казал, че ще отварям вратата на пералнята със стари връзки за обувки (това беше най-подходящото подръчно средство, което имах), сигурно нямаше да го повярвам.😅 Дори не ми беше хрумвало, че може точно това да и' се развали на една пералня...😃
Храната е скучна- кюфтета (свински, телешки), кебапчета, яйца, бекон. Едните кюфтета бяха с доматен сос (отдавна не бях яла), иначе или салата (айсберг, краставици, марули), или нищо за гарнитура. За днес обаче купих розови домати.🙂
Гущер, супер ти е кексчето! И чинийката също!😃

Последна редакция: чт, 01 май 2025, 22:44 от dolce miele

# 20
Много ви впечатли тази чиния! Grinning
Имам и сини, но особен редкаж са зелените или поне у нас - само една е. Следващия път ще ви гръмна, като снимам нещо във войнишка алпака чиния. Wink

П.п. Жена ми сега ми вика "Ако искаш да се направиш на интересен, разкажи за оранжевата!". Бях забравил, че и оранжева Балкантурист имаме. Joy Баща ѝ я намери, като се гмуркаше до Созопол, на дъното на морето!

# 21
Гущер, така е. Ние, като си нямаме такива чинийки, и ги забелязваме.😃

# 22
Долче, ти уж носиш на глад бе жена, бива ли чак така? Joy
Аз съм на желатинова баница днес, с малко салата и чак ей сега че през деня не огладнях и реших че като е така няма да ям. Ще се опитам сигурно да си доям с още малко баница, макар и да става късно, малко ми е тая храна за ден. Аз не си лягам рано така че пак няма да е скоро преди сън.

# 23
Гущер, така е. Ние, като си нямаме такива чинийки, и ги забелязваме.😃

Е па казах ви къде има. До Созопол! Карта на съкровището ще трябва да направя явно. Wink

# 24
  • на острова на мечтите
Елора, благодаря за темата!
Долче, и на мен не ми дава съобщение за движение в темата😭Трябва да си я търся, а уж е следена тема.
Ето нещо за ластици. Точно такива нямам. Имам от Лидл един с подобна дължина, но не е много разтеглив.

https://www.instagram.com/reel/DIANXfTpMYi/?igsh=a3FsMW92cWR2MWxv

Запазих си рецептата за козунак, но не знам кога ще й дойде ред!
Тайс,🤗❤️

# 25
Страх ме е от такива ластици... а се изплъзнал, а съм с кървав нос Simple Smile

П.П.
В тубата е пълно с фъни такива ластици, дето мацки ги изтъват и се шляпкат по таковата...

# 26
Такъв и аз не знам дали бих си взела, не ми изглежда удобен да трябва да го стискаш с ръцете. Но имам ей такъв един, удобен е.
Скрит текст:
и няколко които са съединени като примка а не със свободни краища, те са с различно съпротивление затова са ми няколко.
Скрит текст:
Всичките са ми някакви евтини от китайците де, не ми се влагат съществени суми точно в това, те предполагам и че стареят сравнително бързо като са такива гумени та да не ме е яд като им дойде време да ги хвърля.
Да не помислите че съм ги скъсала от разпъване Grinning Но поне като се наканя, не си намирам оправдание че не съм си купила и нямам, като за моя мързел ще го броя за нещо пак Grinning

# 27
Коста, страшна колекция гирички си имаш.
Че и поставка. Тя с гирите ли вървеше или си я  купи отделно.
Идейно е да има такова нещо и да е подредено.
Завид.
А с ластици не се ли правят малко мускули? Thinking
Или само гири и разни машини за гребане прави мускули.
То па и тия машини само една зона се тренира. Какво сега, да си купя 20 машини за вкъщи.
Поставката ми беше подарък за последната Коледа от мъжа ми, заедно с 12.5кг и 15кг сет. Аз постепенно си накупих гирите, просто ми трябваха по-тежки като заякнах и като се понатрупаха се появи нуждата и от стойка . Ластиците ми са платнени, не гумени, не се плъзгат и късат. Те са помощно средство, само с ластици глутеус не се прави. Гребната машина е повече на мъжа ми, купи я по време на ковид. Аз я ползвам за хийт от време на време.
И не, не е нужно човек да има толкова неща вкъщи като може да ходи на фитнес. Аз обаче тренирам сутрин в 4:30-5 преди работа, кой фитнес отваря толкова рано? Харесва ми и че зимата не трябва да излизам на студа, че да стигна до фитнеса и не губя време в пътуване. И че душа след тренировка ми е в собствената баня и не разнасям кърпи, козметика и чанти Grinning

# 28
И остъргах един портокал. По ми хареса с портокалова кора. Някак по-гила на шоколада!

О, мисля и лимонова да сложа.

Ох бе Долче, направо ми стана лошо Joy
Но това е нищо.
Брат ми си гризна доста стабилна част от езика си.

# 29
sayer, не мога да кажа със сигурност дали това е диабет (там за диагностициране се гледа и гликираният хемоглобин), но много ме дразни, когато лекарите назначават ОГТТ само на гладно и на втори час! Жалко че няма измерени стойности на първия час, но там със сигурност стойностите ще са по-високи от тези на втори час. За диабет мисля, че се приемаше, когато КЗ е над 11 на втори час. Но инсулинова резистентност си има.
Благодаря Ви за отговора! Изтръпването на ръцете, което е тежка форма и огромния брой екстрасистоли биха могли да се обяснят с увреждане на нерви от високата кръвна захар. Да търсим ли спешно ендокринолог още утре или да изчакаме - всички добри имат часове за след 10 дена най-рано.
ОГТТ кога можем да го повторим, доколкото разбирам натоварва и не е добре да се прави често? Засега съм я подложил майка ми на нисковъглехидратна диета с надежда да не скача много кръвната захар при храненията (не знаем колко скача на 60-тата минута). Доколкото разбирам в УСБАЛЕ “Акад. Иван Пенчев” имат някакъв апарат, който проверява за увреждане на автономните нерви от диабет, можем ли да се доберем до такова изследване амбилаторно?

Общи условия

Активация на акаунт